Skip to main content

Imaginează-ți că ai locui într-un loc elegant și plin de viață: un cartier nou și dinamic, verde, aerisit, fermecător. Imaginează-ți străzile, magazinele, restaurantele, piața publică, toate scăldate în culori și sunete vibrante. Oamenii se salută pe pietonale, copiii înveselesc parcurile, vânzătorii își dichisesc vitrinele, iar spațiile publice adună lumea la evenimente culturale și festivaluri. Poți închide ochii să-ți imaginezi. Sau poți să ne vizitezi în Coresi Avantgarden.

Detalii invizibile fac orașele noastre mai funcționale, mai inteligente, mai prietenoase. Ne-am bucurat, la început de aprilie, că primele autobuze de pe linia 32 și-au modificat traseul, asigurând o nouă legătură între puncte importante ale Brașovului: un nou centru local este acum direct conectat cu cele mai vechi, printr-o arteră pulsând de energie. Îmbogățim, pas cu pas, conectivitatea unui punct rezidențial complex, anticipând impactul pe care aceste schimbări îl vor avea asupra vieții orașului. Până la urmă, ploile de aprilie aduc florile de mai, nu-i așa? Alături de proiectele care vizează locurile publice de întâlnire, calitatea spațiului pietonal și amenajarea zonelor verzi interioare, accesibilitatea și legăturile acestui cartier cu orașul au fost mereu preocupările noastre constante. Alături de partenerii noștri, din sectorul public sau privat, gândim soluții inteligente care vor asigura multiple căi de deschidere spre ceilalți. Imaginăm viitorul luând în considerare provocările pe care le ridică un cartier contemporan dinamic, de la infrastructură și trafic, la protecția mediului. Nu neglijăm nici micro-mobilitatea, asigurând piste pentru biciclete sau role, pentru a răspunde mai bine nevoilor de accesibilitate ale tuturor rezidenților noștri. Am gândit, de asemenea, pietonale largi și bine marcate, pe străzi am montat bănci pentru a permite odihna, iar punctele cheie au fost luminate și reînverzite, pentru a face traseul mai plăcut și mai sigur.

Primăvara ne reamintește cât de frumoasă poate fi schimbarea. Visând la florile lui mai, am început lucrările de revigorare a zonelor verzi din cartier, pregătim parcurile și aducem culori noi în locurile de joacă, cât să le aprindă imaginația celor mai mici și mai creativi dintre rezidenții noștri. Primele fire de iarbă anunță sezonul speranței, iar bucuria acestui început ne inspiră să îmbogățim aleile și parcurile interioare cu câteva mici, dar fermecătoare, detalii. Coresi Avantgarden crește, adăugând, totodată, noi coordonate unei hărți vegetale. Cunoscând experiențele, opiniile și nevoile rezidenților noștri, ne-am asigurat că peste 30 la sută din suprafața cartierului este înviorată de zone verzi și parcuri, gândite să ne influențeze gândurile și emoțiile, pentru a asigura bunăstarea și, o dată cu asta, speranța și pofta de viață. Un spațiu total de 90.000 de metri2 este dedicat plimbărilor și întâlnirilor în aer liber. Ne dorim să transformăm necontenit inima noastră verde, imaginând locuri cât mai plăcute și confortabile pentru oricine caută tihna în mijlocul unui centru urban efervescent. Am revigorat cu drag și cele șapte locuri mari de joacă, anticipând încântarea copiilor, care le vor invada cu gânduri de vacanță. Sperăm mai mult, visăm mai mult, construim mai mult.

Profităm din plin de un anotimp al reconstrucției. Pe șantier se muncește din plin, iar unele dintre lucrările importante au ajuns în faza de finalizare. Coresi Life Upgraded crește, devine puternic și își revendică rolul într-o comunitate în dezvoltare. În fazele aflate încă în construcție este efervescență, se schimbă idei, se definitivează detalii, astfel încât totul să fie perfect, iar noua ta casă să fie pe măsura visurilor tale. Până când toate aceste lucrări vor fi finalizate, jurnalul rămâne, ca de obicei, unul dintre modurile în care putem ține legătura. Veștile de astăzi sunt deosebit de bune! Află că blocurile 40 și 41 sunt într-un stadiu avansat de execuție și vor intra curând în fază de finalizare. Cu bucuria acestui succes, ne pregătim pentru un moment de liniște.

Celebrăm anotimpul speranței. În Coresi Avantgarden sunt zile de sărbătoare, pe care le întâmpinăm, cu mult drag, acasă. Mulți sunt cei care așteaptă prima lumină în apartamente noi, strălucitoare și, o dată cu aceasta, sunt gata să înceapă o viață nouă, cu gânduri, planuri și speranțe de mai bine. Imaginăm fundații și structuri de rezistență pentru cele mai importante dintre planurile tale.

E un privilegiu să te avem alături. Creștem împreună!

Blocul 40 se află în plin proces de finisare

În cazul blocului 40 sunt finalizate până în prezent lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la demisol, umpluturile perimetrale, lucrările de zidărie, lucrările de montare a tâmplăriei PVC. Au fost, de asemenea, finalizate și lucrările de hidroizolare a terasei amplasate peste camera centralei termice, a terasei amplate peste etajul 6, a terasei circulabile amplasate la etajul 6 precum si lucrările de hidroizolare a logiilor și a balcoanelor. Lucrările interioare pentru instalațiile electrice – constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj – sunt finalizate, iar lucrările aferente instalației de canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu apă potabilă și încălzirea în pardoseală sunt, de asemenea, executate.

Toate apartamentele și spațiile comune sunt prevăzute cu tencuială și șapă, iar ghenele aferente instalațiilor și placările cu gips carton sunt finalizate. În plus, ferestrele sunt prevazute cu glafuri interioare din marmură.

Pe parcursul lunii martie au fost executate lucrările de placare a pardoselilor cu gresie și a pereților din bucătării cu faianță. Până în prezent, aceste lucrări, precum și lucrările de hidroizolare a băilor, sunt executate în proporție de 30% la parter, 100% la etajele 1, 2 și 3 și 50% la etajul 4. Apartamentele amplasate la etajele, 1, 2, 3 și 4 sunt prevazute cu stratul de finisare Malta Fina.

Dacă este să ne referim la lucrările de arhitectură exterioară și de anvelopare a clădirii, află că toate fațadele sunt prevăzute cu vată bazaltică, plasă din fibră de sticlă, masă de șpaclu și tencuială decorativă. De asemenea, placarea decorativă cu Klinker este finalizată. Au fost finalizate și lucrările de hidroizolare a balcoanelor și a logiilor cu hidroizolație bicomponentă, la fel și lucrările de montare a pardoselii exterioare flotante. În plus, glafurile exterioare din tablă și profilele metalice sunt executate în totalitate, balustradele metalice sunt montate în proporție de 100%, iar balustradele din sticlă sunt montate în proporție de 70%.

Blocul 41: toate apartamentele și spațiile comune sunt prevăzute cu tencuială și șapă

Și Blocul 41 se află în plin proces de finisare. Până în prezent sunt finalizate lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la demisol, umpluturile perimetrale, lucrările de zidărie și lucrările de montare a tâmplariei PVC. Sunt, de asemenea, finalizate și lucrările de hidroizolare a terasei amplasate peste camera centralei termice, a terasei amplate peste etajul 6, a terasei circulabile amplasate la etajul 6, precum și lucrările de hidroizolare a logiilor și a balcoanelor. Lucrările interioare de instalații electrice – constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj – sunt finalizate, iar lucrările pentru instalația de canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu apă potabilă și încălzirea în pardoseală sunt, de asemenea, executate.

Toate apartamentele și spațiile comune sunt prevăzute cu tencuială și șapă, iar ghenele aferente instalațiilor și placările cu gips carton sunt finalizate. În plus, ferestrele sunt prevăzute cu glafuri interioare din marmură.

Dacă este să ne referim la lucrările de finisare a apartamentelor, până în prezent a fost finalizat în întregul bloc procesul de placare cu faianță a bucătăriilor, precum și lucrările pentru pardoselile din gresie aferente bucătăriilor, spațiilor de depozitare și holului.

Lucrările de hidroizolare a băilor sunt executate la parter, etajul 1, 2 și 3. Acestea sunt executate în proporție de 70% la etajele 4 și 5, iar placările ceramice din băi sunt realizate în proporție de 50% la parter, 100% la etajele 1 și 2 și 50% la etajele 3, 4 și 5. Pereții și tavanele apartamentelor sunt finisate în totalitate cu stratul Maltafina, iar vopseaua lavabilă este aplicată în proporție de 100 % în apartamentele amplasate la parter, etajele 1, 2, 3 și 4. Această muncă este finalizată în proportie de 50 % în apartamentele amplasate la etajele 5 și 6 .

Apartamentele amplasate la parter, etajul 1 și etajul 2 sunt prevăzute cu cadă, iar în apartamentele amplasate la parter și etajul 1 sunt montate inclusiv aparatajele electrice. Dacă este să ne referim la finisare spațiilor comune, până în prezent sunt executate lucrările de placare a holurilor comune cu gresie la parter, etajele 1, 2 ,3 , 4 și 5. În plus, tavanele spațiilor comune aferente parterului și etajului 1 sunt finisate.

Referitor la lucrările de aplicare a termosistemului, lucrările de placare a fațadelor cu vată minerală bazaltică, aplicarea masei de șpaclu, a plasei din fibră de sticlă, a tencuielii decorative, precum și  placarea decorativă cu Klinker, sunt finalizate.

De asemenea, lucrările de hidroizolare a balcoanelor și logiilor cu hidroizolație bicomponentă, lucrările de montare a pardoselii flotante, a glafurilor exterioare din tablă și a profilelor metalice, precum și a balustradelor de protecție, sunt finalizate

Blocul 42: structura de rezistență a fost finalizată

Referitor la blocul 42, afla că pe parcursul lunii martie au fost finalizate lucrările aferente structurii de rezistență a blocului. Pereții perimetrali de la demisol sunt prevăzuți cu hidroizolație și umpluturile perimetrale sunt executate. Evoluții s-au înregistrat și în ceea ce privește lucrările de zidărie, până în prezent fiind executate aceste lucrări în proporție de 100 % de la demisol până la etajul 4 și în proporție de 20% la etajul 5. Pe parcursul lunii martie au continuat și lucrările de montare a tâmplăriei PVC exterioare și hidroizolațiile perimetrale aferente logiilor, până în prezent aceste lucrări fiind finalizate la parter, etajul 1, 2, 3 și etajul 4. În plus, au fost demarate și lucrările de montare a instalației electrice – constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj, până în prezent fiind executate aceste lucrări în proporție de 85% la etajele 1 și 2. Totodată, s-au demarat și lucrările de montare a schelei, până în prezent aceasta fiind montată în proporție de 50 % pe toate fațadele.

Blocul 43:

Pe parcursul lunii martie au fost încheiate și lucrările aferente structurii de rezistență în cazul blocului 43. Lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat și umpluturile perimetrale sunt executate în totalitate, iar lucrările de zidărie sunt în plin proces de execuție, până în prezent fiind  executate aceste lucrări în proporție de 100% de la demisol până la etajul 5. Totodată, tâmplăria PVC exterioară și lucrările de hidroizolație perimetrală a logiilor și balcoanelor sunt executate de la parter până la etajul 5.

Au fost demarate și în acest bloc lucrările de montare a instalației electrice – constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj -, până în prezent fiind executate aceste lucrări în proporție de 100% la parter și etajul 1. De asemenea, au început și lucrările de montare a schelei, până în prezent aceasta fiind montată în proporție de 50 % pe toate fațadele.