Skip to main content

Când am adăugat prima pagină în Jurnal, în 2016, ne-am propus să notăm constant evoluția proiectului Coresi Avantgarden, dar și să scriem împreună povești de viață acasă.

Traversăm o perioadă altfel, în care lucrurile se desfășoară în alt ritm decât cel cu care ne-am obișnuit, în care prioritățile se schimbă. Este și o perioadă de introspecție, petrecem mai mult timp cu noi înșine, dar și cu cei dragi. În intimitatea căminului nostru. Avem cu toții dintr-o dată mai mult timp pentru familie, pentru pasiunile noastre, pentru toate acele activități pe care le-am tot amânat. Vă mulțumim pentru că sunteți responsabili și #statiacasa pe perioada stării de urgență pentru țara noastră.

 

Pe șantier lucrările nu s-au oprit. Am luat toate măsurile necesare pentru a ne desfășura activitatea în siguranță. Echipa noastră depune toate eforturile pentru respectarea termenelor asumate, pentru ca voi să vă bucurați de confortul noii locuințe la timp.

Notăm în Jurnal progresele înregistrate pe parcursul lunii trecute.

 

Evoluția lucrărilor în faza a patra a proiectului

 

Vești bune pentru evoluția lucrărilor la blocul Accent (corp 22). Lucrările în curs de execuție vizează finisarea spațiilor comune. Aici includem lucrările de aplicare a tencuielii decorative de la demisol până la etajul 5, precum și montarea placajului din material lemnos aferent ghenelor de mascare a contoarelor.

Toate apartamentele sunt finalizate. Toate unitățile sunt prevăzute cu hidroizolație în băi, gresie, faianță, parchet, strat de finisare Malta Fina, vopsea lavabilă albă, uși de intrare și interioare, obiecte sanitare, centrale termice, radiatoare și aparataj electric. După încheierea perioadei de restricții, apartamentele își vor putea întâlni proprietarii.

La blocul Accent (corp 23) lucrările aferente apartamentelor și spațiilor comune sunt încheiate, până în momentul prezent fiind recepționate 38 din cele 51 de apartamente.

 

La finalul lunii martie stadiul lucrărilor pentru blocul 24 arată astfel: structura, zidăria, montajul tâmplăriei PVC, instalațiile sunt finalizate. De asemenea, în întregul bloc tencuiala decorativă este aplicată, ghenele din gips carton pentru mascarea instalațiilor sunt executate, iar lucrările de turnare a șapei și de montare a glafurilor din marmură sunt încheiate. Instalațiile sanitare, termice, electrice și cele de gaze naturale sunt executate.

Etapa de finisare a apartamentelor a înregistrat un progres remarcabil, toate apartamentele fiind prevăzute cu hidroizolație în băi, gresie, faianță, precum și cu stratul de finisare Malta Fina. Apartamentele situate la etajele 8 și 7 nu se bucură doar de o priveliște frumoasă, ci și de vopsea lavabilă. Apartamentele amplasate de la etajul 6 până la etajul 3 au aplicată vopseaua lavabilă în proporție de 50%. In ceea ce privește spațiile comune, menționăm că pardoseala din granit a fost executată în întregul bloc.

 

La exterior au fost executate lucrările de hidroizolare a terasei superioare și a terasei circulabile, lucrările de  aplicare a termosistemului pe fațade, precum și cele de aplicare a hidroizolației și montare a gresiei aferentă logiilor. Balustradele metalice sunt finalizate la fațada nord, iar la fațadele est și vest sunt montate în proporție de 30%.

 

La blocul 25 structura de rezistență, zidăria, tâmplăria PVC, instalațiile, tencuiala, șapele și ghenele din gips carton pentru mascarea instalațiilor, precum și glafurile interioare erau finalizate încă de luna trecută. Pe parcursul lunii martie s-au înregistrat progrese cu privire la hidroizolația în băi, montarea plăcilor ceramice și aplicarea stratului de finisare Malta Fina. Apartamentele amplasate la etajele 5, 4, 3 și 2 au montate ușile de intrare. La interior au fost executate toate lucrările aferente pentru aplicarea vopselei lavabile și montarea parchetului, plintelor și ușilor. In zona spațiilor comune, pardoseala din granit a fost montată integral, iar treptele sunt asemenea placate cu același material.

La exterior lucrările pentru hidroizolația terasei superioare, a terasei circulabile, cât și hidroizolația logiilor s-au încheiat. Termosistemul a fost realizat integral, iar logiile sunt prevăzute în totalitate cu gresie. Balustradele metalice sunt montate pe fațada sud, iar la fațadele nord și vest sunt montate în proporție de 50%.

 

Blocul 26 are la finalul lunii martie următoarele lucrări finalizate: structura de rezistență, zidăria, montajul tâmplăriei PVC, instalațiile, tencuiala, turnarea șapelor, montarea ghenelor din gips carton pentru mascarea instalațiilor, placarea glafurilor interioare cu marmură. În prezent blocul se află în etapa de finisare, până la finalul lunii martie fiind aplicată hidroizolația în toate băile. Apartamentele amplasate la parter, etajul 1 și 2 au gresia și faianța montate, iar în zona spațiilor comune a fost aplicat stratul de glet la tavane în proporție de 70%. La arhitectura exterioară s-au înregistrat progrese la finalizarea lucrărilor de hidroizolare a terasei superioare, de  aplicare a termosistemului pe fațade, precum și la aplicarea hidroizolației perimetrale aferentă logiilor.

 

La Blocul 27 echipele au finalizat structura de rezistență și zidăria din cărămidă. Tâmplăria PVC este montată de la parter până la etajul 5. Instalațiile sanitare, termice și electrice sunt executate de la parter până la etajul 5, iar cele de gaze naturale sunt executate în întregul bloc. De la parter până la etajul 4 sunt finalizate lucrările de aplicare a tencuielii, iar de la parter până la etajul 3 au fost executate structurile metalice aferente ghenelor de gips carton pentru mascarea instalațiilor. La parter și etajul 1 a fost turnată șapa.

La exteriorul blocului s-a executat bariera de vapori la terasa superioară, iar fațadele est, vest și sud sunt placate cu polistiren și vată minerală. Fațadele vest și nord au plasă din fibră de sticlă și masa de șpaclu, iar la fațada vest s-au demarat lucrările de aplicare a tencuielii decorative. Logiile sunt prevăzute cu hidroizolație perimetrală.

 

Blocul 31 are la finalul lunii martie mai multe lucrări finalizate: structura de rezistență, zidăria din cărămidă, tâmplăria PVC, instalațiile sanitare, termice și electrice, precum și coloanele aferente instalației de gaz. În martie s-au finalizat lucrările de hidroizolare a pereților perimetrali de la demisol, a terasei superioare, precum și hidroizolația perimetrală aferentă logiilor. Apartamentele situate la parter și etajele 3, 4, 5 și 6 au tencuiala aplicată, structura metalică aferentă ghenelor din gips carton executată, iar la parter este turnată inclusiv sapa.

In privința fațadelor, notăm în Jurnalul de șantier că au fost executate lucrările de placare cu polistiren și vată minerală, aplicarea plasei din fibră de sticlă, a masei de șpaclu, iar fațadele est, vest și sud au tencuiala decorativă aplicată.

 

La blocul 32 progresele vizează finalizarea lucrărilor la: structura de rezistență, hidroizolarea pereților exteriori de la demisol, realizarea zidăriei, montarea tâmplăriei exterioare din PVC, hidroizolarea perimetrală aferentă logiilor. Instalațiile sanitare și termice sunt de asemenea finalizate, iar cele electrice sunt executate de la parter până la etajul 5. În martie au fost demarate lucrările de aplicare a tencuielii, până la finalul lunii fiind finalizat parterul. Pentru lucrările exterioare, la fațade, menționăm că s-au aplicat polistirenul și vata minerală pe fațadele vest și nord.

 

La blocul 33 structura de rezistență, zidăria și montarea tâmplăriei exterioare din PVC sunt finalizate. De la parter până la etajul 4 sunt executate lucrările de hidroizolare perimetrală a logiilor, precum și instalațiile sanitare și termice. Instalația electrică este finalizata la parter, etajele 1 și  4. In ceea ce privește lucrările exterioare, notăm că sunt finalizate etapele de hidroizolare a pereților exteriori de la demisol și a terasei superioare.

 

Pentru blocul 34 progresele vizează finalizarea structurii de rezistență, zidăria de cărămidă, montarea tâmplăriei PVC de la parter până la etajul 7. La exterior sunt finalizate lucrările de aplicare a hidroizolației la pereții situați la demisol, iar de la parter până la etajul 4 hidroizolația perimetrală aferentă logiilor este executată integral. Referitor la instalații, până în prezent sunt executate cele sanitare și termice de la parter până la etajul 6, iar cele electrice sunt finalizate la parter, etajele 1 și 2.

 

Blocul 35 are finalizate fundația de tip radier și structura de rezistență de la demisol până la etajul 1. Echipele de structuriști lucrează la finalizarea pereților din beton armat de la etajul 2. S-au executat în luna martie și lucrările de hidroizolare a pereților perimetrali de la demisol, precum și zidăria la parter.

 

Blocul 36 are fundația de tip radier finalizată, precum și structura de rezistență de la demisol și parter. Echipele de structuriști au înregistrat progrese la finalizarea planșeului peste etajul 1. Totodată, notăm în Jurnal că s-au executat lucrările de hidroizolare a pereților perimetrali de la demisol, precum și zidăria la demisol și parter.

 

Blocul 37 are la final de martie fundația de tip radier realizată, precum și structura de rezistență de la demisol și parter. Și la acest bloc s-au executat lucrările de hidroizolare a pereților perimetrali de la demisol, precum și zidăria la demisol. În ultima săptămână din martie se lucra la construcția zidăriei de la parter.

 

Sperăm ca veștile din șantier să vă bucure.

Până la un nou Jurnal, vă dorim sărbători pascale liniștite, alături de familie. Gânduri bune!