Skip to main content

Brașovul este unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Dar când vine vorba despre vreme și zile însorite, prognozele sunt greu de realizat. Ploile fac parte frecvent din precipitațiile cu care ne-am obișnuit. Acest aspect nu reprezintă însă un motiv de îngrijorare, pentru că la Coresi Avantgarden te bucuri de relaxare chiar pe terasa locuinței tale…

Terasele sunt construcții deschise, poziționate la nivelul unui etaj sau peste ultimul nivel. Acestea sunt de mai multe tipuri: terase circulabile sau necirculabile, de tip acoperiș și terase verzi. Terasele sunt expuse în mod prelungit la intemperii. Soluțiile adoptate pentru izolație sunt complete și sustenabile. Criteriile de calitate a unei lucrări de hidroizolații terase presupun impermeabilitate la apă, rezistență la temperaturi negative, rezistență sporită la agenții de mediu și stabilitate la temperaturi pozitive.

Durabilitate pentru multe decenii

Hidroizolații pentru terase și logii

Hidroizolația teraselor circulabile este varianta de izolare a teraselor, care se face deasupra termoizolației. Se aplică un prim strat de membrană bituminoasă, după care se toarnă șapa de pantă. Deasupra se aplică un nou strat de hidroizolație bicomponentă. După aplicarea celui de al doilea strat de hidroizolație se montează placajul ceramic. La balcoane se aplică plăci ceramice de exterior ale căror rosturi vor fi închise cu chituri speciale.

Terase cu suprafețe mari circulabile vei întâlni în special în faza a treia a complexului Coresi Avantgarden. Procesul are următoarea structură: se aplică amorsă bituminoasă, se aplică stratul de difuzie, apoi se realizează termoizolația. Ulterior se toarnă șapa armată cu plasă sudată, apoi se aplică un strat de hidroizolație tip gitex, după care se fac placajele ceramice.

Hidroizolația teraselor necirculabile este varianta de izolare a teraselor, care se realizează deasupra termoizolației. Terasele necirculabile sunt cele mai întâlnite tipuri de terase. Ele sunt hidroizolate cu membrană bituminoasă protejată cu nisip, pietriș sau granule de ardezie. Aceste metode de protecție sunt folosite împotriva razelor UV. Membranele termosudabile robuste cu bitum elastomer folosite datorită domeniul mare de plasticitate se pot confrunta cu schimbările extreme de temperatură. Datorită elasticităţii ridicate, membranele rezistă chiar şi la mici deplasări ale acoperişului fără consecinţe de-a lungul a unei vieţi complete a clădirii, dacă acoperișul este realizat profesional.

Acoperişurile terasă sunt cele mai solicitate părţi ale oricărei clădiri şi sunt expuse în mod constant la condiţii extreme. Ele trebuie să înfrunte gerul şi căldurile toride. Ele suportă deplasările semnificative ale clădirii şi de asemenea influenţa mediului, cum este grindina. Numai hidroizolaţiile pentru acoperiş cu valoare ridicată și un bogat potenţial de resurse pot rezista acestor solicitări.

Vremea şi influenţele de mediu pot accelera substanţial procesul natural de îmbătrânire a materialului hidroizolant. De aceea, nu trebuie lăsat nimic la întâmplare: alegerea temeinică a materialului şi realizarea cu grijă a tuturor detaliilor pregăteşte terenul pentru o lungă durată de viaţă. Pentru a preveni deteriorarea prematură, este necesară o cunoaştere precisă a diferitelor tensiuni la care este expus fiecare acoperiş.

Temperatura

 • variaţii de temperatură
 • diferenţe mari într-un spaţiu restrâns: umbră, zapadă şi bălţi la margini
 • temperaturi şoc

Solicitări mecanice

 • deplasări ale clădirii şi deviaţii mari ale structurii de susţinere
 • solicitări de presiune (la suprafeţe de acoperiş utilizabile)
 • oscilaţii şi vibraţii la construcţiile de acoperiş uşor

Influenţe ale mediului

 • abur
 • ploaie, zăpadă şi grindină
 • apă stagnantă
 • radiaţii UV
 • expunere chimică
 • murdăria şi creşterea plantelor invadatoare

Hidroizolația teraselor circulabile, unde am integrat și terase verzi reprezintă varianta de realizare a izolațiilor teraselor, în care hidroizolația este sub termoizolație. Structura este identică cu hidroizolația de pe terasa necirculabilă, cu diferența că peste ea se montează o pardoseală flotantă. Terasa verde reprezintă un acoperiș hidroizolat peste care se pune pământ vegetal în vederea obținerii unui spațiu verde. Terasele verzi din faza a treia a complexului Coresi Avantgarden sunt proiectate special pentru a fi autonome, oferind un sistem prietenos de acoperiș ușor de întreținut, ecologic și prietenos cu mediul.

Vă dorim să vă bucurați de o cafea bună pe terasa locuinței în fiecare zi. Să avem zile însorite! 😉