Skip to main content

Noiembrie a venit cu frunze și flori în Coresi Avantgarden, unde lucrările de amenajare exterioară pentru proiectul Life Upgraded sunt în plină desfășurare. Au fost finalizate primele două blocuri din acest nou ansamblu, imobile reproiectate, pentru a îngloba noi concepte de design și eficiență energetică. Ne ocupăm de ultimele detalii, pregătind viitorul patrimoniu natural al acestui loc, o perspectivă atent evaluată, planificată și gestionată, pentru că va contribui la dezvoltarea socială și culturală, asigurând, totodată, inima verde a cartierului nostru. Peisagiștii fac ultimele retușuri, iar echipele de implementare pregătesc aleile și grădinile de mâine. Ne-am gândit la toate: umbră, flori spectaculoase, mirosuri fermecătoare, forme și dimensiuni armonioase. Un ecosistem urban complex prinde contur, într-un cartier gândit să favorizeze sănătatea și longevitatea, alături de echilibrul și buna vecinătate a rezidenților săi. Fiecare dintre străzile noastre este unică, iar copacii contribuie la reafirmarea acestei identități. Plantăm arbori, într-o selecție de specii adaptate condițiilor urbane, menite să crească diversitatea și să asigure o rețea verde care va îmbunătăți calitatea vieții în micul nostru orașel creativ. Sunt prietenii noștri de mâine, care moderează temperaturile, purifică aerul, marchează ritmul anotimpurilor și adaugă culori și parfumuri peisajului urban. În curând, vom privi de pe fotoliile de exterior ultimele frunze ruginii de toamnă, gândind la zilele în care vom sta direct pe iarbă, poate chiar la umbra unuia dintre arțarii pe care i-am plantat, zilele acestea, în parcurile și pe aleile din cartier.

 

Coresi Avantgarden se extinde potrivit regulilor de dezvoltare durabilă, în jurul unui set de valori care include grija pentru mediu, alături de permanenta preocupare pentru sănătatea și calitatea vieții oamenilor. Am inclus, în minunate soluții de design, teme și tendințe sociale actuale, îmbogățind necontenit esteticul cu dimensiuni funcționale, asfel încât ansamblul să oglindească sufletul unei comunități contemporane. Înglobăm în planurile noastre viziuni noi și practici inovatoare, pentru a vă oferi o gamă mai largă de experiențe urbane. Nu facem arhitectură de dragul arhitecturii. Construim pentru oameni, anticipând noile lor trebuințe, aspirații și stiluri de viață. Cunoaștem interesul rezidenților noștri pentru viața cotidiană, pentru cumpărături, locuri de muncă, centre de cultură sau pentru petrecerea timpului liber, așa că le-am adus pe toate aproape, la câțiva pași de casă, pentru a vă oferi în dar timpul, atât de prețios pentru o viață echilibrată. Suntem creativi în abordarea problemelor actuale și reinventăm continuu întregul sistem, în acord cu cele mai noi viziuni europene cu privire la locuire. Optimizăm permanent condițiile în care viața, în toate formele sale, să poată prospera. Imaginăm un urbanism care acordă prioritate mediului și această preocupare ne permite să economisim resurse, pentru a răspunde și altor teme critice contemporane. Am schimbat din mers proiectul Life Upgraded, pentru a-l echipa cu cele mai noi și mai eficiente tehnologii, testate și implementate la nivel european. Sistemul hibrid de încălzire cu pompe de căldură aer-apă va reduce consumul de energie cu cel puțin 55%, lăsând timp de visare în iarna asta de poveste.

 

În sectoarele aflate încă în construție este efervescență. Echipele de teren schimbă idei, confruntă planuri și programări, pentru a construi noua ta casă pe măsura visurilor tale. Până când toate aceste lucrări vor fi finalizate, jurnalul rămâne, ca de obicei, unul dintre modurile în care putem ține legătura. Trecem din când în când prin șantier, pentru a-i întâlni pe inginerii noștri, care sunt bucuroși să ne pună la curent cu toate schimbările, astfel încât și cei care ne citesc de departe să fie fie corect informați cu privire la stadiul lucărilor.

 

Blocurile 38 și 39 se află în faza de recepție a apartamentelor

 

În cazul Blocului 38, procesul de predare a apartamentelor catre beneficiari este în curs de finalizare. Până în prezent a fost realizată recepția primelor 40 de apartamente, reprezentând 80% din totalul locuințelor disponibile în acest imobil.

 

Blocul 39 se află, de asemenea, în curs de finalizare a procesului de predare a apartamentelor către beneficiari. Până în prezent au fost receptionate 36 apartamente, reprezentand 72% din totalul disponibil.

Blocul 40: instalațiile electrice sunt montate în întregul bloc

La Blocul 40 sunt executate până în prezent lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la Demisol, umpluturile perimetrale, lucrările de zidărie, lucrările de montare a tâmplăriei PVC și lucrările de hidroizolare a terasei amplasate peste camera centralei termice. De asemenea, sunt finalizate lucrările de hidroizolare a terasei amplate peste etajul 6, a terasei circulabile amplasate la etajul 6, precum și lucrările de hidroizolare perimentrală a logiilor și balcoanelor.

Dacă este să ne referim la lucrările pentru sistemul de instalații electrice – constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj -, află că acestea sunt executate în proporție de 100% în întregul bloc.

Lucrările de montare a instalației de canalizare menajeră, canalizare pluvială sau alimentare cu apă potabilă sunt executate integral la parter, etajul 1 , 2, 3 și la etajul 4. La etajul 5, aceste lucrări sunt realizate în proporție de 30 % la, iar la etajul 6 – 25 %. În plus, la parter și la etajul 1 sunt executate și lucrările de instalații termice, constând în montarea tubulaturii aferente încălzirii în pardoseală.

Dacă în jurnalul de șantier anterior precizam că tencuiala era aplicată pe pereții și pe tavanele apartamentelor și ai spațiilor comune amplasate la parter, în prezent aceste lucrări sunt finalizate și la etajele 1, 2 și 6, iar la etajele 3 și 5 aceste lucrări sunt executate în proporție de 25%. Pe parcursul lunii octombrie au fost demarate și lucrările de realizare a placărilor cu gips carton, până în prezent fiind executate structurile metalice ușoare de la parter și de la etajul 1, în timp ce la etajele 2 și 6 aceste lucrări sunt executate în proporție de 25%.

Referitor la lucrările de arhitectură exterioară și de anvelopare a clădirii, află că și aici s-au înregistrat progrese. În momentul de față, toate fațadele sunt prevăzute cu vată bazaltică, plasă din fibră de sticlă, masă de șpaclu și tencuială decorativă. Placarea decorativă cu Klinker este executată în proporție de 90%.

Blocul 41: lucrări specifice etapei gri

În cazul Blocului 41 sunt executate până în prezent lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a peretilor exteriori din beton armat de la demisol, umpluturile perimetrale, lucrările de zidărie, lucrările de montare a tâmplăriei PVC, precum și lucrările de hidroizolare a terasei amplasate peste camera centralei termice și a terasei amplate peste etajul 6. Sunt, de asemenea, finalizate lucrările de hidroizolare a terasei circulabile amplasate la etajul 6, precum și lucrările de hidroizolare a logiilor și a balcoanelor. Lucrările interioare de instalații electrice – constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj -, sunt finalizate. La fel și lucrările pentru instalația de canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu apă potabilă și încâlzirea în pardoseală sunt, de asemenea, executate.

Dacă este să ne referim la lucrările aferente etapei “la gri”, află că acestea sunt în curs de finalizare. În prezent, toate apartamentele sunt prevăzute cu tencuială și șapă, iar structurile metalice ușoare aferente placărior cu gips carton sunt realizate integral. În plus, la parter și la etajul 1 s-au finalizat lucrările de placare cu gips carton, iar la etajele 2, 3, 4 și 5 aceste lucrări sunt executate în proporție de 75%.

Sunt finalizate și lucrările de aplicare a termosistemului, lucrările de placare a fațadelor cu vată minerală bazaltică, aplicarea masei de șpaclu, a plasei din fibră de sticlă, a tencuielii decorative, precum și  placarea decorativă cu Klinker.

Pe parcursul lunii octombrie s-au finalizat și lucrările de hidroizolare a balcoanelor și a logiilor cu hidroizolație bicomponentă și a fost montată pardoseala exterioara flotantă. În plus, glafurile exterioare din tablă și profilele metalice sunt executate în totalitate, iar balustradele sunt executate în proporție de 100% în cazul fațadei Vest și de 50% la fațada Est.

Blocurile 42 si 43 sunt în plin proces de execuție a structurii de rezistență

Până în prezent a fost executat radierul general, stâlpii, pereții și planșeul de la demisol, parter și etajul 1, precum și lucrările de hidroizolare și termoizolare a pereților din beton armat amplasați la Demisol. Sunt, de asemenea, executate și lucrările de umplutură perimetrală. Momentan, echipele de structuriști lucrează la realizarea stâlpilor de la etajul 2, aferenti corpului 43, și la planșeul peste etajul 1 – aferent corpului 42.