Skip to main content

Suntem bucuroși ori de câte ori putem anunța finalizarea unei clădiri, pentru că orice spațiu nou atrage viața, aduce oameni care dau locului un sens și îmbogățesc cu propriile visuri și speranțe comunitatea noastră de poveste. La finalul lunii trecute am încheiat lucrările pentru Blocul 41 și peste 30 de apartamente noi, frumoase, elegante, și-au cunoscut deja proprietarii. Suntem încântați de energia acestui început și bucuroși să fim alături de toți cei pentru care se deschid zilele acestea noi capitole de viață. Am construit un orășel frumos la poale de munte și îi gândim atent dezvoltarea. Cel mai nou sector al Cartierului Coresi, zona Life Upgraded, este un proiect inteligent și durabil, cu perspective excepționale de creștere, grație unei viziuni contemporane de planificare și administrare urbană. Este un sector special, pentru care ne-am mobilizat întregul capital de experiență și competență, în încercarea de a ne depăși atât propriile standarde de calitate, cât și cele mai înalte exigențe ale clienților noștri.

 

Am reproiectat totul, am lărgit spațiile utile din apartamente și terase, am schimbat tot ce știai în materie de finisaje și design și, poate cel mai important, am regândit întregul sistem de încălzire și apă caldă, investind în tehnologii actuale, optimizate, care oferă un randament îmbunătățit cu consum și emisii reduse. Life Upgraded este prima platformă rezidențială din România echipată cu tehnologii de încălzire sustenabile, sisteme de înaltă performanță, economice, inteligente și nepoluante. În respect pentru mediu și pentru oameni, am construit infrastructuri moderne pentru toate nevoile acestui cartier, de la conectivitate și managementul deșeurilor, la programe educative și de dezvoltare comunitară.

 

Până în 2027, vom extinde Cartierul Coresi la un număr impresionant de 2.400 de apartamente, tot atâtea povești de viață cărora avem privilegiul să le oferim suport. Ne dezvoltăm susținut grație unei comunități de afaceri puternice – un catalizator indispensabil azi pentru o dezvoltare urbană coerentă și durabilă. Coresi Business Park a devenit cea mai puternică zonă de afaceri la nivel regional, reunind companii de elită care oferă locuri de muncă pentru peste 16.000 de angajați. În cartierul nostru se află cel mai mare centru comercial regional, recunoscut pentru un mix contemporan de oferte, de la magazine, la zone speciale de restaurante, săli de cinema, hub-uri culturale, săli de sport sau zone de întâlnire în aer liber. E bine să locuiești și e bine să investești la Brașov, în special într-o zonă în plină dezvoltare, care susține un model de afaceri cu un randament ridicat.

 

Orice succes ne motivează să construim mai mult și mai inteligent, să fim mai creativi și mai implicați în viața comunității. Pe șantier e forfotă, utilajele lucrează la randament maxim, iar oamenii schimbă idei și consultă planuri, pentru a construi pe fundații solide visul tău de viitor. Designerii și peisagiștii adaugă tușele finale imobilelor finalizate. Atât blocul 40, cât și blocul 41 sunt deja racordate la rețelele de apă potabilă, au fost finalizate lucrările pentru sistemele de canalizare menajeră sau canalizare pluvială, sunt montate instalațiile de gaz și electricitate. Ne-am bucurat să finalizăm și munca pentru trotuare și parcări, toate finisate, cu pavaj, asfalt și tușe verzi vegetale. Am montat și stâlpii de iluminat exterior și am finalizat lucrul pentru platformele subterane de colectare și evacuare a deșeurilor menajere.

Blocul 40 se află în curs finalizare a lucrărilor de finisare

Până la finalul lunii mai, la Blocul 40 erau finalizate lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la demisol, umpluturile perimetrale și lucrările de zidărie. Ai fost finalizate, de asemenea, lucrările de montare a tâmplăriei PVC, precum și lucrările de hidroizolare a terasei amplasate peste camera centralei termice, a terasei amplasate peste etajul 6, a terasei circulabile amplasate la etajul 6, precum și lucrările de hidroizolare a logiilor și a balcoanelor. Lucrările interioare de instalații electrice – constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj – sunt finalizate, iar lucrările pentru instalația de canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu apă potabilă și încălzirea în pardoseală sunt, de asemenea, executate.

Toate apartamentele și spațiile comune sunt prevăzute cu tencuială și șapă, iar ghenele aferente instalațiilor și placările cu gips carton sunt finalizate. În plus, ferestrele sunt prevăzute cu glafuri interioare din marmură.

De la ultimul jurnal de șantier și până la finalul lunii mai, s-au finalizat lucrările de placare a pardoselilor cu gresie și a pereților din bucătării cu faianță, precum și lucrările de hidroizolare. Totodată, pereții și tavanele apartamentelor sunt finisate cu Maltafina și vopsitorii lavabile, iar apartamentele amplasate la etajele 1, 2 și 3 sunt prevăzute atât cu uși de acces în apartament, cât și cu uși interioare. În plus, apartamentele amplasate de la parter până la etajul 5 sunt prevăzute cu parchet. În tot acest timp, au fost demarate și lucrările de montare a obiectelor sanitare, fiind finalizate în toate apartamentele căzile, rigolele de duș, lavoarele, vasele WC, robineții colțar și bateriile. În plus, în apartamentele amplasate la etajul 1 și la etajul 2 sunt montate, incluisv pompele de caldură. Totodată, s-au demarat și lucrările de montare a aparatejelor electrice, până la finalul lunii mai fiind executate în proporție de 90% la apartamentele amplasate de la parter până la etajul 3 și în proporție de 50% la apartamentele amplasate la etajele 4 și 5.

Referitor la lucrările de finisare a spațiilor comune, până la finalul lunii mai erau finalizate lucrările de placare cu gresie a pardoselii holurilor comune, treptele, contratrepte, precum și podestele aferente casei scării. Totodată, s-au realizat și lucrările de placare cu ceramică a pereților din jurul ușilor de acces în lift, iar tavanele erau finisate și prevazute inclusiv cu vopsitorii lavabile.

Dacă este să ne referim la lucrările de arhitectură exterioară și de anvelopare a clădirii, află că toate fațadele sunt prevăzute cu vată bazaltică, plasă din fibră de sticlă, masă de șpaclu, tencuială decorativă, iar placarea decorativă cu Klinker este finalizată. De asemenea, lucrările de hidroizolare a balcoanelor și a logiilor cu hidroizolație bicomponentă și lucrările de montare a pardosealii exterioare flotante sunt executate. În plus, glafurile exterioare din tablă și profilele metalice sunt executate în totalitate, balustradele metalice sunt montate în proporție de 100%, iar balustradele din sticlă sunt, de asemenea, montate în proporție de 100%.

Blocul 41 se află în plin proces de predare a apartamentelor către beneficiari

Până la finalul lunii mai au fost recepționate 31 de apartamente din Blocul 41.  De la ultimul jurnal de șantier și până la finalul lunii mai s-au finalizat lucrările de hidroizolare în băi, lucrările de placare cu plăci ceramice în băi, bucătării, holuri, spații de depozitare, lucrările de montare a pardoselii din parchet, precum și plintele, lucrările de finisare a pereților și tavanelor cu Maltafina și vopsitorii lavabile, precum și lucrările de montare a ușilor de acces în apartament și a ușilor interioare. Totodată, s-au finalizat lucrările de montare a obiectelor sanitare – constând în montarea căzilor, a rigolelor de duș, vaselor WC, lavoarelor și a bateriilor -, precum și a contoarelor de apă, a contoarelor de energie termică si a pompelor de caldură. În același timp, s-au finalizat și lucrările de montare a aparatajelor electrice și a corpurilor de iluminat.

Dacă este să ne referim la finisarea spațiilor comune, află că la finalul lui mai erau finalizate și aceste lucrări, constând în placarea cu gresie a pardoselilor holului comun și a casei scării, finisarea pereților cu tencuială decorativă, placări cu PAL cu rol atât decorativ, cât și pentru a masca coloanele de instalații, finisarea tavanelor și vopsirea acestora cu vopsitorii lavabile. De asemenea, balustradele de protecție amplasate în casa scării sunt montate, iar lucrările de montare a corpurilor de iluminat și a benzilor LED sunt finalizate.

Referitor la lucrările de aplicare a termosistemului, lucrările de placare a fațadelor cu vată minerală bazaltică, aplicarea masei de șpaclu, a plasei din fibră de sticlă, a tencuielii decorative, precum și  placarea decorativă cu Klinker sunt finalizate.

Totodată, lucrările de arhitectură exterioară și de anvelopare a clădirii sunt finalizate. Astfel, toate fațadele sunt prevăzute cu vată bazaltică, plasă din fibră de sticlă, masă de șpaclu, tencuială decorativă, iar placarea decorativă cu Klinker este finalizată. De asemenea, lucrările de hidroizolare a balcoanelor și a logiilor cu hidroizolație bicomponentă și lucrările de montare a pardoselii exterioare flotante sunt executate. În plus, glafurile exterioare din tablă și profilele metalice sunt executate în totalitate, balustradele metalice sunt montate în proporție de 100%, iar balustradele din sticlă sunt, de asemenea, montate în proporție de 100%.

Atât blocul 40, cât și blocul 41, sunt racordate la rețelele de apă potabilă, canalizare menajeră, canalizare pluvială, gaz, electricitate și curenți slabi. Lucrările de sistematizare verticală, constând în trotuare și parcări prevăzute cu pavaj, drumuri prevăzute cu asfalt, precum și spațiile verzi, sunt de asemenea executate, iar lucrările de montare a stâlpilor de iluminat exterior și platformele subterane de colectare și evacuare a deșeurilor menajere sunt și ele finalizate.

La final de lună mai, blocul 42 avea finalizate lucrările aferente structurii de rezistență, zidăriile de închidere, precum și cea de compartimentare. Au fost finalizate și lucrările de montare a tâmplăriei exterioare PVC și lucrările de hidroizolare perimetrale aferente logiilor. Pereții perimetrali de la demisol sunt prevăzuți cu hidroizolație și umpluturile perimetrale sunt executate.

Lucrările de montare a instalației electrice, constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj sunt de asemenea executate în întregul bloc.

Pe parcursul lunii mai s-au finalizat și lucrările de montare a schelei pe toate fațadele, iar terasa circulabilă amplasată la etajul 6, precum și terasa necirculabilă peste etajul 6 și peste etajul tehnic sunt prevăzute cu stratul de difuzie a vaporilor.

La final de luna mai, blocul 43 avea finalizate lucrările afente structurii de rezistență, zidăriile de închidere, precum și cele de compartimentare. Au fost finalizate și lucrările de montare a tâmplăriei exterioare PVC și lucrările de hidroizolare perimetrale aferente logiilor. Pereții perimetrali de la demisol sunt prevăzuți cu hidroizolație și umpluturile perimetrale sunt executate.

Lucrările de montare a instalației electrice – constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj sunt, de asemenea, executate în întregul bloc.

Pe parcursul lunii mai s-au finalizat și lucrările de montare a schelei pe toate fațadele, iar terasa circulabilă amplasată la etajul 6, precum și terasa necirculabilă peste etajul 6 și peste etajul tehnic sunt prevăzute cu stratul de difuzie a vaporilor.