Skip to main content

Dezvoltarea unei rețele de spații comunitare reprezintă o axă strategică de transformare a portofoliul Ceetrus, în acord cu viziunea de animator de comunități. Ceetrus România consolidează parteneriatul cu Kasper Development și se bucură de implicarea Learnex într-o inițiativă conectată cu misiunea companiei de a veni în întâmpinarea oamenilor și orașelor cu proiecte sustenabile și relevante.

Proiectul Cartier Hub din Brașov este o inițiativă Ceetrus, susținută de partenerul Kasper Development și operată de Learnex. Acesta este cel de-al doilea hub comunitar lansat de Ceetrus în România, după ce, în primăvara acestui an, a deschis primul hub comunitar dintr-un centru comercial (Drumul Taberelor) în parteneriat cu NOD Makerspace. Investiția pentru hub-ul din Brașov a Ceetrus, Kasper Development și a partenerilor proiectului este de 60.000 de euro, iar suprafața oferită comunității este de 100 metri pătrați.

Un proiect pentru comunitatea din Cartier Coresi și pentru oraș

Proiectul Cartier Hub din Brașov are atât o componentă comunitară, cât și una antreprenorială, menite să susțină inițiativele din cartier și oraș și să faciliteze conexiunile dintre oameni. Noul hub comunitar din Cartier Coresi este un spațiu de cursuri, evenimente educaționale și de antreprenoriat, dar și locul care își propune să satisfacă dorința și curiozitatea de nou, prin știință, tehnologie și creativitate.

 

Un proiect adresat întregii comunității, Cartier Hub prin Learnex oferă copiilor cu vârste între 6 și 18 ani ateliere și evenimente creative, familiilor din cartier seri de socializare, iar comunității de antreprenori din oraș un spațiu de conectare, colaborare și dezvoltare. Cartier Hub prin Learnex este deschis tuturor brașovenilor, iar cei care locuiesc sau lucrează în Cartier Coresi beneficiază de 10% reducere la toate activitățile hub-ului.

Spațiul este prevăzut cu cele mai moderne dotări – internet de mare viteză, ecrane touch screen, sală de studiu pentru After School, sală de programare, ludotecă, locuri de joacă pentru zilele de weekend și chicinetă utilată.

 

Tatian Diaconu, Portfolio General Manager Ceetrus Polonia, România, Rusia și Ucraina: „ La început a fost doar o platformă industrială în paragină, apoi a apărut ideea. Ea a fost urmată de un șantier, primul bloc, primii locuitori ai comunității Coresi. Astăzi Cartier Coresi din Brașov este un reper de calitate a vieții urbane, sociale și comunitare. Mai lipsea un liant, animat de pasiunea pentru oameni, pentru copii, pentru educație, pentru antreprenoriat. Ne bucurăm să constatăm că ecosistemul de parteneri Coresi se îmbogățește cu Silvia și echipa Learnex. Proiectul Cartier Hub Learnex face parte din acest ecosistem și are rolul de a deveni un catalizator al vieții urbane din Cartier Coresi și din Brașov.”

 

Daniela Kasper, Fondator și CEO Kasper Development: „Viziunea noastră este să facem din România un loc mai bun de trăit. Ne-am propus să dezvoltăm mai mult decât imobile formate din pereți și acoperiș. Am creat spații care să permită oamenilor o calitate a vieții ridicată. Dacă în trecut ne concentram cu preponderență pe aspectul fizic și calitativ al unei construcții, astăzi ne dorim  să creăm în interiorul oricărui ansamblu, spații care să fie ocazii pentru socializare, mișcare, animație și dezvoltare.  Proiectul Cartier hub prin Learnex, ne-a convins că merită să punem la dispoziția comunității, în mod gratuit, un spațiu modern pe masură, care să permită interconectarea multor copii și tineri cu mentori motivați și dedicați. Dorim să creăm un loc în care copiii să vină pentru ca vor, nu pentru că trebuie”.

Articol preluat din :
www.bizbrasov.ro

www.zf.ro

www.stiri.ong.ro