Skip to main content

Domeniul amenajărilor interioare pare atât de simplu. Cu toate acestea, când vine vorba despre a obține echilibrul și armonia perfectă dintre mobilier și accesorii de design interior, lucrurile se complică.

Îți prezentăm în continuare un exemplu de reușită în acest domeniu, un apartament din Coresi Avantgarden, decorat după sufletul beneficiarei. O tânără care și-a dorit ca pasiunea sa pentru lucruri frumoase și călătoriile, să se regăsească în toate încăperile căminului. Câte bordeie atâtea obiceie… este o zicală care ilustrează perfect conceptul de amenajare interioară. Această artă, căci poate fi considerată o artă în adevăratul sens al cuvântului, ia seama de ce dorințe și așteptări are proprietarul și reușește să le transpună în realitate. Atunci când îți dorești o locuință în care să te simți acasă, este de la sine înțeles că atât culorile preferate, cât și lucrurile de care ești pasionat se vor regăsi în fiecare detaliu.

Apartamentul pe care ți-l prezentăm îl considerăm reușit nu doar prin simplitatea și culorile ingenios alese, ci și prin faptul că folosindu-se de mici detalii reușește să confere spațiului nu doar volum, ci și culoare și mai ales viață. Proprietara sa și-a dorit ca în amenajare să existe culori neutre însoțite de accente de culoare care îi pot reaminti de destinațiile de vacanță de unde a adunat amintiri frumoase.

Astfel, living-ul are ca piesă centrală de mobilier o canapea generoasă, completată în mod plăcut de accente de verde luxuriant și decorațiuni somon. Câteva rafturi amplasate pe perete sunt ideale pentru suport de cărți și poze de familie. Am menționat anterior despre colțul personalizat din locuință aici. Încăperea are la bază aceleași tonuri neutre, completate cu note aurii. Masa din lemn este decorată cu ajutorul unei vaze cu aspect vintage, de culoare auriu închis, și de câteva lumânări albe în suport auriu. Peretele camerei servește drept suport pentru câteva poze de familie și pentru un mesaj plin de viață: LIVE. Canapeaua este de culoare grej, în același ton cu scaunele amplasate în jurul mesei de dining și cu draperiile, iar iluminatul este asigurat de lampadare și lămpi metalice.

Unul dintre dormitoare are peretele principal decorat modern cu foto-tapet cu reprezentări de vegetație și străjuit de o figură simpatică, o maimuță. Nu are doar rol decorativ, ci este un corp de iluminat ingenios. Nici taburetul verde nu trece neobservat. O cameră importantă, bucătăria, a fost amenajată pornind de la tonuri de nude și bej pentru gresie și mobilier, alături de un alb cald. Un perete cu mesaj inspirațional poate fi observat și aici, reprezentând un impuls plăcut pentru orice început de zi, alături de ceașca de cafea.

Holul reprezintă o trecere plăcută și cu o aparență spațioasă, grație iluminatului artificial cu spoturi ascunse care dinamizează spațiul, iar baile păstrează linia discretă și neutră din restul casei datorită suprafețelor generoase de culoare albă și pereților de culoare bej. Mici plante ornamentale, amplasate strategic, reușesc să însuflețească locul.

Frumusețea, din punctul nostru de vedere, stă în detalii. Iar atunci când toate acestea se potrivesc pentru stilul tău de viață și gusturi, vei obține acel loc surprinzător care îți bucură inima și pe care îl denumești acasă. Pentru a te bucura pe deplin de aceste detalii, apelează cu încredere la sfaturile unui designer interior care va lua în considerare și aspecte pe care tu nu le poți prevedea precum forma camerelor sau locul ferestrelor și al ușilor, care îngăduie doar o anumită poziționare pentru mobilier. Presară micile tale bucurii în căminul tău și rețeta pentru căminul tău este completă.