Skip to main content

Străzile s-au umplut cu artiști la început de septembrie, de la actori și muzicieni, la animatori de stradă, acrobați, desenatori sau performeri, reuniți pentru a celebra prietenia, într-o poveste despre oameni și despre bucuria de a fi împreună. Spectacole de dans, teatru sau muzică au fost incluse în programul evenimentului care aduce toamna în cartierul Coresi: Festivalul de artă urbană Strada Dell Arte. Himere colorate au defilat pe alei: siluete prelungi cu picioroange sau zburători cu  pelerine umflate de vânt, în cursele lor nebune strunite de corzi elastice. Magicienii și păpușarii au adunat lumea buluc, în timp ce vânătorii de comori au răscolit piațetele, căutând indiciile care i-ar fi putut duce spre destinații secrete. Cei mai mici dintre rezidenții noștri au avut de ales dintre cele peste 100 de ateliere speciale pregătite pentru ei, workshop-uri creative în care traineri și performeri le-au pus la încercare îndemânarea, imaginația, cunoștințele sau performanța fizică. Am văzut mai bine de 50 spectacole de teatru pentru oameni mari și mici, am cântat alături de muzicieni de toate genurile în mai bine de 30 concerte și ne-am întâlnit cu arta contemporană în cele câteva expoziții dedicate care a au coborât în stradă pentru căuta noi povești și noi tipuri de public. Festivalul Strada Dell Arte este deja o tradiție în cartierul nostru, organizat an de an de Asociația culturală Museion și finanțat prin programul de granturi comunitare Coresi. Ne întâlnim pentru a întâmpina cu bucurie toamna, iar energia străzilor într-un festival cu peste 200 artiști transformă totul, lăsând în urmă amintiri comune care devin identitatea unică a unei comunități în dezvoltare.

 

Detalii invizibile fac orașele noastre mai funcționale, mai prietenoase, mai locuibile. Alături de proiectele care vizează mobilitatea, calitatea vieții și amenajarea zonelor publice interioare, cultura și educația, prin hotspoturi și evenimente dedicate, reprezintă preocupari constante ale companiei Kasper Development. Constuim orașe. Construim speranțe. Construim comunități. Alături de parteneri puternici și competenți, susținem cu consecvență cele mai valoroase demersuri ale celor care visează o lume mai bună. Inspirat de valorile în care credem, programul de granturi Coresi susține ințiative relevante în educație, cultură sau sport, alături de proiecte de mediu și sustenabilitate, de la ecologizare, biodiversitate și activități de plantare, la design și amenajarea grădinilor urbane. Ne leagă de acest program valori și aspirații comune. Dezoltarea infrastructurii culturale, oportunitățile de practicare a sporturilor în aer liber sau în săli, alături de diversificarea ofertei educaționale și de divertisment sunt principalele repere ale etapei curente de dezvoltare a cartierului Coresi Avantgarden. Ansamblul este străbătut de piste pentru biciclete sau role și presărat cu puncte de practicare a sporturilor în aer liber. Centrele educaționale sunt locuri de întâlnire în care micii noștri rezidenți participă la ateliere creative sau civice, pregătind, zi de zi, o lume mai frumoasă și mai bună. Cele mai importante evenimente și festivaluri din Brașov sunt găzduite, pe tot parcursul anului, de Coresi Avantgarden, fie că este vorba de mari tururi cicliste, de competiții de sprint sau atletism, printre alte întreceri sportive de toate felurile, dar mai ales de muzică, oricare ar fi genul. Muzica ne inspiră în fiecare sezon printr-o pleiada de concerte și festivaluri dedicate. Infrastructura cultural-sportivă va fi consolidată și diversificată în următorii ani. Noi săli și arene vor fi, în curând, la dispoziția celor care prețuiesc cele mai importante valori ale vieții, de la sănătate, echilibru și longevitate, la prietenie, conexiune și idealuri sociale.

 

Coresi Avantgarden este un cartier rezidențial modern și, totodată, un important centru cultural și de afaceri, definind una dintre cele mai dinamice zone ale orașului Brașov. Pe măsură ce primele blocuri din noul proiect Life Upgraded sunt finalizate, partenerii noști ridică noi centre de întâlniri comunitare, sălile și arenele care vor găzdui festivalurile, expozițiile sau întrecerile sportive de mâine. Abia așteptăm primele aplauze în noul centru polivalent Coresi, un viitor complex aflat în plin proces de amenajare în hangarul în care se construia cândva primul avion I.A.R. de la Brașov.  Hala, o capodoperă realizată de constructorii vremii, păstrează amintiri din remarcabilul său trecut, dar va fi complet echipată pentru noua sa misiune de spațiu de întâlnire comunitară și promotor al artei contemporane. Noul centru va găzdui spații de evenimente, galerii de artă, expoziții permanente, hub-uri de creație, studio-uri și ateliere. Iubitorii sportului vor avea, în curând, la dispoziție noul complex polivalent Coresi Sports Arena, o sală polivalentă care va deveni atât un punct de întâlnire pentru rezidenți, cât și unul dintre principalele centre sportive ale orașului Brașov. Noul ansamblu va fi construit pe o suprafață totală de 20.000 de m2 și este gândit ca un spațiu multifuncțional pentru toate vârstele. Pe lângă sectoarele speciale pentru evenimente, complexul va dispune de zone destinate educației și relaxării.

 

Inspirați de acest vis, construim fără întrerupere, trainic, modern și sustenabil. Se simte o energie incredibilă în șantier, mai ales acum, când munca ultimelor luni începe să-și arate roadele. Primele două blocuri din noul proiect Life Upgraded sunt finalizate, iar noii noștri rezidenți vin, aducând cu ei vibrația unică ce însoțește doar acel prim pas care va duce până departe. Celebrăm bucuria noilor începuturi alături de toți cei care au ales o viață nouă în cea mai tânără comunitate din oraș. Am trecut la prima oră prin șantier pentru afla cele mai noi vești de la inginerii noștri, astfel încât și cei care ne citesc de departe să fie la curent cu stadiul lucrărilor. Îți povestim totul, lună de lună, în acest jurnal, bucuroși să știm că ne ești alături în fiecare etapă de dezvoltare, până când, o dată cu cheile noului tău apartament, vei deveni parte dintr-o poveste. Una dintre cele mai frumoase dintre poveștile Brașovului.

 

Blocul 38: apartamentele sunt predate către beneficiari

 

Blocul 38 se află în curs de finalizare a lucrărilor de finisare a apartamentelor și a spațiilor comune, iar unele dintre locuințe sunt deja predate către beneficiari. Referitor la ultimele categorii de lucrări necesare finalizării blocului, și anume cele de finisare, află că până în prezent, toate apartamentele sunt prevăzute cu hidroizolație în băi, pardoseală din gresie, placări ceramice pe pereții din baie și bucătărie, iar pereții și tavanele sunt prevăzute cu stratul de finisare Malta fina și vopsea lavabilă. De asemenea, toate apartamentele sunt prevazute cu pardoseală din parchet și plintă perimetrală din duropolimer, iar ușile de acces în fiecare apartament și ușile interioare sunt montate. În apartamentele amplasate la etajele 1, 2, 3 și 4 s-a aplicat tencuiala decorativă Graesan, sunt montate accesoriile decorative și cordonul de silicon, în timp ce la etajele 5 și 6, aceste lucrări sunt executate în proporție de 50%.

 

Dacă este să ne referim la instalațiile interioare, află că în apartamentele amplasate de la etajul 1 până la etajul 5 sunt montate pompele de caldură, căzi și cadițe de duș, lavoarele, vasele de WC, bateriile și robineții colțar. De asemenea, aparatajele electrice sunt montate în totalitate la apartamentele amplasate de la etajul 1 până la etajul 5. Apartamentele pentru care beneficiarii au selectat echiparea băilor cu mobilier și cu sisteme de iluminat decorativ sunt, de asemenea, în curs de finalizare, până în prezent fiind montat în proporție de 50% mobilierul în baile apartamentelor amplasate de la etajul 1 până la etajul 4, iar corpurile de iluminat decorative sunt montate în proporție de 100%.

 

Referitor la spațiile comune, află că și aceestea se află în curs de finalizare. Holurile de acces sunt placate cu gresie, tavanele sunt finisate cu glet, vopseaua lavabilă este aplicată, iar boxele de depozitare amplasate la demisolul clădirii sunt executate în proporție de 100%. Lucrările de aplicare a tencuielii decorative pe pereți, precum și placările decorative cu PAL, sunt executate în proporție de 90% de la etajul 1 până la etajul 4. În perioada următoare se vor finaliza aceste lucrări și se vor executa manoperele de siliconare, montarea balustradei de protecție, precum și montarea plăcuțelor de identificare a apartamentelor și a etajelor.

 

În ceea ce privește lucrările de anvelopare a clădirii, află operațiuni precum cele de hidroizolare a teraselor amplasate peste spațiul centralei termice, a terasei peste etajul 6, a terasei circulabile amplasate la etajul 6 și a logiilor și balcoanelor sunt, de asemenea, executate în proporție de 100%. De asemenea, toate fațadele sunt placate cu vată minerală, sunt prevăzute cu masă de șpaclu și plasă din fibră de sticlă, tencuială decorativă, iar fațada ventilată amplasată la parter este, de asemenea, executată. Balustradele metalice sunt montate în proporție de 100% la fațadele Est, Vest și Nord, și în proporție de 90% în cazul fațadei de Sud. Glafurile de protecție din tablă sunt executate în totalitate, iar pardoselile flotante aferente logiilor și balcoanelor sunt montate în proporție de 100% de la etajul 1 la etajul 5 și în proporție de 90% la etajul 6. De asemenea, pavajul antichizat aferent zonelor de  acces în spațiile comerciale amplasate la parter este realizat în totalitate.

 

Blocul 39: predarea apartamentelor către beneficiari

 

Blocul 39 se află, de asemenea, în curs de finalizare a lucrărilor de finisare a apartamentelor și a spațiilor comune, iar în cazul locuințelor finalizate a început procesul de predare către beneficiari. Până în prezent, toate apartamentele sunt prevăzute cu hidroizolație în băi, pardoseală din gresie, precum și placări ceramice pe pereții din baie și bucătărie. În apartamenele amplasate de la etajul 1 până la etajul 5, pereții și tavanele sunt prevăzute cu stratul de finisare Malta fina și cu vopsea lavabilă, iar pardoseala din parchet este, de asemenea, montată. La etajele 1, 2 și 3 sunt montate ușile de acces în apartamente, ușile interioare, precum și plinta perimetrală din duropolimer, iar tencuiala decorativă Graesan, profilele decorative și cordonul de silicon sunt aplicate în proporție de 50% în apartamentele amplasate la etajul 1 și la etajul 2.

 

Dacă este să ne referim la instalațiile interioare, află că în apartamentele amplasate de la etajul 1 până la etajul 3 sunt montate pompele de caldură, căzi și cădițe de duș, lavoarele, iar vasele de WC, bateriile și robineții colțar sunt montate în proportie de 50%. Aparatajele electrice sunt montate în totalitate la apartamentele amplasate la etajul 1 și etajul 2.

 

Spațiile comune se află și ele în plin proces de finisare. Holurile de acces sunt placate cu gresie în proporție de 95%, tavanele din gips carton sunt finisate cu glet și vopsea lavabilă în proporție de 90%, iar boxele de depozitare amplasate la demisolul clădirii sunt executate integral.

 

În ceea ce privește lucrările de anvelopare a clădirii, află că operațiuni precum cele de hidroizolare a teraselor amplasate peste spațiul centralei termice, a terasei peste etajul 6, a terasei circulabile amplasate la etajul 6 și a logiilor și balcoanelor sunt, de asemenea, executate în proporție de 100%. De asemenea, toate fațadele sunt placate cu vată minerală, sunt prevazute cu masă de șpaclu, cu plasă din fibră de sticlă și tencuială decorativă. Fațada ventilată de la parter este executată în proporție de 90% . Balustradele metalice sunt montate intagral pentru fațadele Est, Vest și Nord, urmând să fie montate și la fațada de Sud în perioada următoare. Glafurile de protecție din tablă sunt executate în totalitate, iar pardoselile flotante aferente logiilor și balcoanelor sunt montate în proporție de 100% de la etajul 1 – la etajul 5 și în proporție de 90% la etajul 6. Pavajul antichizat aferent zonelor de  acces în spatiile comerciale amplasate la parter este realizat în proporție de 70%.

 

Blocul 40: progrese semnificative în lucrările pentru instalațiile interioare și de aplicare a termosistemului

 

În cazul blocului 40, sunt executate până în prezent lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la demisol, umpluturile perimetrale, lucrările de zidărie, lucrările de montare a tâmplăriei PVC, precum și lucrările de hidroizolare a terasei amplasate peste camera centralei termice, a terasei amplate peste etajul 6, a terasei circulabile amplasate la etajul 6, precum și lucrările de hidroizolare perimentrală a logiilor și a balcoanelor.

 

Pe parcursul lunii august s-au înregistrat progrese semnificative referitoare în munca la instalațiile interioare și în cazul lucrărilor de aplicare a termosistemului. Dacă este de ne referim la lucrările de instalații electrice – constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj -, află că acestea sunt executate în proporție de 100% la demisol, parter, etajele 1, 2, 3 și 6 și în proporție de 50% la etajul 4. La etajul 5, sunt realizate în proporție de 20%. Lucrările de montare a instalației de canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu apă potabilă sunt executate în proporție de 100% la parter, etajul 1 și etajul 2. Am realizat aceste lucrări în proporție de 75 % la etajul 3 și de 25 % la etajul 4.

 

Referitor la lucrările de arhitectură exterioară și de anvelopare a clădirii, află că și aici s-au înregistrat progrese. Schela este integral montată, iar fațadele de Vest și Nord sunt placate cu vată minerală bazalică. În plus, fațada de Nord este prevazută cu masă de șpaclu, plasă din fibră de sticlă, precum și tencuială decorativă.

 

Blocul 41: evoluții semnificative cu lucrările “la gri”

 

La Blocul 41 sunt executate, până în prezent, lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la demisol, umpluturile perimetrale, lucrările de zidărie, lucrările de montare a tâmplăriei PVC, precum și lucrările de hidroizolare a terasei amplasate peste camera centralei termice, a terasei amplate peste etajul 6 și a terasei circulabile amplasate la etajul 6. Am finalizat și lucrările de hidroizolare perimentrală a logiilor și a balcoanelor. Lucrările interioare de instalații electrice – constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj – sunt finalizate. La fel și lucrările pentru instalația de canalizare menajeră, canalizare pluvială și alimentare cu apă potabilă.

 

Am înregistrat evoluții semnificative și în ceea ce privește lucrările “la gri”. Până în prezent, în apartamentele și în spațiile comune amplasate de la parter până la etajul 4 sunt executate lucrările de aplicare a tencuielii pe pereți și tavane în proporție de 100%. La etajul 5, aceste lucrări sunt executate în proporție de 90%, iar la etajul 6 – în proporție de 10%. Progrese au fost înregistrate și în cazul lucrărilor de montare a structurilor metalice aferente ghenelor din gips carton pentru mascarea instalațiilor, precum și a sistemului fonoizolant dintre apartamente. Acestea sunt executate în proporție de 100 % la parter, etajele 1, 2 și 3.

 

Referitor la lucrările de aplicare a termosistemului, află că până în prezent sunt finalizate etapele de placare a fațadelor cu vată minerală bazaltică și de aplicare a masei de șpaclu și a plasei din fibră de sticlă. Fațadele de Est, Vest și Sud, precum și etajele 6 și etajul tehnic sunt prevăzute și cu tencuială decorativă.