Skip to main content

10 motive pentru a alege să te muți în Coresi Avantgarden

1. Localizare de top

La momentul actual Coresi Avantgarden este singurul ansamblu rezidential din Romania, integrat atat de armonios intre un Shopping Resort si un campus modern de birouri. Un proiect gandit in cel mai mic detaliu pentru a reda Brasovului si locuitorilor sai 8% din suprafata orasului. Traversezi doar o strada si ajungi intr-un centru comercial cu o atmosfera vibranta, unde gasesti toate serviciile de care ai putea avea nevoie – magazine, cafenele, restaurante, cinema, hypermarket, servicii de beauty & intretinere, agentie de turism, locuri de joaca si zone de relaxare. La cativa pasi Coresi Street completeaza oferta centrului comercial cu showroom-uri de mobilier sau electrocasnice, accesori, sala de sport si fitness. De toate acestea poti beneficia fara sa apelezi la masina si fara sa pierzi timp in trafic. Sa nu omitem o priveliste spectaculoasa catre munti, vizibila din multe zone ale complexului. In mai putin de patru ani Coresi Avantgarden a devenit un mini oras in cel mai frumos oras al Romaniei

2. Aleea Aviatorilor

O alee pietonala larga traverseaza ansamblul rezidential. Este presarata cu cafenele cochete  si spatii comerciale care ofera servicii complementare si utile tuturor locuitorilor din zona. Aleea Aviatorilor are un rol dublu. Pe de-o parte reprezinta un centru de atractie atat pentru locuitorii complexului rezidential, cat si a altor doritori de relaxare, de plimbari intr-o atmosfera linistita si vibranta. Copii de toate varstele, pe biciclete, trotinete sau pe role creaza un zumzet si un freamat magnific. Pe de-alta parte aceasta alee reprezinta o cale de acces direct intre centrul comercial Coresi, zona rezidentiala si campus, Parcul Sportivilor si Gara Centrala pana spre Centrul Civic.

Caracterul occidental al intregului ansamblu este remarcat din primul moment si reprezinta o caracteristica evidenta si unica. Este singurul ansamblu din tara traversat de o alee pietonala generoasa, denumita de iubitorii ei „Republicii 2” a Brasovului.

3. Piste pentru bicicletae

Brasovenii si-au manifestat in ultimii ani dorinta de a circula cat mai des cu bicicleta. Am tinut cont de aceasta tendinta si am prevazut inca din stadiu de proiect piste pentru biciclete in intreg cartierul. Fiecare dintre cele patru faze ale ansamblului Coresi Avantgarden este strabatuta de o pista, facilitate care face posibila relaxarea pe doua roti chiar langa casa. Infrastructura creata confera plus valoare conceptului modern de locuire, fiind apreciata atat de catre copii, cat si de adulti.

4. Colectarea deseurilor

Colectarea deseurilor se face prin sisteme moderne subterane, solutie adoptata in majoritatea oraselor din Europa si in premiera la Brasov. Sistemul de ghene ingropate contribuie la o imagine curata si civilizata a intregului ansamblu.

5. Randare sau Realitate?

Totul a inceput in urma cu patru ani cu o poveste ambitioasa, emotionanta si o schita conturata de arhitect pe hartie. Am visat sa construim un orasel pentru 2.200 de familii fericite care sa impartaseasca viziunea noastra. Azi ne bucuram pentru ca nu mai avem nevoie de randari create in programe de design. Coresi Avantgarden a prins contur in proportie de peste 75%.  Putem afirma cu mandrie ca realitatea depaseste cu mult cele mai frumoase imagini create in stadiu de proiect. Mii de clienti au crezut in noi si in visul nostru si au ales sa locuiasca in Coresi Avantgarden. Iar ceea ce nu poti include in nicio imagine este bucuria acestor oameni de a trai intr-un cartier modern si de a contura zi de zi noi povesti de viata.

6. Infrastructura finalizata

Intregul ansamblu este inconjurat de strazi cu 4 benzi de circulatie asfaltate, care permit o circulatie fluenta catre si dinspre cartier. In plus, complexul Coresi Avantgarden este racordat eficient la infrastructura orasului pentru un acces facil catre centrul istoric sau catre rutele ocolitoare ale municipiului.

7. Locuri de parcare si spatii verzi

Fiecare apartament  din complex are prevazuta o boxa de depozitare la demisol, dar si un loc de parcare in apropierea imobilului.

Aleile sunt generoase si eficient proiectate. Am prevazut si rampe de acces pentru fiecare cladire, menite sa deserveasca tinerii parinti sau persoanele cu dizabilitati.

In ceea ce priveste zona verde, conceptul ansamblului prevede 30% spatii verzi. Acestea sunt amenajate cu plante, arbori si arbusti, precum si gazon sau flori.

8. Recuperarea investitiei

Cea mai sigura investitie de-a lungul timpului o reprezinta achizitia imobiliara, daca respecta toate criteriile profesioniste de selectie. Un imobil bun pastreaza valoarea banilor indiferent de conditiile economice existente intr-o tara. Mai mult decat atat, valoarea unui imobil creste de-a lungul timpului daca investitia a fost atent gandita. In ansamblul Coresi Avantgarden perioada de recuperare a investitiei este estimata intre 15 si 18 ani, in functie de valoarea chiriei dar si de  nivelul de finisaje si stilul de mobilare alese.

9. Siguranta investitiei

Parteneriatul intre doua firme cu notorietate in domeniul dezvoltarilor imobiliare – Kasper Development si  Ceetrus, reprezinta o garantie a investitiei pentru clientii nostri. Proiectul este securizat atat prin expertiza si renumele dobandite in ultimul deceniu in domeniul dezvoltarilor imobiliare, cat si prin faptul ca nu este finantat prin credite bancare.

10. In curand… faza 5

Am inceput cu un masterplan ambitios, pe o perioada de 10 ani. Primele patru etape ale proiectului – insumand 2.200 de unitati locative, sunt finalizate sau in diferite etape de executie. In curand vom demara faza a cincea. Aceasta vine cu un concept inedit, care va aduna, contopi si exprima toata experienta dobandita in ultimii 15 ani, dar mai ales in primele etape ale proiectului Coresi Avantgarden. Proiectul nu se bazeaza doar pe imaginatia arhitectului, ci pe nevoile celor care vor locui in complex. Acest concept „inspirat de tine” va confirma ca ceea ce transpunem din plan in realitate este acea locuinta adecvata stilului de viata actual al beneficiarilor sai, dar va putea raspunde si cerintelor generatiilor urmatoare.

Viziunea noastra ca dezvoltator este sa facem din Romania un loc mai bun de trait.

Facem pasi in fiecare zi in aceasta directie imbunatatind constant proiectul, atat din punct de vedere al conceptului, al solutiilor inovatoare tehnice care apar pe piata si pe care le adoptam, dar si din punct de vedere al calitatii locuirii.

Articol preluat din:

www.bizbrasov.ro.

www.blog.pretul-zilei.ro/