Skip to main content

Primăvara este momentul perfect pentru investiții. În anotimpul începuturilor, un drum nou ar putea fi o proprietate de top, într-o zonă metropolitană în dezvoltare. Ansamblul rezidențial Coresi Avantgarden este un centru urban special, construit pe principiul calității. Fiecare detaliu, de la materialele folosite, la finisaje și facilități, este gândit cu atenție și prețuit cum se cuvine, astfel încât o simplă casă să devină spațiul elegant și confortabil de acasă. Un centru puternic de afaceri asigură dezvoltarea continuă a acestei comunități și îi consolidează statutul de nou pol socio-economic al Brașovului. Zona rezidențială este deservită de un circuit complet de servicii și facilități, de la parcuri și coridoare verzi, la terenuri de joacă, școli și centre comerciale sau culturale, săli de sport, precum și alte oportunități pentru educație sau pentru petrecerea timpului liber. Am investit în soluții de mobilitate durabilă, de la piste pentru biciclete, la stații de încărcare pentru mașini electrice, pentru a reduce poluarea și pentru a încuraja transportul ecologic. De la utilizarea materialelor și a soluțiilor eco-smart contemporane, până la integrarea tehnologiilor de economisire a apei și a energiei, suntem dedicați misiunii de a ridica un cartier modern, adaptat noilor concepte de sustenabilitate. Coresi Avantgarden este o comunitate, un stil de viață, o experiență.

Locuințele din noul sector Life Upgraded au fost reproiectate, la nivel tehnic și de design, pentru a ridica încă o dată nivelul lor de confort și sustenabilitate. Facem upgrade și în cazul investițiilor, oferind o oportunitate excelentă de a intra într-o comunitate de elită a Brașovului. Calitatea construcțiilor, alături de infrastructurile de servicii utilitare sau edilitare, conectarea cu orașul și ponderea zonelor verzi sunt bazele care asigură calitatea locuirii și garantează randamentul pe termen lung al unei investiții. În plus, rata de investitie imobiliare Brașov este un avantaj. Dacă ești în căutarea unei modalități de plasament cu un randament atractiv și pe termen lung, domeniul imobiliar ar putea fi o soluție potrivită. Sectorul oferă o combinație de beneficii, de la creșterea valorii, la venituri constante din închirieri, ceea ce îl transformă într-o alegere bună pentru toate categoriile de investitori. În perioade de incertitudine economică, un portofoliu de active reprezintă cea mai sigură umbrelă de protecție împotriva inflației, mai ales prin diversificarea unui portofoliu. Prin deținerea de proprietăți în diferite zone geografice sau în diferite sectoare ale pieței imobiliare, poți reduce riscurile asociate unei perioade de schimbări și poți obține o mai mare stabilitate financiară pe termen lung.

De ce e bine să investești în Brașov? O zonă rezidențială în plină dezvoltare, conectată la pulsul unui oraș dinamic, va fi întotdeauna o alegere sigură pentru investiții. Cartierul Coresi este unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbană din Europa, extins pe o suprafață de 100 de hectare din Brașov. Am sărbătorit până acum multe reușite și mai avem multe de făcut în anii ce urmează. Construim blocul cu numărul 43 din complexul Life Upgraded, bifând, astfel, jumătate din ceea ce ne-am propus în planul inițial de dezvoltare în acest sector. Echipele noastre – oameni cu experiență și cu o mare pasiune pentru construcții – lucrează în șantier pentru a finaliza patru noi imobile aflate în prezent în diverse stadii de dezvoltare. Unii verifică finisajele interioare, alții le definitivează pe cele exterioare, se fac zugraveli, placări cu gresie, se montează uși și ferestre. Muncitori, ingineri și designeri colaborează pentru a duce la bun sfârșit acest proiect, conștienți de importanța lui pentru comunitate. În curând, două blocuri vor fi finalizate și pregătim deja ultimele detalii pentru etapa premergătoare dării în folosință. În lunile următoare vom lucra pentru amenajările interioare, vom finaliza lucrul pentru sectoarele verzi sau în zona locurilor de parcare, astfel încât toate să fie gata de utilizare. Noul ansamblu rezidential va fi curând pregătit să devină cămin pentru cei care visează să trăiască într-o zona modernă, dinamică și echipată la sandarde europene.

Până la finalizarea lucrărilor, vom ține legătura, lună de lună, prin intermediul acestui jurnal. Avem idei și planuri. Dacă se potrivesc cu ale tale, nu ezita să ne contactezi pentru mai multe informații. Am putea să programăm și o vizionare a proprietății, ca să te lași inspirat de vibe-ul unei comunități spectaculoase și de dinamica unui cartier cu perspective excelente de dezvoltare. Te așteptăm cu drag să faci parte din cea mai tânără comunitate din Brașov!

Blocul 40: în plin proces de finisare a apartamentelor

La blocul 40 au fost demarate lucrările de finisare a apartamentelor. Până în prezent, sunt finalizate lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la Demisol, umpluturile perimetrale, lucrările de zidărie, lucrările de montare a tâmplăriei PVC, lucrările de hidroizolare a terasei amplasate peste camera centralei termice, a terasei amplate peste etajul 6, a terasei circulabile amplasate la etajul 6, precum și lucrările de hidroizolare perimentrală a logiilor și balcoanelor.

Dacă este să ne referim la lucrările de instalații electrice, constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj, află că și acestea sunt executate în proporție de 100% în întregul bloc. De asemenea, lucrările de montare a instalației de canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu apă potabilă, precum și lucrările de instalații termice, constând în montarea tubulaturii aferente încălzirii în pardoseală sunt executate în totalitate.

Dacă în jurnalul de șantier anterior precizam faptul că de la demisol până la etajul 5 erau finalizate lucrările de turnare a șapei, află că în prezent acestea sunt executate în întregul bloc. În plus, s-au finalizat în întregul bloc și lucrările de placare cu gips carton a ghenelor de mascare a instalațiilor.

Între timp au fost demarate și lucrările de placare a glafurilor interioare cu marmură, până în prezent aceste lucrări fiind finalizate la parter și etajul 1. Pe parcursul lunii februarie au fost începute și lucrările de placare a pardoselilor cu gresie și a pereților din bucătării cu faianță, până în prezent fiind executate în apartamentele amplasate la etajul 1, 2 și 3. În plus, apartamentele amplasate la etjaul 2 sunt prevăzute și cu stratul de finisare Maltafina.

Dacă este să ne referim la lucrările de arhitectură exterioară și de anvelopare a clădirii, află că toate fațadele sunt prevăzute cu vată bazaltică, plasă din fibră de sticlă, masă de șpaclu și tencuială decorativă, iar placarea decorativă cu Klinker este finalizată. De asemenea, lucrările de hidroizolare a balcoanelor și a logiilor cu hidroizolație bicomponentă și lucrările de montare a pardosealii exterioare flotante sunt executate. În plus, glafurile exterioare din tablă și profilele metalice sunt executate în totalitate, balustradele metalice sunt montate în proportie de 100%, iar balustradele din sticlă sunt montate în proporție de 70%.

Blocul 41: în etapa de finisare a spațiilor comune

Blocul 41 se află în plin proces de finisare. Până în prezent sunt finalizate lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la demisol, umpluturile perimetrale, lucrările de zidărie, lucrările de montare a tâmplăriei PVC, precum și lucrările de hidroizolare a terasei amplasate peste camera centralei termice, a terasei amplate peste etajul 6 și a terasei circulabile amplasate la etajul 6. Au fost terminate și lucrările de hidroizolare a logiilor și a balcoanelor. Lucrările interioare de instalații electrice – constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj – sunt finalizate, iar lucrările pentru instalația de canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu apă potabilă și încalzirea în pardoseală sunt, de asemenea, executate.

Toate apartamentele și spațiile comune sunt prevăzute cu tencuială și șapă, iar ghenele aferente instalațiilor și placările cu gips carton sunt finalizate. În plus, ferestrele sunt prevăzute cu glafuri interioare din marmură.

Dacă este să ne referim la lucrările de finisare a apartamentelor, până în prezent lucrările de placare cu faianță în bucătării, precum și pardoselile din gresie aferente bucătăriilor, spațiilor de depozitare și hol sunt executate în totalitate în întregul bloc.

Lucrările de hidroizolare a băilor sunt executate la parter, etajul 1, 2 și 3 și în proporție de 50% la etajele 4 și 5, iar placările ceramice din băi sunt realizate în proporție de 50% de la parter până la etajul 5. Totodată, pereții și tavanele apartamentelor sunt finisate în totalitate cu stratul de finisare Maltafina, iar la parter, etajul 1 și etajul 2, lucrările de aplicare a vopselei lavabile sunt executate în proporție de 50%.

Dacă este să ne referim la finisare spațiilor comune, până în prezent sunt executate la parter, etajul 1, 2 și 3 lucrările de placare a holurilor comune cu gresie.

Referitor la lucrările de aplicare a termosistemului, lucrările de placare a fațadelor cu vată minerală bazaltică, aplicarea masei de șpaclu, a plasei din fibră de sticlă, a tencuielii decorative, precum și  placarea decorativă cu Klinker, sunt finalizate.

De asemenea, lucrările de hidroizolare a balcoanelor și a logiilor cu hidroizolație bicomponentă, lucrările de montare a pardoselii flotante, a glafurile exterioare din tablă și a profilelor metalice, precum și a balustradelor de protecție sunt finalizate.

Blocul 42: se lucrează la structura de rezistență

La blocului 42 structura de rezistență este executată până la etajul 5, în momentul de față echipele de structuriști fiind concentrate la realizarea stâlpilor din beton armat aferenti etajului 5. Pereții perimetrali de la demisol sunt prevăzuți cu hidroizolație și umpluturile perimetrale sunt executate. Evoluții s-au înregistrat și în ceea ce privește lucrările de zidărie, până în prezent fiind executate aceste lucrări în proporție de 100 % la demisol, parter, etajul 1 și etajul 2 și în proporție de 50% la etajul 2.  Pe parcursul lunii ianuarie au fost demarate și lucrările de montare a tâmplăriei PVC exterioare, precum și lucrările de aplicare a hidroizolației perimetrale în logii și balcoane, aceste lucrări fiind finalizate la parter și etajul 1.

Blocul 43: lucrările de zidărie sunt în plin proces de execuție

Blocul 43 se află, de asemenea, în curs de finalizare a structurii de rezistență. Echipele de structuriști lucrează momentan la realizarea planșeului peste etajul 6. Și în cazul acestui bloc, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat și umpluturile perimetrale sunt executate. Lucrările de zidărie sunt în plin proces de execuție. Până în prezent, aceste lucrări au fost executate în proporție de 100% la demisol, parter, etajul 1 și etajul 2 și în proporție de 50% la etajul 3. Totodată, tâmplăria PVC exterioară și lucrările de hidroizolație perimetrală a logiilor și a balcoanelor sunt executate la parter, etajul 1 și etajul 2.