Skip to main content

Jurnal de șantier 

 

Ne-am lăsat antrenați de voioșia lui aprilie, care a adus larmă pe alei, stârnind rădăcinile amorțite cu îmboldiri de vânt și ploi de primavară. Visând la florile lui mai, am început lucrările de revigorare a zonelor verzi, urmând să îmbogățim aleile și parcurile interioare cu câteva mici, dar fermecătoare, detalii. Cartierul nostru se extinde potrivit regulilor de dezvoltare durabilă, în jurul unui set de valori care include grija pentru mediu, alături de permanenta preocupare pentru sănătatea și calitatea vieții oamenilor. Principiile design-ului sustenabil, care anunță viitorul verde al urbanizării, ne-au fost, de altfel, principal reper în fiecare dintre etapele noastre de dezvoltare. Coresi Avantgarden respiră liber, înviorat de oaze vegetale. Peste 30 la sută din suprafața cartierului este protejată de perdele verzi și parcuri, gândite pentru plăcerea oamenilor de a petrece timp în locuri atrăgătoare. Am amenajat cu drag și șapte locuri mari de joacă, imaginându-ne încântarea copiilor, care le vor popula cu eroi fantastici, mistere și povești fabuloase. Toate acestea definesc spațiul verde dedicat plimbărilor și întâlnirilor în aer liber, finalizate până acum în cartierul nostru. Fiecare primăvară ne învață, însă, prin propriul exemplu, să visăm mai mult.

Află din acest jurnal că în jurul blocurilor 31 și 32, primele dintre cele șapte vizate în această etapă, a fost în ultimele zile mare agitație, pentru că am semănat gazonul care ne va aduce culoare și prospețime de primăvară. În timp ce așteptăm cu emoție foșnetul primelor fire de iarbă, peisagiștii noștri imaginează formule de amenajare pentru părculețul central, care a primit și el, zilele acestea, câțiva noi rezidenți permanenți cu importanță. Este vorba de șase stejari, care cândva vor fi falnici și umbroși, însoțiți de o suită de fagi, tei argintii și cătină roșie și de un alai, mai mărunțel, de tuia, salvie rusească sau pin pitic. Visând la umbră și răcoare în arșița unei zile de vară, rămâne să te surprindem și cu câteva alei speciale, pe care ți-ar plăcea să mergi desculț, pentru a-ți revigora simțurile prin pulsul benefic al naturii. Cărările senzoriale, printre cele mai căutate locuri de relaxare în parcurile occidentale, sunt apreciate de cei care încearcă să-și regăsească liniștea și echilibrul, mai ales în inima unui ecosistem urban contemporan.

Faimoasele Barefoot Path prilejuiesc un dialog personal și subtil cu natura, apropiindu-ne de esențele ei cu fiecare pas făcut pe pavaje cu texturi diferite, de la nisip sau gresie, la gazon, lemn, scoarță, conuri de pin sau pietricele. Pentru că impun ritmul naturii, aleile senzoriale sunt deopotrivă fascinante pentru copii, care se amuză experimentând și învăță, în cel mai creativ mod, să caute și să cultive o legătură specială cu aceasta. Energia care vine din pământ ar putea aduce un sentiment de liniște și stabilitate sau, cel puțin, plăcerea câtorva clipe de tihnă și destindere. Imaginați-vă că pășiți, desculți, pe o alee pavată cu pietre șlefuite, într-o seară tropicală de vară! Cum se simte?

 

În Coresi Avantgarden au fost zile de sărbătoare….

Părăsim cu ceva nostalgie promisiunea unui moment de liniște doar pentru a arunca o privire și în cel mai agitat dintre sectoarele acestui ansamblu, șantierul. În fazele aflate încă în construție este efervescență, se schimbă idei, se confruntă planuri și programări, iar echipele noastre discută cu toți furnizorii, căutând cele mai eficiente soluții, astfel încât noua ta casă să fie pe măsura visurilor tale. Până când toate aceste lucrări vor fi finalizate, jurnalul rămâne, ca de obicei, unul dintre modurile în care putem ține legătura. Trecem din când în când prin șantier, pentru a-i întâlni pe inginerii noștri, care sunt bucuroși să ne pună la curent cu toate schimbările, astfel încât și cei care ne citesc de departe să fie fie corect informați cu privire la stadiul lucărilor.

Veștile de astăzi sunt deosebit de bune! Află că echipele noastre au finalizat lucrările la Blocul 35, iar blocurile 36 și 37 sunt într-un stadiu avansat de execuție și vor intra în fază de finalizare. Avem privilegiul de a împărtăși cu tine bucuria unei noi reușite: în curând, comunitatea noastră va deveni mai mare și mai frumoasă, îmbogățită de emoțiile și planurile celor care încep zilele acestea un nou drum.

În Coresi Avantgarden au fost zile de sărbătoare, care au întotdeauna mai mult farmec și mai multă încărcătură dacă le petreci acasă. Mulți sunt cei care au adus prima lumină în apartamente abia inaugurate și, o dată cu aceasta, au primit în dar o viață nouă, alături de speranță și inspirație pentru alt început. Ne pregătim acum pentru vibe-ul unei veri de poveste, pe care o vom petrece pentru prima dată împreună, în cel mai frumos și mai tânăr cartier al Brașovului. Orice drum lung începe, însă, cu primul pas. Așteptăm, cu emoție și bucurie, să te întâlnim pentru a-ți înmâna cheile noului tău apartament.

 

 

Blocul 35: în plin proces de predare a apartamentelor!

Află că lucrările la Blocul 35 s-au finalizat, iar acum ne aflăm în plin proces de predare a apartamentelor către viitorii proprietari. Luna trecută te anunțam că lucrăm la ultimele accesorii din apartamente și că în spațiile comune a rămas de montat placajul decorativ din material lemnos pe ghenele de mascare a contoarelor de apă și gaz amplasate în casa scării. Mai erau câteva mici lucrări în curs de finalizare, cum ar fi placarea zonei de acces general în bloc și montajul balustradei de protecție. Inspirate de perspectiva unei noi reușite, echipele noastre au pus la punct până și cele mai fine detalii. Toate lucrările au fost finalizate cu succes și între timp am avut bucuria să-i cunoaștem și pe unii dintre noii noștri rezidenți. Până în prezent au fost predate 10 apartamente din totalul de 35 de unități disponibile în acest imobil.

 

Blocul 36:  în plin proces de finisare a apartamentelor și a spațiilor comune

Toate apartamentele din Blocul 36 sunt prevăzute cu hidroizolații în băi, iar pereții și tavanele au fost netezite cu stratul de finisare Malta Fina. În plus, am montat gresia, faianța și glafurile interioare din marmură. Între timp, au fost demarate și lucrările de aplicare a vopselelor lavabile pe pereți și pe tavane. Până în prezent, etapa a fost finalizată în apartamentele de la etajele 6 și 7, iar la etajele 3, 4 si 5, aceste lucrări sunt încă în curs de execuție. Am avansat semnificativ și la demisol, unde au fost finalizate boxele de depozitare. În ceea ce privește spațiile comune, atât pardoselile etajelor curente, cât și treptele sunt deja placate cu granit, iar tavanele au fost finisate cu glet.

Dacă luna anterioară te anunțam că fațadele erau în diferite etape de aplicare a tencuielii decorative, în prezent aceste lucrări sunt finalizate în totalitate, iar schela este deja montată. Logiile, care sunt montate pe fațadele Nord, Sud și Est, au fost prevăzute cu hidroizolație și balustradă metalică. De asemenea, au fost placate cu gresie, iar la parapetele din zidărie au fost montate glafurile metalice.

 

Blocul 37: continuă lucrările aferente etapei “la gri”

Dacă luna anterioară precizam că la Blocul 37 au fost finalizate instalațiile sanitare, termice și electrice, află că, între timp, s-au demarat și lucrările de montare a instalației de gaz. Până în prezent a fost finalizată instalația de distribuție pentru etajele 4, 5 și 6. De asemenea, dacă luna anterioară spuneam că tencuiala este aplicată pe pereții și tavenele etajelor 5 și 6, momentan sunt finalizate aceste lucrări pentru toate apartamentele de la etajul 3 până la etajul 6. Etajul 2 este încă în curs de execuție.

Pe parcursul lunii aprilie au fost demarate și lucrările pentru ghenele din gips carton, cele pentru mascarea instalațiilor, alături de turnarea șapei și de montarea glafurilor interioare din marmură. Până în prezent, etajele 4 și 5 au structura metalică a ghenelor din gips carton executată, iar la etajul 5 a fost finalizată inclusiv placarea acestora. Șapa este turnată la etajele 4, 5 și 6, iar glafurile interioare din marmură sunt montate etajul 5.

Luna anterioară notam în jurnal faptul că toate fațadele erau prevăzute cu polistiren și vată minerală, iar fațada de sud era prevazută, suplimentar, cu plasă din fibră de sticlă și masă de șpaclu. În prezent, toate fațadele sunt prevazute cu plasă din fibră de sticlă și masă de șpaclu, iar la fațada de nord au fost demarate lucrările de aplicare a tencuielii decorative.