Skip to main content

Jurnal pe șantier… ianuarie 2020

 

Prima filă din Jurnal în noul an…

Începutul lui 2020 este unul senin, dar foarte ambițios… și aduce multă energie creativă. Această energie se va concretiza pe parcursul următoarelor luni în îndeplinirea unor lucruri pe care voi vi le doriți: un stil de viață mai bun, un mediu sigur, o locuință frumoasă și spațioasă, confort, o comunitate care se dezvoltă zi de zi.

Totul sub un concept #inspiratdetine

 

După finalizarea și predarea locuințelor din cea de-a treia etapă a proiectului Coresi Avantgarden, toate eforturile echipelor noastre de pe teren s-au concentrat pe accelerarea lucrărilor pentru faza a patra. Această etapă cuprinde 15 blocuri ce însumează peste 800 de unități locative.

 

La blocul Simbol (corp 20) lucrările pentru majoritatea locuințelor au fost finalizate în luna ianuarie. 61 de apartamente au fost predate beneficiarilor, iar alte 13 chei își vor întâlni proprietarii în scurt timp.

Progrese s-au înregistrat și la blocul Simbol (corp 21), atât în privința numărului de locuințe finalizate, cât și a lucrărilor efectuate pe spațiile comune. 41 de apartamente au fost predate, alte 12 fiind programate pentru recepție.

 

La blocul Accent (corp 22) lucrările de finisare a apartamentelor sunt în plină desfășurare.

Hidroizolația în băi a fost aplicată, glafurile interioare din marmură, faianța și gresia au fost montate în toate apartamentele. De asemenea, în toate unitățile locative a fost aplicat stratul de finisare MaltaFina. De la etajul 7 până la parter a fost montată pardoseala din granit aferentă spațiilor comune. În privința execuției lucrărilor exterioare, menționăm că termosistemul a fost montat, iar logiile sunt prevăzute cu hidroizolație și gresie de exterior. Glafurile metalice aferente parapetelor logiilor sunt montate; tot în luna ianuarie s-au demarat lucrările de fixare a balustradelor metalice.

Blocul Accent (23) avea la început de an lucrările de structură finalizate, iar cele de finisare sunt în curs de execuție. Pana în momentul de față apartamentele au realizată hidroizolația în băi, sunt montate plăcile ceramice, glafurile interioare din marmură. Ușile de acces în apartamente, ușile interioare și parchetul sunt de asemenea montate în toate apartamentele. Vopseaua lavabilă albă a fost aplicată. În ceea ce privește instalațiile, în întregul bloc sunt montate obiectele sanitare, aparatajele electrice, centralele termice, radiatoarele, precum și echipamentele de contorizare. Se execută ultimele retușuri și se aplică accesoriile în apartamente. In privința spatiilor comune, notăm în Jurnal că acestea sunt prevăzute cu pardoseala de granit, iar treptele sunt de asemenea finisate cu placaj din același material. În perioada următoare se va aplica tencuiala decorativă și vopseaua lavabilă.

 

La început de an blocul 24 avea lucrările de zidărie, montajul tâmplăriei PVC și instalațiile realizate integral. În luna ianuarie s-au executat coloanele aferente instalației de alimentare cu gaz. La interior lucrările de finisare a apartamentelor au evoluat, avansând la stadiul de aplicare a stratului de finisare MaltaFina.

 

Blocul 25 avea structura de rezistență, lucrările de zidărie, lucrările de montaj a tâmplăriei PVC, instalațiile, tencuiala, montarea structurii metalice a ghenelor de instalații și turnarea șapei finalizate. În prima lună din an s-au finalizat lucrările de placare cu gips carton a ghenelor aferente instalațiilor, iar ferestrele au fost prevăzute la interior cu glafuri din marmură. In privința lucrărilor de finisare a apartamentelor, notăm că toate unitățile sunt prevăzute deja cu hidroizolație în băi, apartamentele de la etajul 5 până la etajul 2 au montate gresia și faianța, iar cele amplasate de la etajul 5 până la etajul 1 sunt prevăzute cu stratul de finisare MaltaFina. Noutățile lunii: la instalațiile de alimentare cu gaz au fost realizate coloanele. În privința lucrărilor de arhitectură exterioară, consemnăm în Jurnalul de șantier că sunt executate hidroizolația terasei superioare, a terasei circulabile, cât și hidroizolația perimetrală aferentă logiilor. Lucrările de montare a termosistemul sunt în curs de finalizare, toate fațadele fiind prevăzute cu polistiren, vată minerală, plasă din fibră de sticlă și masă de șpaclu, iar fațadele nord, sud și est sunt au și tencuială decorativă.

 

Blocul 26 avea la început de ianuarie structura de rezistență finalizată. La nivelul pereților de la demisol este realizată hidroizolația perimetrală. Până la etajul 5 s-a executat zidăria din cărămidă. Tâmplăria PVC este montată de la parter până la etajul 4, iar de la parter până la etajul 3 este aplicată hidroizolația perimetrală în logii. Lucrările de execuție a instalațiilor electrice, sanitare și termice au înregistrat progres, în prezent fiind montate de la demisol până la etajul 4.

 

La blocul 27 echipele de structuriști lucrează la realizarea stâlpilor și pereților din beton armat de la etajul 5. De la demisol până la etajul 3 sunt executate lucrările de zidărie de cărămidă, de montare a tâmplăriei PVC și de aplicare a hidroizolației perimetrale aferentă logiilor. De la parter până la etajul 3 au fost realizate instalațiile sanitare, termice și electrice.

 

La finalul lunii ianuarie blocul 31 prezintă structura de rezistență și zidăria din cărămidă realizate. Tâmplăria din PVC a fost montată, iar hidroizolația pereților exteriori de la demisol și hidroizolația perimetrală aferentă logiilor au fost finalizate. Au fost finalizate și lucrările de hidroizolare a terasei superioare, precum și de aplicare a termosistemului pe fațada nord. Apartamentele amplasate la parter au deja realizate instalațiile electrice în proporție de 95%, iar instalațiile sanitare și termice în proporție de 20%. Și unitățile situate la etajul 1 au realizate instalațiile electrice în proporție de 20%.

 

La Blocul 32 notăm stadiul lucrărilor în Jurnal: structura de rezistență este finalizată; pereții exteriori de la demisol sunt prevăzuți cu hidroizolație, iar de la parter până la etajul 5 s-a realizat zidăria din cărămidă. Tâmplăria exterioară PVC a fost montată de la parter până la etajul 5, iar de la parter până la etajul 3 sunt executate lucrările de aplicare a hidroizolației perimetrale aferentă logiilor și instalațiilor electrice. Instalațiile sanitare și termice sunt finalizate de la parter până la etajul 4, iar cele electrice sunt executate doar la parter.

 

Echipele din șantier au progresat cu lucrările de execuție și la blocul 33. Structura de rezistență este finalizată, iar de la parter până la etajul 4 sunt executate lucrările de zidărie din cărămidă, tâmplăria din PVC este montată, iar hidroizolația perimetrală aferentă logiilor realizată recent. In ceea ce privește lucrările exterioare, notăm că sunt finalizate lucrările de hidroizolare a pereților exteriori de la demisol și a terasei superioare. Noutățile apar la categoria instalații, unde s-au demarat lucrările de realizare a instalației electrice la parter și etajul 1.

 

Și pentru blocul 34 progresele sunt notabile. Structura de rezistență este finalizată integral, zidăria de cărămidă de la parter până la etajul 5, iar tâmplăria exterioară din PVC este montată de la parter până la etajul 4. La exterior sunt finalizate lucrările de aplicare a hidroizolației la pereții de la demisol, iar de la parter până la etajul 3 hidroizolația perimetrală aferentă logiilor este executată. Și în cazul acestui bloc noutățile începutului de an sunt axate către instalații, până în prezent cele sanitare și termice fiind finalizate la parter, etajele 1 și 3, iar instalațiile electrice în curs de finalizare la parter, etajele 1 și 2.

 

Vremea în luna ianuarie a fost destul de blândă pentru Brașov, prin urmare echipele din șantier au putut pregăti terenul și pentru următoarele construcții ce vor fi demarate în perioada următoare. S-au executat lucrări aferente blocurilor 35, 36 și 37, până în momentul de față fiind finalizate fundațiile tip radier și pereții din beton armat de la demisol.

Semne bune anul are… faza a patra Coresi Avantgarden capătă un nou contur. Urmărește-ne pentru a vedea progresul lucrărilor în fiecare lună.