Skip to main content

Jurnal pe șantier… mai 2021

 

Verde și revigorat, Coresi crește, pulsează, se transformă. După ce aprilie ne-a înviorat cu noi planuri și curățenie de primăvară, ne-am pus bujori la ferestre pentru luna florilor, bucuroși de dimineți cu soare și de primele rândunele care ne-au vizitat în cartier. Am curățat parcurile, am presărat iarbă prin grădini și am gândit noi locuri de întâlnire pentru cei care iubesc natura. Cafenelele s-au dezmorțit, sporind efervescența pe alei, iar în locurile de joacă au năvălit copiii, vestind că iunie aduce visuri și culori de vară în cartierul nostru de poveste.

 

Suntem mândri să construim un mini-orășel frumos, cu o atmosferă vibrantă, asigurată de o formulă de design urban care pune viața și oamenii pe primul loc. Adăugăm, zi de zi, mici noi detalii, pentru un viitor mai curat, inspirat de natură, ecologic. Gândiți-vă la Coresi Avantgarden ca la un centru modern, care devine, totodată, un punct comercial influent, dar și un laborator de idei și creativitate pregătit să-și asume roluri însemnate în viața orașului Brașov.

 

Din pasiunea de a dezvolta comunități, am ridicat sectoare de locuințe, alternate cu spații de afaceri care asigură locuri de muncă, zone comerciale și centre culturale, într-un ansamblu presărat cu esplanade, piețe publice, alei pietonale și spații verzi deschise. Pentru că mobilitatea este una dintre dintre marile teme de azi, i-am acordat o atenție specială, asigurând deschideri ample către oraș, accesul tuturor rezidenților noștri la transportul public, parcări moderne sau piste pentru biciclete.

 

Promovăm viața sănătoasă și longevitatea printr-o varietate de soluții de proiectare, încercând să domolim orice sursă de stres, să asigurăm spații de sport sau relaxare și să încurajăm mersul pe jos, uneori chiar în condiții speciale, pe alei gândite să vă stimuleze simțurile și să vă apropie de natură. Nu în ultimul rând, suntem bucuroși să vă oferim în dar timp (acel timp pe care-l pierdeați, cândva, în trafic!), plasând toate centrele de care ați putea avea nevoie, inclusiv locul de muncă, la maxim 15 minute distanță de casă.

 

Vești bune din șantier

 

În timp ce cartierul se răsfață cu povești, în zona de șantier se lucrează din plin, potrivit planurilor pentru cea de-a cincea fază de dezvoltare a proiectului general. Construim împreună un orășel ideal, vesel și creativ, care-și primește cu prietenie noii rezidenți și le oferă totul la început de drum. Începând din luna mai, avem bucuria să-i cunoaștem, rând pe rând, pe proprietarii apartamentelor din blocul 35, proaspăt finalizat. Sunt oameni care încep un nou drum, într-un un cartier cu arhitectură nouă, sigur, fără riscuri și accesibil tuturor tipurilor de venituri.

 

În curând, comunitatea noastră va deveni mai mare și mai diversă. Nerăbdători să vă întâlnim, trecem din când în când prin șantier, pentru a afla de la inginerii noștri cele mai noi vești cu privire la stadiul lucrărilor. Dorim să vă ținem informați în fiecare lună, prin acest jurnal, astfel încât și cei care ne citesc de departe să aibă o imagine corectă cu privire la planurile și progresele noastre.

 

Află, deci, că după ce au încheiat lucrările la blocul 35, echipele noastre își concentrează eforturile asupra blocurilor 36 și 37, aflate și ele în fază de finalizare. Punem la punct ultimele detalii, consultăm experți și furnizori, pentru a ne asigura că folosim cele mai noi soluții, alături de echipamente și materiale din liniile de top, pentru a respecta atât standardele contemporane de sustenabilitate și protecție a mediului, cât și exigențele estetice și funcționale care ne-au adus prestigiul și au devenit parte din identitatea noastră.

 

Blocul 36: la finalul etapei de finisare

 

Lucrările de finisare pentru apartamentele și spațiile comune din Blocul 36 sunt în curs de finalizare. Până în prezent, toate apartamentele sunt prevăzute cu hidroizolație în băi, stratul de finisare Maltafina și vopseaua lavabilă au fost aplicate, iar gresia, faianța, glafurile interioare de marmură și parchetul sunt montate. Apartamentele amplasate de la etajul 4 până la etajul 8 au deja ușile de intrare în apartament, iar cele de la etajul 5 până la etajul 8 au inclusiv ușile interioare. În toate apartamentele sunt instalate atât obiectele sanitare, de la căzi de baie, la lavoare și vase WC, cât și centralele termice și radiatoarele. Dacă este să ne referim la instalațiile electrice, află că aparatajele, întrerupătoare și prize, sunt montate în apartamentele situate de la etajul 5 până la etajul 8.

 

Am avansat foarte mult și cu lucrările de amenajare a spațiilor comune, unde atât pardoselile etajelor curente, cât și treptele, sunt placate cu granit, iar tavanele sunt finisate cu glet. Între timp, liftul interior a fost montat, iar zona ușilor de acces este placată cu granit.

 

Lucrările aferente ahitecturii exterioare ale blocului sunt, de asemenea, în curs de finalizare. Fațadele sunt finisate cu tencuială decorativă, iar glafurile metalice aferente parapetelor din zidărie sunt montatate. Pe fațadele Nord, Sud și Est sunt fixate balustradele metalice, iar gresia este montată în toate logiile.

 

 

Blocul 37: intră în etapa finală de construcție

 

Lucrările aferente etapei “la gri” la blocul 37 sunt în curs de finalizare. Până în prezent, apartamentele și spațiile comune de la etajul 1 până la etajul 6 sunt tencuite, iar lucrările de montare a ghenelor din gips carton pentru mascarea instalațiilor și lucrările de turnare a șapei sunt executate de la etajul 2 până la etajul 6. Între timp, ferestrele apartamentelor situate de la etajul 3 până la etajul 6 sunt prevăzute cu glafuri interioare din marmură.

În ceea ce privește arhitectura exterioară, află că lucrările aferente termosistemului sunt finalizate. Toate fațadele sunt prevăzute cu tencuială decorativă, iar schela este demontată. Logiile apartamentelor amplasate de la etajul 3 până la etajul 5 sunt prevăzute cu hidroizolație, fiind astfel pregătite pentru montarea gresiei exterioare.