Skip to main content

Jurnal pe șantier… februarie 2020

Știai că în acest an luna februarie are 29 de zile, iar 2020 este an bisect? Ei bine, în acest an, rotația completă a Pământului în jurul Soarelui se realizează în 365 de zile, 6 ore, 9 minute și 9 secunde. Omenirea are nevoie să se bazeze pe un calendar format dintr-un număr întreg de zile, prin urmare așa a apărut convenţia ca, din patru în patru ani, cele şase ore şi ceva care se adună să se convertească într-o zi în plus în calendar.

Consemnăm acest detaliu în Jurnalul Coresi Avantgarden și completăm o nouă filă privind stadiul lucrărilor pe șantier.

 

Evoluția lucrărilor în faza a patra a proiectului

Lucrările de finisare a apartamentelor sunt în plină desfășurare la blocul Accent (corp 22). La finalul de lună notăm în Jurnal că hidroizolația în băi a fost aplicată, iar glafurile interioare din marmură, faianța și gresia au fost montate în toate apartamentele. De asemenea, în toate unitățile a fost aplicat stratul de finisare MaltaFina. De la etajul 7 până la parter a fost montată pardoseala din granit aferentă spațiilor comune, iar la etajele 5 și 6 s-au montate treptele din granit. Apartamentele amplasate de la etajul 8 până la 4 sunt prevăzute cu uși de intrare, iar de la etajul 8 până la etajul 2 este aplicată vopseaua lavabilă. Menționăm că apartamentele amplasate de la etajul 8 până la 5 sunt prevăzute cu pardoseală tip parchet, iar ușile interioare sunt montate. In ceea ce privește instalațiile interioare, te informăm că toate apartamentele au în acest moment obiectele sanitare montate.

 

La blocul Accent (corp 23) îți aducem la cunoștință că lucrările sunt foarte aproape de finalizare, urmând a fi demarate recepțiile în luna martie. Apartamentele sunt finisate, prin urmare toate lucrările de montare a gresiei, faianței, MaltaFina, lucrările de montare a ușilor de acces în apartamente și cele interioare sunt încheiate. La fel și lucrările de aplicare a vopselei lavabile, lucrările de montare a parchetului, precum și lucrările de aplicare a siliconului și a elementelor decorative. Toate apartamentele au montate obiectele sanitare, centralele termice, radiatoarele, precum și echipamentele de contorizare.

In privința lucrărilor aferente spațiilor comune, află că acestea sunt în curs de finalizare. Au fost executate lucrările de montare a pardoselii din granit, a treptelor, lucrările de aplicare a tencuielii decorative, a stratului de glet și a vopselei lavabile pe casa scării și holurile de distribuție. In perioada următoare vor fi accelerate lucrările de fixare a balustradei de protecție, precum și lucrările de placare cu material lemnos decorativ a ghenelor ce maschează contoarele amplasate pe casa scării. Ne-am gândit la toate aspectele în vederea mutării noilor vecini, prin urmare boxele de depozitare amplasate la demisol sunt pregătite. Și fațadele au fost finalizate în februarie, iar lucrările de montare a balustradelor metalice, precum și a glafurilor metalice exterioare s-au încheiat la timp.

 

La finalul lunii februarie bilanțul pentru blocul 24 arată astfel: sunt încheiate lucrările de structură, zidărie, de montaj a tâmplăriei exterioare din PVC, instalațiile sanitare, termice, electrice. Lucrările de aplicare a tencuielii, precum și lucrările de montaj a structurii metalice aferentă ghenelor din gips carton pentru mascarea instalațiilor sunt executate. In plus, lucrările de turnare a șapei sunt finalizate de la etajul 8 până la etajul 1, lucrările de placare a ghenelor cu gips cartons sunt finalizate de la etajul 8 până la etajul 3, lucrările de montare a glafurilor din marmură sunt finalizate de la etajul 8 până la 4, iar instalațiile de gaze naturale sunt finalizate în proporție de 60%.

Progrese s-au înregistrat și la etapa de finisare a apartamentelor, până în prezent fiind aplicată hidroizolația în băile amplasate la etajele 8, 7, 6 și 3, tot la aceste etaje fiind montată ceramica. In curs de execuție se află și lucrările de aplicare a stratului de finisare MaltaFina la apartamentele amplasate de la etajul 8 până la etajul 3, iar la etajele 8 și 7 se desfășoară lucrările de montare a pardoselii din granit pe spațiile comune.

La exterior menționăm că sunt finalizate lucrările de hidroizolare a terasei superioare și a terasei circulabile, precum și lucrările de  aplicare a termosistemului pe fațade, precum și hidroizolația perimetrală a logiilor.

 

La blocul 25 structura de rezistență, lucrările de zidărie, montajul tâmplăriei PVC, instalațiile, tencuiala, turnarea șapei și ghenele din gips carton pentru mascarea instalațiilor, precum și placarea glafurilor interioare cu marmură au fost finalizate. In privința finisării apartamentelor, notăm în Jurnal că toate unitățile sunt prevăzute cu hidroizolație în băi, apartamentele situate de la etajul 5 până la etajul 1 au montate plăcile ceramice, iar cele amplasate de la etajul 5 până la parter sunt prevăzute cu stratul de finisare MaltaFina. In ceea ce privește spatiile comune, în februarie s-au demarat lucrările de realizare a pardoselii din granit. În privința arhitecturii exterioare, completăm în Jurnal că au fost executate hidroizolația terasei superioare, a terasei circulabile, cât și hidroizolația perimetrală aferentă logiilor. Lucrările de montare a termosistemul sunt în curs de finalizare, toate fațadele fiind prevăzute cu polistiren, vată minerală, plasă din fibră de sticlă și masă de șpaclu. Fațadele nord, sud și est au și tencuială decorativă.

 

Blocul 26 are finalizată structura de rezistență, zidăria din cărămidă, precum și hidroizolația perimetrală aferentă pereților de la demisol. Tâmplăria din PVC este montată de la parter până la etajul 5, iar instalațiile sanitare, termice și electrice sunt realizate de la demisol până la etajul 5. De la parter până la etajul 3 sunt executate lucrările de aplicare a tencuielii, la fel și cele de montare a structurii metalice aferente ghenelor din gips carton, lucrările de turnare a șapei, precum și lucrările a aplicare a hidroizolației perimetrale în logii. Și la execuția instalațiilor de gaz s-a înregistrat progres, în prezent fiind montată coloana principală. In ceea ce privește lucrările aferente fațadelor, consemnăm în Jurnal lunii februarie că s-au demarat lucrările de aplicare a termosistemului.

 

Echipele de structuriști alocate blocului 27 lucrează la finalizarea aticului din beton armat peste ultimul nivel, precum și la finalizarea treptelor și rampelor de acces din beton armat. De la demisol până la etajul 3 sunt executate lucrările de zidărie de cărămidă, de montare a tâmplăriei PVC și de aplicare a hidroizolației perimetrale aferentă logiilor. De la parter până la etajul 3 au fost realizate instalațiile sanitare, termice și electrice, iar la parter s-au executat lucrările de aplicare a tencuielii.

 

Blocul 31 prezintă structura de rezistență, zidăria din cărămidă si tâmplăria din PVC realizate, La final de februarie și hidroizolația pereților exteriori de la demisol și hidroizolația perimetrală aferentă logiilor sunt finalizate. Au fost încheiate și lucrările de hidroizolare a terasei superioare, precum și de aplicare a polistirenului și vatei minerale pe fațadele nord, sud și est. Apartamentele amplasate la parter, etajele 1, 4, 5 și 6 au deja instalațiile electrice executate, iar instalațiile sanitare și termice sunt realizate în apartamentele amplasate la parter, etajele 1, 2 și 3. Tot în luna care tocmai s-a încheiat au început lucrările de aplicare a tencuielii, apartamentele amplasate la parter având această etapă încheiată.

 

La blocul 32 notăm progresul lucrărilor în Jurnal: structura de rezistență este finalizată; pereții exteriori de la demisol sunt prevăzuți cu hidroizolație, iar lucrările de realizare a zidăriei sunt executate. Tâmplăria exterioară PVC a fost montată de la parter până la etajul 5, iar de la parter până la etajul 3 sunt executate lucrările de aplicare a hidroizolației perimetrale aferentă logiilor. Instalațiile sanitare și termice sunt finalizate de la parter până la etajul 6, iar cele electrice sunt executate la parter și la etajul 1. Despre lucrările exterioare la fațade menționăm că în prezent se montează schela.

 

La blocul 33 structura de rezistență este finalizată, iar de la parter până la etajul 4 sunt executate lucrările de zidărie din cărămidă, de montare a tâmplăriei PVC, precum și de hidroizolare perimetrală a logiilor. In ceea ce privește lucrările exterioare, notăm că sunt finalizate etapele de hidroizolare a pereților exteriori de la demisol, a terasei superioare și a terasei circulabile amplasată la ultimul nivel.

 

Pentru blocul 34 progresele sunt notabile. Structura de rezistență este finalizată integral, zidăria de cărămidă executată, iar tâmplăria din PVC este montată de la parter până la etajul 5. La exterior sunt finalizate lucrările de aplicare a hidroizolației la pereții situați la demisol, iar de la parter până la etajul 4 hidroizolația perimetrală aferentă logiilor este executată integral. Referitor la instalații, până în prezent sunt executate cele sanitare și termice de la parter până la etajul 5, iar cele electrice sunt în curs de finalizare la parter, etajele 1 și 2.

 

Câteva cuvinte și despre blocul 35: fundația de tip radier a fost executată, la fel și pereții de la demisol și planșeul situat peste acest nivel.

Blocul 36 are executată fundația tip radier. Pereții de la demisol și parter precum au fost executați, la fel și planșeul peste demisol.

Fundația tip radier a fost realizată și la blocul 37, iar pereții de la demisol, parter precum și planșeul peste demisol au fost executate.

 

În concluzie… cu o lună februarie de 29 de zile nu ne vom mai întâlni curând. Te așteptăm peste o lună să lecturezi Jurnalul lunii martie. O primăvară frumoasă! Gânduri bune 😉