Skip to main content

Jurnal pe șantier… decembrie 2019

 

În ianuarie 2016 a fost contractat, în stadiul de proiect, primul apartament din complexul Coresi Avantgarden. Patru ani au trecut foarte repede; între timp Coresi Avantgarden a devenit deja un proiect etalon, un punct de referință pe piața rezidențială din România. Pentru a ajunge aici a fost nevoie în primul rând de oameni implicați și motivați. Împreună am dezvoltat un mic oraș, componenta celui mai mare proiect de regenerare urbană din țară – cartier Coresi.

Adaugăm în Jurnal fila aferentă lunii decembrie și o dedicăm tuturor celor care au contribuit la realizările din acest an. Peste 700 de apartamente au intrat în posesia beneficiarilor lor.

 

Privim și spre viitor…

Nu divulgăm încă noutățile pentru 2020; îți spunem doar că suntem foarte entuziasmați de ceea ce va aduce noul an. Un concept diferit și noi standarde setate de Coresi Avantgarden. Totul sub o formă nouă. #inspiratdetine

 

Cum se încheie anul pentru blocurile din faza a patra

 

La blocul Simbol (20) – toate lucrările aferente apartamentelor sunt executate, urmând a se apropia de stadiul final și lucrările de finisare a spațiilor comune. Aici menționăm placarea cu PAL a ghenelor în care sunt amplasate contoarele instalațiilor, precum și aplicarea siliconului în aceste spații. Până la final de decembrie au fost recepționate 39 de apartamente.

Și pentru blocul Simbol (21) lucrările aferente apartamentelor sunt executate. 19 chei au ajuns în posesia proprietarilor în luna decembrie, alte recepții fiind programate la începutul anului 2020.  Urmează a fi finalizate lucrările de finisare a spațiilor comune – placarea cu PAL a ghenelor în care sunt amplasate contoarele instalațiilor – precum și aplicarea siliconului în zonele menționate.

 

La blocul Accent (22) din faza a patra lucrările de finisare a apartamentelor sunt în plină desfășurare. S-a aplicat hidroizolația în băi, glafurile interioare din marmură sunt montate, iar plăcile ceramice au fost montate în apartamentele de la etajul 7 pana la etajul 1. De menționat că, apartamentele situate de la etajul 8 până la etajul 1 sunt prevăzute cu stratul de finisare MaltaFina. În privința execuției lucrărilor exterioare aferente imobilului, notăm în Jurnal că montarea termosistemului este încheiată, iar logiile sunt prevăzute cu hidroizolație și gresie de exterior.

Blocul Accent (23) se prezință la final de an cu lucrările de structură finalizate, la fel și cele de zidărie, aplicare tâmplăriei PVC, tencuială, execuția ghenelor din gips carton. Toate instalațiile sanitare, termice și electrice sunt finalizate. La capitolul finisaje, toate unitățile sunt prevăzute cu hidroizolație în băi, plăci ceramice, glafuri interioare din marmură la ferestre, precum și stratul de finisaj MaltaFina și vopsea lavabilă. Ușile de acces în apartamente sunt montate de la etajul 5 până la etajul 1, parchetul este montat în întregul bloc, iar ușile interioare sunt montate de la etajul 5 până la etajul 1. De asemenea, toate locuințele sunt prevăzute cu obiecte sanitare, iar aparatajul electric este montat în proporție de 80%. La fațade lucrările de montare a termosistemului sunt încheiate. Toate balcoanele și logiile sunt prevăzute cu hidroizolație și gresie de exterior.

 

La blocul 24 echipele din șantier au finalizat structura de rezistență, lucrările de zidărie, montajul tâmplăriei PVC, instalațiile sanitare, termice și electrice. Tencuiala a fost aplicată de la etajul 9 până la parter. Structura metalică a ghenelor din gips carton, prevăzute să mascheze instalațiile este finalizata de la etajul 8 până la etajul 1. Șapa este turnată de la etajul 8 până la etajul 2, iar placarea ghenelor cu gips carton este realizată la etajele 3 și 4. Intre timp, au fost demarate și lucrările de finisare a apartamentelor, până în prezent fiind aplicat deja stratul de finisare MaltaFina în apartamentele amplasate la etajele 4 și 5. În ceea ce privește execuția lucrărilor de arhitectură exterioară, notăm în Jurnal că sunt finalizate lucrările de hidroizolare a terasei superioare și a terasei circulabile, iar logiile sunt prevăzute cu hidroizolație perimetrală. Totodată, lucrările de aplicare a termosistemului aferente fațadelor sunt executate. Tencuiala decorativă a fost aplicată.

 

Blocul 25 are structura de rezistență, lucrările de zidărie, lucrările de montaj a tâmplăriei PVC, instalațiile sanitare, termice și electrice, tencuiala, montarea structurii metalice a ghenelor de instalatii din gips carton și turnarea șapei finalizate. În ultima lună s-au demarat lucrările de finisare a apartamentelor, fiind aplicat stratul de finisare MaltaFina în locuințele amplasate la etajul 5. În privința lucrărilor de arhitectură exterioară, afla ca sunt executate hidroizolația terasa superioară, a terasei circulabile, cât și hidroizolația perimetrală aferentă logiilor. Lucrările de montare a termosistemul sunt avansate, toate fațadele sunt placate cu polistiren și vată minerală. Fațadele est, nord și sud sunt prevăzute cu plasă din fibră de sticlă și masă de șpaclu, iar fațadele nord și sud sunt prevăzute și cu tencuială decorativă.

 

Blocul 26 are structura de rezistență finalizată în totalitate. La nivelul pereților de la demisol este realizată hidroizolația perimetrală, iar de la demisol până la etajul 5 s-a executat zidăria din cărămidă. Tâmplăria PVC este montată de la parter până la etajul 4, iar de la parter până la etajul 3 este aplicată hidroizolația perimetrală în logii. Instalațiile electrice sunt montate de la demisol până la etajul 3, iar instalațiile sanitare și termice sunt executate de la parter până la etajul 2.

 

Structura de rezistență a blocului 27 este finalizată până la etajul 4. Echipele de structuriști lucrează la realizarea stâlpilor și pereților din beton armat de la etajul 5. De la demisol până la etajul 3 sunt executate lucrările de zidărie de cărămidă, de montare a tâmplăriei PVC și de aplicare a hidroizolației perimetrale aferentă logiilor. De la parter până la etajul 3 au fost realizate instalațiile sanitare, termice și electrice.

 

Stadiul lucrărilor la blocul 31 prezintă structura de rezistență, zidăria din cărămidă, montarea tâmplariei din PVC, hidroizolația pereților exteriori de la deminsol, dar și hidroizolația perimetrală aferenta logiilor ca fiind finalizate. Recent s-a încheiat și activitatea de hidroizolare a terasei superioare și s-au demarat lucrările aferente fațadelor, schela fiind montată, iar fațada nord fiind deja placată cu polistiren și vată minerală.

 

Blocul 32 are structura de rezistență realizată până la etajul 7, echipele de structuriști lucrează la realizarea pereților din beton armat de la etajul 8. Pereții exteriori de la demisol sunt prevăzuți cu hidroizolație, iar de la parter până la etajul 5 s-a realizat zidăria din cărămidă. Tâmplăria exterioară PVC a fost finalizată de la parter până la etajul 4, iar de la parter până la etajul 3 sunt executate lucrările de aplicare a hidroizolației perimetrale aferentă logiilor și instalațiilor electrice.

 

Notăm în Jurnal progresele de la blocul 33, unde lucrările sunt într-un stadiu avansat. Structura de rezistență este finalizată, la fel și zidăria din cărămidă, montarea tâmplăriei din PVC și hidroizolația perimetrală aferentă logiilor – a fost aplicată de la parter până la etajul 4. Recent s-a finalizat și lucrarea de hidroizolare a terasei superioare.

 

In cazul blocului 34 progrese sunt notabile. Structura de rezistență este realizată până la etajul 7. Echipele de muncitori au lucrat la realizarea pereților din beton armat de la etajul 8. Pereții exteriori de la demisol au deja hidroizolația executată, iar zidăria de cărămidă este realizată de la parter până la etajul 4. Tâmplăria exterioară este montată de la parter până la etajul 4, iar hidroizolația perimetrală aferentă logiilor este executată de la parter până la etajul 3.

 

Orice an începe cu urări de bine și rezoluții…

Să aveți un An Nou plin de bucurii!