Skip to main content

Jurnal de șantier

Pe străzile luminate de neaua lui februarie răsună vocile copiilor veniți să se dea cu sănuița. E bucurie de iarnă în Coresi Avantgarden, un cartier creativ care-și croiește viitorul inspirat de vibe-ul unei stațiuni montane cu renume și de dinamica unui oraș cultural relevant la nivel european. Suntem un mic Rivendell la poale de munte, încântat de povești și animat de vise. Încă de la primele linii de proiectare ne-am imaginat un cartier contemporan, apropiat de natură, cu oportunități de exprimare a creativității, cu conexiuni sociale, acces la asistență medicală, siguranță și încredere. Le-am reunit pe toate într-un ansamblu rezidențial compact, bine gestionat și conectat la toate nivelurile cu un oraș dinamic, în plină dezvoltare. Suntem inspirați să adăugăm, zi de zi, noi detalii care să ne facă viața mai frumoasă și asta ne-a transformat într-un nou centru comercial și cultural al Brașovului, vizitat de oamenii din oraș și de turiști deopotrivă. Suntem aici pentru fiecare, cu soluții de locuire la standarde europene, cu oportunități de shopping și cu oferte educaționale, cu filme, concerte, săli de sport sau alte idei interesante pentru petrecerea timpului liber.

Continuăm să ne imaginăm un viitor senin și transpunem totul în realitate. Consolidăm infrastructura, diversificăm serviciile comunitare și stimulăm cooperarea, pentru a crea un ecosistem local puternic și efervescent. Știm că munca noastră de azi va avea impact asupra viitorului rezidenților noștri și ne asumăm cu responsabilitate această misiune. Analizăm atent toate tendințele unei lumi în plină schimbare, pentru a pune la punct strategii inteligente de lungă durată. Prioritar pentru noi este să vă asigurăm confortul, cu randament înalt la prețuri scăzute. În plină iarnă, probabil te gândești la costurile pentru încălzire, un subiect important pe agenda generală a ultimului an. Trebuie să știi că rentabilizarea consumului de energie și identificarea unor concepte moderne de alimentare cu căldură sunt teme care ne-au preocupat încă din faza de proiectare a noilor imobile din sectorul Life Upgraded și am optat pentru variante considerate, la nivel global, tehnologii ale viitorului. Soluțiile Panasonic, cu care sunt echipate locuințele noi, permit reduceri de până la 80% la facturi și au un randament ideal de 1/7 față de centralele clasice. În felul acesta, asigurat în fața tuturor schimbărilor, te poți bucura de zăpadă an după an, știind că lumea rămâne un loc stabil și predictibil.

Pentru că ne sprijinim pe baze solide când gândim viitorul, suntem neobosiți în a găsi metode creative de dezvoltare și regenerare urbană. Îmbunătățim permanent calitatea spațiilor publice, pentru a atinge unul dintre cele mai importante dintre obiectivele noastre: consolidarea identității culturale locale. Construim responsabil, în acord cu principiile urbanismului contemporan, axat pe structuri de protecție a mediului și pe relații comunitare. Proiectăm în cele mai mici detalii un trotuar sau o stradă, știind că oamenii se vor întâlni aici uneori, sporind astfel energia care face să bată inima acestei comunități de poveste. Inundăm cu verde crud parcelele goale, inspirați de promisiunile verii, și amenajăm cu bucurie locuri de joacă pentru cei mai mici dintre rezidenții noștri. Am pregătit terenuri de sport și piste de role și biciclete pentru stiluri de viață dinamice și sănătoase. Nu în ultimul rând, construim neîntrerupt, anticipând momentul în care alți oameni vor veni aici, pentru a contribui la viața acestui cartier cu visurile și planurile lor de mai bine.

Suntem și mai motivați acum, când munca ultimelor luni începe să-și arate roadele. Se lucrează la capacitate maximă pe șantier, astfel încât apartamentele din toate cele patru blocuri aflate în prezent în diverse stadii de construcție să ajungă, cât mai curând, în fază de finalizare. Jurnalul rămâne, ca de obicei, unul dintre modurile în care putem ține legătura. Suntem bucuroși să notăm toate schimbările, astfel încât și cei care ne citesc de departe să fie corect informați cu privire la stadiul lucărilor. Veștile de astăzi sunt deosebit de bune! Află că echipele noastre au făcut progrese importante în cazul blocurilor 40 și 41, care se află în plin proces de finisare, în timp ce blocurile 42 și 43 le urmează îndeaproape, nerăbdătoare și ele să-și spună povestea.

Blocul 40: instalațiile electrice sunt montate în întregul imobil

Blocul 40 este în plin proces de construcție, până în prezent fiind executate lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la demisol, umpluturile perimetrale, lucrările de zidărie, lucrările de montare a tâmplăriei PVC, lucrările de hidroizolare a terasei amplasate peste camera centralei termice sau a terasei amplate peste etajul 6. Sunt, de asemenea, finaizate lucrările de hidroizolare a terasei circulabile amplasate la etajul 6, precum si lucrările de hidroizolare perimentrala a logiilor si balcoanelor.

Dacă este să ne referim la lucrările de instalații electrice – constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj -, află că acestea sunt executate în proporție de 100% în întregul bloc. Lucrările de montare a instalației de canalizare menajeră, canalizare pluvială și alimentare cu apă potabilă sunt executate în proporție de 100%, iar lucrările de instalații termice, constând în montarea tubulaturii aferente încălzirii în pardoseală este executată la parter, etajul 1, 2, 3, 4 și 5.

Așa cum precizam și în jurnalul anterior, lucrările de aplicare a tencuielii pe pereți, pe tavanele apartamentelor și ai spațiilor comune sunt finalizate. Pe parcursul lunii ianuarie au avansat lucrările aferente ghenelor din gips carton, până în prezent fiind executate structurile matalice ușoare ale acestora în întregul bloc. Avem noutăți și referitor la lucrările de turnare a șapelor, până în prezent fiind finalizate în toate logiile și balcoanele din imobil, dar și la demisol și în apartamentele și spațiile comune amplasate de la parter până la etajul 5.

Referitor la lucrările de arhitectură exterioară și de anvelopare a clădirii, află că și aici s-au înregistrat progrese. În momentul de față, toate fațadele sunt prevăzute cu vată bazaltică, plasă din fibră de sticlă, masă de șpaclu, tencuială decorativă, iar placarea decorativă cu Klinker este finalizată. Pe parcursul lunii ianuarie s-au finalizat și lucrările de hidroizolare a balcoanelor și logiilor cu hidroizolație bicomponentă și a fost montată pardoseala exterioară flotantă. În plus, glafurile exterioare din tablă și profilele metalice sunt executate în totalitate, iar balustradele sunt montate în proporție de 100%.

Blocul 41 se află în plin proces de finisare

Până în prezent, la Blocul 41 sunt finalizate lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la Demisol, umpluturile perimetrale, lucrările de zidărie, lucrările de montare a tâmplariei PVC, precum și lucrările de hidroizolare a terasei amplasate peste camera centralei termice, a terasei amplate peste etajul 6 sau a terasei circulabile amplasate la etajul 6. Au fost finalizate și lucrările de hidroizolare a logiilor și balcoanelor. Lucrările interioare de instalații electrice – constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj -, sunt finalizate, iar lucrările pentru instalația de canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu apă potabilă și încalzirea în pardoseală sunt, de asemenea, executate.

Toate apartamentele și spațiile comune sunt prevăzute cu tencuială și șapă, iar ghenele aferente instalațiilor și placările cu gips carton sunt finalizate. În plus, ferestrele sunt prevăzute cu glafuri interioare din marmură. Lucrările de finisare a apartamentelor au cunoscut evoluții spectaculoase în luna ianuarie, în special în ceea ce privește montarea plăcilor de gresie și faianță în apartamente, precum și lucrările de hidroizolare a băilor și de aplicare a stratului de finisare Maltafina.

Până în prezent sunt executate lucrările de placare cu faianță în bucătăriile apartamentelor amplasate de la parter până la etajul 4, iar pardoselile din gresie sunt executate în apartamentele amplasate de la parter până la etajul 3. Între timp s-au demarat și lucrările de hidroizolare a băilor, până în prezent fiind finalizate aceste lucrări la parter, etajul 1, 2 și 3. Placările ceramice din băi sunt realizate în proporție de 50% de la parter până la etajul 3. Evoluții importante s-au înregistat în ceea ce privește aplicarea pe pereți și pe tavane a stratului de finisare Malta Fina, aceste lucrări fiind finalizate în întregul bloc.

Tot pe parcursul lunii ianuarie s-au demarat și lucrările de placare a holurilor comune cu gresie, până în prezent fiind executate aceste lucrări la parter, etajul 1, 2 și 3. Sunt finalizate și lucrările de aplicare a termosistemului, lucrările de placare a fațadelor cu vată minerală bazaltică, aplicarea masei de șpaclu, a plasei din fibră de sticlă, a tencuielii decorative, precum și placarea decorativă cu Klinker. De asemenea, lucrările de hidroizolare a balcoanelor și a logiilor cu hidroizolație bicomponentă, lucrările de montare a pardoselii flotante, a glafurile exterioare din tablă și a profilelor metalice, precum și a balustradelor de protecție sunt finalizate.

Lucrări de structură la Blocul 42

În cazul Blocului 42, este executată structura de rezistenta până la etajul 3, în momentul de față echipele de structuriști fiind concentrate la realizarea plăcii peste etajul 4. Pereții perimetrali de la demisol sunt prevăzuți cu hidroizolație și umpluturile perimetrale sunt executate. Evoluții s-au înregistrat și în ceea ce privește lucrările de zidărie, până în prezent fiind executate în proporție de 100% la demisol, parter și etajul 1 și în proporție de 10% la etajul 2.  Pe parcursul lunii ianuarie s-au demarat și lucrările de montare a tâmplăriei PVC exterioare, precum și lucrările de aplicare a hidroizolației perimetrale în logii și balcoane, aceste lucrări fiind finalizate momentan doar la parter.

Echipele de structuriști lucrează la Blocul 43

Blocul 43 se află, de asemenea, în curs de execuție a structurii de rezistență. Echipele de structuriști lucrează momentan la realizarea planșeului peste etajul 5. Și în cazul acestui bloc, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat și umpluturile perimetrale sunt executate. Lucrările de zidărie sunt în plin proces de execuție, până în prezent fiind executate în proporție de 100% la demisol, parter și etajul 1 și în proporție de 50% la etajul 2. Totodată, tâmplăria PVC exterioară și lucrările de hidroizolație perimetrală a logiilor și balcoanelor sunt executate la parter și la etajul 1.