Skip to main content

Construim un cartier modern, cu arhitectură incluzivă, folosind tehnologii și soluții inovatoare care să reducă impactul unei dezvoltări urbane asupra mediului, să permită maximizarea beneficiilor sociale sau economice și să asigure un cadru accesibil tuturor locuitorilor săi. Gândim un orășel verde, frumos și prietenos cu mediul și cu oamenii, un loc lipsit de idei toxice, care își iubește seniorii și copiii. Ne aplecăm cu drag asupra fiecărui detaliu, astfel încât viața ta aici să fie cât mai frumoasă și mai confortabilă, într-un mediu curat, efervescent și, mai ales, stabil și predictibil. După aproape două decade de experiență în proiecte de elită, ne-am confirmat competența și viziunea într-un nou drum, Life Upgraded, un ansamblu rezidențial care înglobează echipamente și soluții inovative, astfel încât să fie pregătit pentru nevoile și capriciile zilei de azi, dar mai ales pentru marile provocări ale lumii de mâine. Am reinventat totul, am redesenat apartamentele și am regândit clădirile, am inovat soluțiile de furnizare a energiei și sistemele de încălzire și am proiectat infrastructuri culturale și comerciale, prioritizând durabilitatea și o protecție sporită a mediului. Poate mai important decât toate este faptul că am proiectat un ansamblu de soluții inovative care să permită eficientizarea costurilor, astfel încât fiecare dintre rezidenții noștri să-și poată planifica, fără alte griji, viitorul. Cele mai multe dintre opțiunile contemporane de eficientizare sunt simple și inteligente, de la o mai bună izolare a clădirilor pentru reducerea pierderilor de căldură, la sisteme noi de furnizare a căldurii și a apei calde, încurajarea reciclării deșeurilor sau a utilizării surselor alternative de energie.

Nu este suficient doar să-ți imaginezi un viitor sustenabil, ci trebuie să și construiești infrastructura capabilă să-l susțină. Planurile noastre de dezvoltare urbană durabilă vizează diverse sectoare, de la locuințe, transport, energie sau apă, la deșeuri, furnizori, timp liber sau sănătate. Avem alături parteneri competenți, cu viziuni și modele de afaceri centrate pe oameni. Centrele comerciale, organizațiile din sfera societății civile, școlile, hub-urile culturale – sunt, de asemenea, agenții noștri de sustenabilitate. Ridicăm un cartier prietenos cu educația și cultura, presărat cu centre educaționale și proiecte care pun accentul pe formarea și dezvoltarea valorilor umane și a civismului în rândul generației tinere. Dacă ar fi să ne asumăm o identitate anume, am spune că suntem un orășel al longevității și al calității vieții, privilegiat de dezvoltarea istorică a regiunii din care facem parte și de așezarea geografică a Brașovului. Suntem atenți la schimbări și la ideile contemporane, pentru a ne adapta permanent aspirațiilor și provocărilor de azi. Ne inspiră Franța, care testează permanent noi concepte de amenajare urbană, cum ar fi orășelul de 15 minute, alături de soluții noi care să amelioreze poluarea în aglomerările citadine, printre care și limitele reduse de viteză pentru traficul motorizat în orașe. Coresi este un cartier compact de 15 minute, gândit inteligent, astfel încât facilitățile educaționale sau sportive, oportunitățile de relaxare sau locul de muncă să se afle aproape, la doar câțiva pași, lângă casă. În Coresi Avantgarden prețuim mai mult decât orice timpul. Si tocmai de aceea îl recuperăm din drumurile lungi și din ambuteiaje pentru a-l reda oamenilor și pasiunilor lor, familiilor, sporturilor și hobby-urilor. Tărim frumos și liniștit, inspirați de arte, sport și de natură, convinși că puterea stă în noi toți împreună, în visuri, valori și aspirații comune.

După ani de muncă permanent validată de mulțumirea voastră, o nouă etapă de viață a acestui cartier este pentru noi o provocare valoroasă. Amenajarea unui spațiu are sens pentru noi doar în relație cu oamenii și își atinge pe deplin menirea doar atunci când poate susține buna vecinătate, efervescența citadină, însăși viața. O nouă serie de apartamente, spațioase, estetice și funcționale, este pregătită să adauge un nou capitol poveștii noastre. Două dintre blocurile incluse în noul complex Life Upgraded sunt deja finalizate, iar noii proprietari aduc în comunitatea noastră visuri noi și speranțe, alături de efervescența veselă de început de drum. Alte două blocuri se află în stadiu avansat de execuție și vor fi, în curând, gata să ocrotească inimi și zâmbete, după amieze tihnite sau dimineți fermecătoare. Noi suntem mereu pe șantier, curioși să aflăm primii orice detaliu, orice schimbare, orice progres, pentru a vi le anunța imediat, prin intermediul acestui jurnal, astfel încât și cei care ne citesc de departe să fie la curent cu stadiul lucrărilor. Rămâi și tu alături de noi, ca să putem împărți veștile bune, până când ne vom revedea chiar aici, în cea mai tânără și fermecătoare comunitate a Brașovului.

Blocul 38: 72% dintre apartamente au fost predate

Blocul 38 se află în plin proces de predare a apartamentelor către beneficiari. Până în prezent am realizat recepția a 36 de apartamente, ceea ce reprezintă 72% din totalul locuințelor disponibile în acest imobil.

Blocul 39: 38% din apartamente au fost predate

Blocul 39 se află, de asemenea, în curs de finalizare a lucrărilor de finisare a apartamentelor și a spațiilor comune. Simultan, am început procesul de predare a apartamentelor către beneficiari, iar până în prezent au fost recepționate 19 apartamente, ceea ce reprezintă 38% din total.

Referitor la ultimele categorii de lucrări necesare pentru finalizarea blocului – și anume cele de finisare -, află că până în prezent, toate apartamentele sunt prevăzute cu hidroizolație în băi, pardoseală din gresie precum și placări ceramice pe pereții din baie și bucătărie. Pereții și tavanele sunt prevăzute cu stratul de finisare Malta fina și cu vopsea lavabilă. De asemenea, toate apartamentele sunt prevăzute cu pardoseală din parchet și plintă perimetrală din duropolimer, iar ușile de acces în fiecare apartament și ușile interioare sunt montate. În băile apartamentelor amplasate la etajele 1, 2, 3, 4 și 5 s-a aplicat tencuiala decorativă Graesan, iar accesoriile decorative și cordonul de silicon sunt aplicate în proporție de 100% la apartamentele amplasate la parter, etajele 1, 2 și 3. La etajele 4 și 5 lucrarea este realizată în proportie de 50%.

Dacă este să ne referim la instalațiile interioare, află că în apartamentele amplasate de la etajul 1 până la etajul 5 sunt montate pompele de caldură, căzile și cădițele de duș, lavoarele, vasele WC, bateriile și robineții colțar. De asemenea, aparatajele electrice sunt montate în totalitate la apartamentele amplasate de la etajul 1 până la etajul 5. Apartamentele pentru care beneficiarii au selectat echiparea băilor cu mobilier și iluminat decorativ sunt, de asemenea, în curs de finalizare. Până în prezent, mobilierul este montat în băile apartamentelor amplasate la etajele 1, 2 și 3.

Spațiile comune sunt, la rându-le, în curs de finalizare. Holurile de acces sunt placate cu gresie, tavanele sunt finisate cu glet, vopseaua lavabilă este aplicată, iar boxele de depozitare amplasate la demisolul clădirii sunt executate integral. Lucrările de aplicare a tencuielii decorative pe pereți sunt în curs de execuție, până în prezent fiind executate la etajele 1 și 2. În perioada următoare se vor finaliza lucrările de aplicare a tencuielii decorative, urmând să fie realizate placările decorative cu PAL, apoi lucrările de siliconare, montarea balustrăzii de protecție, precum și montarea plăcuțelor de identificare a apartamentelor și a etajelor.

În ceea ce privește lucrările de anvelopare a clădirii, află că lucrări precum cele de hidroizolare a teraselor amplasate peste spațiul centralei termice, a terasei peste etajul 6, a terasei circulabile amplasate la etajul 6 și a logiilor și balcoanelor sunt, de asemenea, executate integral. De asemenea, toate fațadele sunt placate cu vată minerală, sunt prevăzute cu masă de șpaclu și plasă din fibră de sticlă, tencuială decorativă.  Fațada ventilată amplasata la parter este, de asemenea, integral executată. În același timp, balustradele metalice, glafurile din tablă și pardoselile flotante aferente logiilor și balcoanelor, sunt executate în totalitate. Pavajul antichizat aferent zonelor de acces în spațiile comerciale amplasate la parter este realizat în totalitate.

Blocul 40:  au fost demarate lucrările de aplicare a tencuielii

În cazul Blocului 40 sunt executate până în prezent lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la Demisol, umpluturile perimetrale, lucrările de zidărie, lucrările de montare a tâmplăriei PVC, precum și lucrările de hidroizolare a terasei amplasate peste camera centralei termice, a terasei amplate peste etajul 6, a terasei circulabile amplasate la etajul 6 precum și lucrările de hidroizolare perimentrală a logiilor și a balcoanelor.

Dacă este să ne referim la lucrările de instalații electrice, constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj, află că acestea sunt executate în proporție de 100% la demisol, parter, etajele 1, 2, 3, 4 și 5 și în proporție de 50% la etajul 6.

Lucrările de montare a instalației de canalizare menajeră, canalizare pluvială sau alimentare cu apă potabilă sunt executate în proporție de 100% la parter, etajul 1, 2 și etajul 3. Aceste lucrări sunt realizate în proporție de 75 % la etajul 4 și de 25 % la etajul 5.

Pe parcursul lunii septembrie au fost demarate și lucrările de aplicare a tencuielii pe pereții și tavanele apartamentelor și spațiilor comune, până în prezent acestea fiind executate integral la parter și în proporție de 25% la etajul 1.

Referitor la lucrările de arhitectură exterioară și de anvelopare a clădirii, află că și aici s-au înregistrat progrese. Schela este montată în proporție de 100% , fațadele de Vest și de Nord sunt placate cu vată minerală bazalică pe 100% din suprafață, iar în cazul fatadei de Sud – pe 90% din suprafața. Fațada de Est este anvelopată pe 50% din suprafață. În plus, fațadele de Nord și de Vest sunt prevazute cu masa de șpaclu, plasă din fibră de sticlă, precum și tencuială decorativă.

Blocul 41: au fost finalizate lucrările de instalații

Pentru Blocul 41 sunt executate, până în prezent, lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la demisol, umpluturile perimetrale, lucrările de zidărie sau lucrările de montare a tâmplăriei PVC. De asemenea, sunt executate și lucrările de hidroizolare a terasei amplasate peste camera centralei termice, a terasei amplate peste etajul 6, a terasei circulabile amplasate la etajul 6, precum și lucrările de hidroizolare a logiilor și a balcoanelor. Lucrările interioare de instalații electrice – constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj – sunt finalizate. La fel și lucrările aferente instalației de canalizare menajeră, canalizare pluvială și alimentare cu apă potabilă și încălzirea în pardoseală.

Evoluții semnificative au fost înregistrate și în ceea ce privește lucrările “la gri”, până în prezent fiind finalizate lucrările de aplicare a tencuielii pe pereții și tavanele apartamentelor și spațiilor comune. De asemenea, lucrările de montare a structurilor metalice aferente ghenelor de mascare a instalațiilor sunt executate.

Pe parcursul lunii septembrie au fost demarate și lucrările de turnare a șapelor interioare, până în momentul de față fiind executate aceste lucrări în proporție de 100% la parter, etajul 1 și etajul 2, 90% la etajul 3 și 10% la etajul 4. Totodată, s-au demarat și lucrările de placare cu gips carton a ghenelor de mascare a instalațiilor, până în prezent, aceste lucrări fiind executate în proporție de 25% la parter și etajul 1.

Referitor la lucrările de aplicare a termosistemului, până în prezent sunt finalizate lucrările de placare a fațadelor cu vată minerală bazaltică, aplicarea masei de șpaclu, a plasei din fibră de sticlă și a tencuielii decorative, urmând a se executa ulterior, la parter, placarea fațadei cu Klinker.