Skip to main content

Kudo este un proiect de referință în portofoliul unui dezvoltator de elită, un punct important pe harta unui mare oraș și o experiență totală pentru cei cărora le place să-și aducă visurile în realitate. Folosim tehnologii avansate și soluții inteligente de proiectare pentru a imagina o oază de liniște într-o zonă urbană efervescentă. Construim un spațiu contemporan în inima unui oraș istoric, îmbogățind un loc pitoresc cu o nouă poveste. Înconjurat de munți, care asigură o vedere panoramică spectaculoasă, Kudo este un ansamblu high-tech, proiectat de arhitecți și designeri dintr-o generație tânără, inovatoare. Un proiect destinat segmentului premium este o provocare pentru un dezvoltator cu experiență, așa că ne punem în joc întregul capital de creativitate, competență și experiență pentru a-l transforma într-o poveste excepțională. Analizăm cele mai noi soluții tehnologice, trecem în revistă cele mai noi viziuni de design, evaluăm materiale, echipamente și accesorii din gamele de lux ale celor mai mari producători ai lumii, pentru a ne asigura că oferim cel mai înalt standard de calitate.

 

Asemenea clădirilor din jur, povestea noastră este un ecou al timpului său. Construim aliniind orice nou proiect identității și valorilor companiei noastre. Privim tot ceea ce facem prin lentila responsabilității sociale, pornind de la sustenabilitate, oameni și comunități, pentru a oglindi un sens înalt al lumii contemporane. Evaluăm cu responsabilitate calitatea muncii pe care o depunem și impactul pe care aceasta o are asupra celorlalți. Am proiectat acest nou ansamblu rezidențial folosind tehnologii de ultim moment, soluții inteligente care aduc răspunsuri pentru o serie de teme critice actuale, cum ar fi reducerea consumului de energie și a impactului asupra mediului sau practici corecte și etice. Construim elegant, eficient și durabil, o formulă care ne asigură reputația în cercul strâns al celor mai importanți dezvoltatori la nivel național și, totodată, susținerea partenerilor și loialitatea clienților.

 

Noul cartier boutique Kudo își profilează deja silueta în Centrul Istoric al Brașovului, pe Strada Lungă, un drum care salută un șir lung de case vechi, pe traseul său grăbit spre Cetate. Trecem din când în când prin șantier, bucuroși să vedem fiecare mică schimbare, anticipând toate micile detalii care vor deveni, curând, realitate. Inginerii noștri ne țin la curent cu toate progresele, pentru a vi le putea transmite cât mai repede, în acest jurnal lunar, astfel încât și cei care ne citesc de departe să rămână la curent cu stadiul lucrărilor. Își mulțumim că ne ești aproape și sperăm să te bucure veștile de luna asta. Află, deci, că am executat structurile de rezistență pentru ambele blocuri din centrul istoric, au fost finalizate și lucrările de zidărie exterioară, iar în perioada asta se lucrează din plin la zona parcărilor subterane aferente ambelor imobile.

 

 

Pe șantier: Au fost finalizate lucrările de montare a balustradelor din sticlă, precum și elementele  de tip parasolar pentru protecția logiilor

 

 

Proiectul KUDO, constând în construirea a două blocuri de locuințe colective, cu regimul de înălțime D+P+5E+R, însumează 94 de unități locative și 102 parcări, dintre care 15 locuri exterioare și 87 subterane. Ansamblul se află în plin proces de execuție a lucrărilor de instalații și de pregătire a suprafețelor în vederea finisării ulterioare.

 

Până în prezent, atât în blocul K1, cât și K2, s-au executat lucrările aferente structurii de rezistență, constând în executarea a 148 de piloți forați, cu diametrul de 880 mm, și 140 de piloți forați având diametrul de 620 m. Adâcimea medie a forajelor este de 15 m. Au fost executate fundațiile de tip radier, precum și structura în cadre din beton armat.

 

Totodată, până în prezent sunt executate lucrările de zidărie exterioară din cărămidă Porotherm de 30 cm grosime, precum și pereții de compartimetare din zidărie Porotherm de 30 cm și 11,5 cm grosime. Au fost realizate și lucrările de montare a tâmplăriei exterioare din PVC. Lucrările de aplicare a tencuielii pe pereți și tavane sunt executate în proporție de 100%, atât la blocul K1, cât și la blocul K2. În plus, în blocul K1 sunt executate în totalitate structurile metalice ușoare aferente ghenelor din gips carton, cu rol de mascare a instalațiilor.

 

Dacă este să ne referim la instalații, află că lucrările de montare a instalațiilor electrice, constand în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj, sunt finalizate în ambele blocuri, iar momentan echipele de muncitori execută lucrările aferente instalațiilor sanitare și termice. Până în prezent sunt executate în ambele blocuri lucrările de montare a coloanelor de evacuare a apelor pluviale aferente logiilor și balcoanelor, precum și sifoanele de pardoseală, iar la blocul K1 sunt executate inclusiv coloanele de evacuare a apelor menajere, coloanele de ventilație, coloanele de alimentare a apartamentelor cu apă rece, precum și tevile de alimentare cu apă rece a apartamentelor amplasate la parter și la etajul 1. În plus, în toate apartamentele – atât din blocul K1, cât și din blocul K2 -, s-au montat cadrele de susținere a vaselor WC și a lavoarelor, iar apartamentele aferente blocului K1 sunt prevăzute și cu modulele termice.

 

Referitor la lucrările de anvelopare a clădirii, află că, atât în cazul blocului K1, cât și în cazul blocului K2, sunt executate lucrările de hidroizolare a terasei acoperiș și a terasei circulabile aferente etajului 6. Lucrările de hidroizolare perimetrală a logiilor și a balcoanelor sunt, de asemenea, executate, inclusiv montarea coloanelor și sifoanelor de preluare a apelor pluviale, precum și turnarea șapei în logii și balcoane.

 

Fațadele blocurilor K1 și K2, constând în aplicarea stratului izolant din vată minerală de 15 cm grosime, aplicarea masei de șpaclu și a plasei din fibră de sticlă, precum și aplicarea tencuielii decorative și montarea finisajului din Klinker sunt finalizate în totalitate. În plus, s-au realizat și lucrările de hidroizolare a logiilor și a balcoanelor cu membrana hidroizolantă și hidroizolație bicomponentă, atât pentru blocul K1, cât și pentru blocul K2. Între timp, au fost demarate și lucrările de montare a pardoselilor flotante aferente logiilor și balcoanelor. De la ultima relatare, în jurnalul de șantier anterior, am realizat multe altele, cum ar fi lucrările de montare a balustradelor din sticlă, precum și elementele de protecție a logiilor de tip parasolar.

 

Dacă este să ne referim la zonele de parcări subterane, află că planșeele parcărilor amplasate la demisol în cazul blocului K1, și la demisol și parter – în cazul blocului K2, sunt prevăzute cu strat izolant din vată minerală lamelară, dedicată pentru aceste tipuri de parcări.

 

Între timp, au fost demarate și lucrările de realizare a rampelor de acces către parcările subterane și racordarea acestora la străzile publice existente. Aceste blocuri sunt în totalitate racordate la rețelele publice de utilități. Au fost executate toate lucrările de racordare la rețelele publice de canalizare menajeră, apă potabilă, gaz și electricitate.