Skip to main content

Brașovul este deja cunoscut pentru faptul că are cel mai mare domeniu schiabil de la noi din țară. Când deții o locuință la Coresi Avantgarden este mult mai ușor să ajungi pe pârtie într-o zi însorită. Pentru că știm că îți dorești să te bucuri la maxim de iarnă, îți oferim câteva sugestii unde poți schia, atât în Poiana Brașov cât și în Predeal, precum și alte variante de sporturi de iarnă pe care le poți practica.

Începând din luna decembrie și până în aprilie pârtiile din Poiana Brașov sunt deschise publicului, iar tu te poți bucura din plin de schi, săniuș sau snowboarding. Stațiunea montană Poiana Brașov se află în apropierea orașului Brașov, în Munții Postăvaru, deținând cel mai mare domeniu schiabil din țară. Pentru a ajunge în Poiana Brașov poți opta pentru mașină sau autobuzul 20 pe care îl iei din Livadă.

Pârtiile sunt potrivite pentru toate vârstele, de la copii sau începători și până la avansați. Intervalul orar de funcționare este cuprins între 9-16. Cele 10 pârtii de schi care se găsesc aici te ajută să înțelegi de ce este cea mai apreciată stațiune din România. Iată-le în continuare pe cele mai vizitate de amatorii sporturilor de iarnă: Drumul Roșu cu variantele sale, pârtia Lupului, Kanzel, pârtia Sulinar și variantele, Bradul, Stadin. Există câteva pârtii unde sunt premise și turele de noapte, însă doar până la ora 22, precum Bradul și Drumul Roșu sau S-ul mare de pe pârtia Lupului, destinat schiorilor experimentați.

Șeful Serviciului Public Salvamont Brașov avertizează periodic schiorii să aleagă pârtia adaptată nivelului de pregătire fizică, precum și gradul de dificultate adecvat experienței. De asemenea, acesta recomandă ca în perioadele în care pârtiile sunt acoperite cu zăpadă artificială să ia în calcul că aceasta are un grad mare de alunecare ce poate conduce la accidente. Pentru orice problemă salvatorii montani lucrează în ture de zi și de noapte, iar pentru intervenții cât mai eficiente Poliția Locală are un birou permanent localizat în Vila Orizont, unde se află și Serviciul Salvamont.

Dacă te încântă mai mult pârtiile din Predeal, acestea sunt Subteleferic, Clăbucet și Clăbucet Plecare, Teleschi, Garbova, Polistoaca, Cioplea, Trei Brazi, Orizont, pârtia începătorilor precum și cea destinată copiilor. Dintre acestea, trei sunt omologate la nivel internațional. Pârtiile din Predeal sunt cele mai cunoscute de pe Valea Prahovei, domeniul schiabil fiind situat la baza Clăbucetului. În prezent starea tuturor pârtiilor este bună, așa că te îmbie să te aventurezi într-o coborâre în viteză.

În cazul în care te atrage mai mult săniușul, află că nu este un sport destinat exclusiv copiilor. Deși multe persoane preferă dealurile din Brașov, îți recomandăm ca din motive de siguranță să te orientezi pentru locuri special amenajate din Poiana Brașov sau Predeal. Tubingul este o activitate asemănătoare, însă în locul saniei cobori cu ajutorul unor inele gonflabile care îți oferă o viteză mai rapidă. Nu în ultimul rând, o activitate mai puțin solicitantă prin care te bucuri de aer curat la munte este o plimbare cu ATV-ul sau snowmobile-ul. Vei admira peisajele de vis oferite de munții patriei și te vei încărca pozitiv. Deși nu este permis accesul pe pârtii cu aceste vehicule, există zone special amenajate pentru această activitate de iarnă.

În final, pentru amatorii de senzații pe gheață, poți să practici și patinajul. În centrul orașului se află patinoarul tradițional de la baza Tâmpei, la baza sportivă Olimpia. Alte două patinoare, olimpice, sunt localizate în cartierul Tractorul și în stațiunea Poiana Brașov și te ajută să te bucuri de magia iernii.

Îți dorim să ai parte de o iarnă așa cum îți dorești, cu activități frumoase și distractive, pe placul sufletului tău. Brașovul te așteaptă cu drag! 😉