Skip to main content

 

Primele apartamente finalizate în cel mai nou sector al cartierului Coresi Avantgarden, ansamblul Life Upgraded, ne-au adus și mai mult soare la sfârșitul lui iulie. Totul strălucește, miroase a nou, visuri și speranțe plutesc în aer. Este un proiect special, pentru care ne-am mobilizat întregul capital de experiență și competență, în încercarea de a ne depăși atât propriile standarde de calitate, cât și cele mai exigente dintre așteptările clienților noștri. Arhitecți, constructori și designeri de top, secundați de echipe de implementare experimentate, și-au unit eforturile pentru a da și mai multă strălucire unui ansamblu rezidențial modern, construit potrivit celor mai noi viziuni urbanistice și norme de locuire contemporane. Am reproiectat tot ce știai despre finisaje și am implementat soluții și tehnologii avansate, care sporesc confortul, diminuând semnificativ consumul și costurile. Am construit folosind materiale din gamele de top ale celor mai experimentați producători locali și globali, în timp ce noi generații de designeri s-au îngrijit ca fiecare casă să aibe aerul primitor și liniștit de acasă. De la exterior la interior, totul a fost revizuit, perfecționat, îmbunătățit, astfel încât să-ți putem oferi noi superlative de confort, estetice sau funcționale. Am construit parcări subterane, am montat stații de încărcare pentru mașinile electrice și am instalat un sistem mai performant de izolare fonică. Folosind soluții inteligente, am extins cu 15 la sută spațiile utile ale apartamentelor și teraselor, suprafețe ample și elegante care abia așteaptă să fie decorate, poate chiar cu consilierea designerilor noștri.

Construim responsabil, în respect pentru mediu și pentru comunitate. Sustenabilitatea a fost pentru noi întotdeauna o prioritate, iar schimbările aduse în cea de-a cincea etapă de dezvoltare a cartierului Coresi Avantgarden reprezintă un pas în avans către obiectivele generale globale net zero. Este, totodată, o garanție de eficiență într-un context care îngrijorează lumea contemporană. Ne bucurăm să-ți oferim o viață bună, predictibilă și stabilă, mai ales acum, când teme majore, precum încălzirea globală sau criza energetică, ne impun tuturor planuri de eficientizare pe termen lung. Rentabilizarea consumului de energie și identificarea unor concepte moderne de alimentare cu căldură ne-au preocupat încă din faza de proiectare și am optat pentru variante considerate, la nivel global, tehnologii ale viitorului. Sistemul termic hibrid ales pentru proiectul Life Upgraded este unul dintre cele mai eficiente concepte de încălzire la nivel european și mixează soluții performante, care au un randament sporit de funcționare, în condiții de consum, emisii și costuri reduse. Vei avea o eficiență termică sporită prin tehnologii inovative, de la încălzirea în pardoseală cu pompe de căldură aer-apă, la soluția de furnizare a căldurii și apei menajere prin centrală poziționată pe bloc. Trebuie să știi că acest sistem are o capacitate dublă față de cele standard, costurile lui de funcționare sunt reduse și nici nu necesită servisare periodică, așa cum erai obișnuit în cazul centralelor clasice. Ne-am asigurat că performanțele acestei soluții sunt potențate prin sisteme ingenioase de izolare a apartamentelor și ne bucurăm să-ți reamintim că sistemul reduce semnificativ costurile anuale de încălzire și emisiile de CO2, întrunind, astfel, toate criteriile de eficiență actuale. Pentru a face un pas mai departe spre lumea de mâine, te încurajăm să testezi și surse de energie regenerabilă, oferindu-ți, opțional, panouri solare pentru încălzirea apei menajere. Pentru toate acestea vei plăti puțin, poate pe sfert față de sistemele clasice, astfel încât să îți poți planifica, fără griji suplimentare, viitorul.

Vecinătatea este fermecătoare. Știm că ești un cetățean al lumii și că dorești să rămâi conectat cu tot ceea ce este important pentru tine, continând, totodată, să îți prețuiești timpul, sănătatea și viața. Am construit acest cartier pe principiul unui orășel de 15 minte, astfel încât să nu pierzi pe drumuri ore prețioase, pe care l-ai putea oferi familiei tale, prietenilor sau pasiunilor. În Coresi Avantgarden ai, la doar câțiva pași distanță, orice facilitate modernă, de la săli de sport sau centre comerciale, la cinematograf, clinici sau școli. Și locul de muncă l-ai putea avea foarte aproape, în Coresi Business Campus, o comunitate de afaceri puternică și dinamică, care va reuni, în următorii ani, peste 10.000 de angajați. Am construit o infrastructură rutieră robustă, cu două benzi pe sens, iar accesul pietonal este bine pus la punct în orice parte a cartierului. Vei avea aproape și cel mai mare parc din cartier, construit pe aproximativ 5.000 de metri2, dar și o arenă sportivă nouă, care se află în prezent în plin proces de dezvoltare. Tot cartierul este străbătut de piste de alergare sau pentru biciclete, presărat cu locuri de întâlnire și facilități pentru sportul în aer liber, cu hub-uri culturale sau restaurante.

Ne continuăm, cu pasiune, munca, și în curând, două blocuri vor fi finalizate. Am trecut dis de dimineață prin șantier, să ne bucurăm de noile apartamente și să-ți putem transmite, la prima mână, emoțiile, gândurile și energia unui nou succes. Locuințele finalizate au fost un catalizator, care a adus un plus de motivțaie tuturor departamentelor noastre, de la cele tehnice, la cele creative. Se muncește la capacitate maximă în spațiul de construcții, astfel încât apartamentele din toate cele patru blocuri aflate în prezent în diverse stadii de construcție să-și poată primi, în curând, proprietarii. Până atunci, acest jurnal îți va aduce toate informațiile importante, astfel încât să fii mereu la curent cu stadiul lucrărilor. Inginerii noștri ne trimit în timp real cele mai noi vești cu privire la cele mai recente evoluții, iar noi îți povestim totul cu drag în acest jurnal lunar, astfel încât să ne poți fi alături, fie și doar cu gândul, până când cheile noului tău apartament te vor aduce aici, în cea mai frumoasă comunitate din Brașov.

 

 

Blocul 38: finisajele din apartamente în curs de finalizare

 

Până în prezent au fost finalizate lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la Demisol, umpluturile perimetrale, precum și lucrările de zidărie. La Parter, tâmplăria exterioară din aluminiu este montată, iar de la etajul 1 până la etajul 6 tâmplăria exterioară din PVC este, de asemenea, montată. Totodată, sunt executate în întregul bloc lucrările de aplicare a tencuielilor pe pereți și tavane, atât în apartamente, cât și în spațiile comune, au fost realizate ghenele din gips carton pentru mascarea instalațiilor, precum și lucrările de turnare a șapei.

Referitor la finisarea apartamentelor, află că la finalul lunii iulie toate apartamentele erau prevăzute cu hidroizolație în băi, cu pardoseală din gresie, precum și cu placări ceramice pe peretii din baie și bucătărie. De la etajul 1 până la etajul 5, pereții și tavanele sunt prevăzute cu stratul de finisare Malta Fina, iar de la etajul 1 până la etajul 4, apartamentele sunt prevăzute cu vopsea lavabilă și parchet. Suplimentar, apartamentele amplasate la etajele 1 și 2 au montate ușile de acces în apartament, precum și ușile interioare.

Instalațiile din apartamentele amplasate de la etajul 1 până la etajul 4 sunt montate. Au fost instalate pompele de caldură, căzile și cădițele de duș, iar celelalte obiecte sanitare, precum lavoarele, vasele de WC, bateriile și robinetii sunt montate în proporție de 60%. Referitor la aparatajele electrice, la etajele 1 și 2 sunt montate în proporție de 100 %, iar la etajul 3 – în proporție de 30%.

Dacă este să ne referim la spațiile comune, află că holurile de acces de la etajele 1, 2 și 3 sunt placate cu gresie, tavanele sunt finisate cu glet, vopseaua lavabilă este aplicată, iar boxele de depozitare amplasate la demisolul clădirii sunt executate integral.

În ceea ce privește lucrările de anvelopare a clădirii, află că până în prezent sunt finalizate lucrările de hidroizolare a teraselor amplasate peste spațiul centralei termice, a terasei peste etajul 6, precum și peste terasa circulabilă amplasată la etajul 6. Lucrările de hidroizolare a logiilor și a balcoanelor sunt, de asemenea, executate integral.

Dacă este să ne referim la lucrările aferente arhitecturii exterioare, află că toate fațadele sunt placate cu vată minerală, sunt prevăzute cu masă de șpaclu și cu plasă din fibră de sticlă, precum și cu tencuială decorativă. Balustradele metalice sunt montate în proporție de 90%, glafurile din tablă sunt executate în totalitate, iar pardoselile flotante aferente logiilor și balcoanelor sunt montate integral la etajele 1, 2, 3 și 4.

 

Blocul 39 se află în plin proces de finisare a apartamentelor

 

În cazul acestui bloc sunt finalizate până în prezent lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la demisol, umpluturile perimetrale, precum și lucrările de zidărie. La parter, tâmplăria exterioară din aluminiu este montată, iar de la etajul 1 până la etajul 6 este montata și tâmplaria exterioară din PVC. De asemenea, lucrările de aplicare a tencuielilor pe pereți și tavane, pentru ghenele din gips carton pentru mascarea instalațiilor, precum și lucrările de turnare a șapei sunt executate integral în întregul bloc.

Dacă este să ne referim la finisarea apartamentelor, lucrările de placare a glafurilor ferestrelor cu marmură sunt finalizate. Hidroizolațiile în băi, pardoseala din gresie, precum și placările ceramice pe pereții din baie și bucătărie sunt executate în apartamentele amplasate la etajele 1, 2, 3 și 4. La etajele 1 și 2, pereții și tavanele sunt prevazute cu stratul de finisare Malta Fina, iar la etajul 1 este aplicata și vopseaua lavabilă.

În spațiile comune sunt executate în proporție de 50% lucrările de finisare a tavanelor cu glet, iar boxele de depozitare amplasate la demisolul clădirii sunt executate în proportie de 50%.

Am avut progrese semnificative și în cazul lucrărilor de instalații. Instalațiile electrice – constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj – sunt finalizate în întregul bloc. Au fost finalizate și lucrările de montare a instalației de canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu apă potabilă, precum și instalația de încălzire în pardoseală.

În ceea ce privește lucrările de anvelopare a clădirii, află că până în prezent sunt finalizate lucrările de hidroizolare a teraselor amplasate peste spațiul centralei termice, a terasei peste etajul 6, precum și a terasei circulabile amplasate la etajul 6. Lucrările de hidroizolare a logiilor și a balcoanelor sunt, de asemenea, executate integral.

Dacă este să ne referim la lucrările aferente arhitecturii exterioare, află că toate fațadele sunt placate cu vată minerală, sunt prevăzute cu masă de șpaclu și plasă din fibră de sticlă, precum și cu tencuială decorativă. Balustradele metalice sunt montate în proporție de 90% în cazul fațadei de Vest, glafurile din tablă sunt executate în totalitate, urmând ca în perioada următoare să fie demarată și execuția pardoselilor flotante aferente logiilor și balcoanelor.

 

Blocul 40 – au fost finalizate lucrările de zidărie

 

În cazul blocului 40, sunt finalizate până în prezent lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la demisol, precum și umpluturile perimetrale. Pe parcursul lunii iulie au fost finalizate lucrările de zidărie, lucrările de montare a tâmplăriei PVC, precum și lucrările de hidroizolare perimentrală a logiilor și a balcoanelor.

Instalațiile electrice, constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj, sunt executate integral la demisol, parter, etajele 1, 2, 3 și 6 și în proporție de 20% la etajul 5. Lucrările de montare a instalației de canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu apă potabilă, precum și instalația de încălzire în pardoseală sunt executate integral la parter și 80% la etajul 1.

Referitor la lucrările de arhitectură exterioară și de anvelopare a clădirii, află că și aici s-au înregistrat progrese. Până în prezent sunt finalizate lucrările de hidroizolare a teraselor amplasate peste spațiul centralei termice, a terasei peste etajul 6, iar terasa circulabilă amplasată la etajul 6 este prevazută cu stratul de difuzie a vaporilor. Schela este în totalitate montată pe toate fațadele, iar lucrările de termoizolare a blocului au fost demarate, până în prezent fiind deja placată cu vată minerală bazaltică fațada Nord.

 

Blocul 41: progrese la instalațiile electrice, sanitare și termice

 

La blocul 41, lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat, umpluturile perimetrale, lucrările de zidărie, precum și lucrările de montare a tâmplăriei exterioare PVC sunt executate.

Pe parcursul lunii iulie s-au înregistrat progrese și la aplicarea tencuielilor pe pereții și tavanele apartamentelor sau în spațiile comune, până în prezent fiind executate în proporție de 100% de la parter până la etajul 4. Între timp, au fost demarate și lucrările de montare a structurilor metalice aferente ghenelor din gips carton pentru mascarea instalațiilor, aceste lucrări fiind executate în proporție de 50 % la parter.

Am înregistrat progrese importante și în ceea ce privește lucrările pentru instalațiile electrice, sanitare și termice, pe parcursul lunii iulie fiind finalizate lucrările de montare a instalației de canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu apă potabilă, precum și montajul cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj.

Dacă este să ne referim la lucrările de arhitectură exterioară și de anvelopare a clădirii, află că am executat integral hidroizolarea teraselor amplasate peste spațiul centralei termice, a terasei peste etajul 6, precum și a terasei circulabile amplasate la etajul 6. Lucrarile de hidroizolare a logiilor și a balcoanelor sunt, de asemenea, executate integral. Lucrările de aplicare a termosistemului sunt în curs de finalizare, până în prezent toate fațadele fiind prevăzute cu vată minerală, plasă din fibra de sticlă și masă de șpaclu. În plus, pe fațadele Est, Vest și Sud a fost aplicatp și tencuiala decorativă.