Skip to main content

Ne place vara… și energia care vine odată cu acest anotimp solar.  Senzația de libertate, glasul celor mici la locul de joacă, scârțâitul roților pe pistele pentru biciclete sau al rolelor… Sigur ai descoperit deja cei peste 3 km de piste pentru biciclete – pentru voi toți iubitorii de mișcare și sport în aer liber. Sau serile petrecute împreună cu cei dragi acasă, cu adieri calde de vară, în timp ce savurezi o limonadă pe terasă.

Zumzetul în șantierul Coresi Avantgarden nu se domolește nici el, tocmai de aceea ne-am așezat în fața paginilor albe ale Jurnalului pentru a scrie retrospectiva lunii iulie.

 

Evoluția lucrărilor în faza a patra a proiectului

Începem Jurnalul cu vești excelente pentru viitorii rezidenți din blocurile 24 și 25. Majoritatea unităților locative au fost recepționate în perioada anterioară. 80% dintre proprietari au intrat în posesia cheilor la blocul 24, iar la blocul 25 au fost recepționate 72% dintre apartamente.

 

În Jurnalul lunii iunie menționam că lucrările la blocul 26 sunt foarte avansate, adăugăm acum că pe parcursul lunii iulie acestea au fost finalizate. 26 de apartamente au fost recepționate, acestea reprezentând 67% din totalul unităților locative din bloc.

 

La blocul 27 lucrările de finisare a apartamentelor sunt în etapa finală, în prezent aplicându-se ultimele accesorii. Dacă la finalul lunii trecute toate apartamentele erau amenajate cu gresie, faianță, glafuri interioare din marmură, stratul de finisare Malta Fina și vopseaua lavabilă, în prezent toate apartamentele beneficiază de uși de acces, uși interioare, parchet și plinte. De asemenea, toate unitățile sunt prevăzute cu căzi în băi sau dușuri cu rigolă, obiecte sanitare, radiatoare, centrale termice și aparataj electric. Etapa de finisare a spațiilor comune a înregistrat progrese. In prezent toate holurile de acces în apartamente sunt placate cu granit, treptele sunt placate cu același material, iar pereții și tavanele sunt integral finisate. Liftul interior este montat, la fel și balustradele de protecție. In perioada următoare se vor aplica accesoriile în apartamente și se vor executa lucrări de placare a ghenelor ce maschează contoarele amplasate în spațiile comune. În ceea ce privește lucrările de arhitectură exterioară, menționăm că și acestea sunt finalizate în totalitate.

 

La începutul lunii iulie, în blocul 31, apartamentele se aflau în plin proces de finisare. Câteva săptămâni mai târziu, apartamentele beneficiază de hidroizolație în băi, plăci ceramice, stratul de finisare Malta Fina și vopsea lavabilă. Progrese s-au înregistrat în iulie și la lucrările de instalații sanitare, fiind montate căzile și rigolele pentru dușuri, precum și obiectele sanitare (lavoare, vas wc). Atât casa scării, cât și holurile de acces în apartamente sunt prevăzute cu pardoseală din granit, iar tavanele sunt finisate. Bifăm ca fiind executate și lucrările de arhitectură exterioară, dar și progresele care s-au înregistrat la montarea balustradelor metalice și a glafurilor de protecție a parapetelor din zidărie, aflate în curs de finalizare. La final de lună toate logiile au hidroizolația executată, gresia exterioară montată, precum și balustradele sau glafurile metalice fixate.

 

Blocul 32 este avansat din punct de vedere al lucrărilor de finisare a apartamentelor. Dacă luna trecută notam în Jurnal că lucrările “la gri” erau finalizate și se executau lucrările de hidroizolare a băilor amplasate de la parter până la etajul 2, continuăm cu veștile bune. Până la finalul lunii iulie aceste lucrări au fost finalizate integral. In plus, apartamentele situate la parter, etajele 1, 2, 3, 4 și 5 sunt prevăzute cu gresie și faianță. Pentru locuințele situate la parter și etajul 1 s-au executat lucrările de aplicare a stratului de finisaj Malta Fina. In ceea ce privește zonele comune de acces, de la demisol până la etajul 6 s-au executat lucrările de placare a pardoselii și a treptelor cu granit. Nu uităm de arhitectura exterioară și notăm progresele în Jurnal: toate logiile au hidroizolația perimetrală și hidroizolația bicomponentă executate, iar logiile amplasate de la parter până la etajul 5 au gresia de exterior montată.

 

La blocul 33 lucrările aferente etapei “la gri” sunt în curs de execuție. În iunie notam în filele Jurnalului de șantier că lucrările de aplicare a tencuielii sunt finalizate, iar cele de turnare a șapei sunt executate de la parter până la etajul 3. Consemnăm că în prezent șapa este turnată în întregul bloc, ghenele ce maschează instalațiile sunt placate cu gips carton, iar glafurile interioare din marmură au fost montate.

 

La final de iulie găsim blocul 34 în plin proces de execuție a lucrărilor aflate la etapa “gri”. Tencuielile au fost aplicate atât în apartamente, cât și în spațiile comune amplasate de la parter până la etajul 6. Și la etajele 7 și 8 aceste lucrări sunt realizate în proporție de 20%. Structura metalică a ghenelor de mascare a instalațiilor este realizată la parter, etajele 1, 2, 3 și 5, iar șapa este turnată la parter.

 

Progrese au fost înregistrate în ultima lună și la blocul 35. Dacă menționam în Jurnalul anterior că structura de rezistență este finalizată, iar zidăria era executată de la demisol până la etajul 5, în prezent întreaga zidărie a fost executată In plus, pe parcursul lunii iulie s-a montat tâmplăria exterioară din PVC. Tot cu titlu de noutate, menționăm că s-au demarat lucrările pentru instalațiile sanitare și termice, fiind deja executată instalația de distribuție în apartamente a apei potabile, precum și coloanele de scurgere a apei pluviale. In ceea ce privește lucrările aferente fațadei, te informăm că au fost executate lucrările de hidroizolare perimetrală a logiilor, iar schela a fost deja montată în vederea demarării lucrărilor de aplicare a termosistemului pe fațadă. Și terasa superioară a fost acoperită pe parcursul lunii iulie cu stratul de difuzie a vaporilor, bariera de vapori, termoizolație și șapă, urmând a fi aplicate straturile finale de hidroizolare.

 

S-a lucrat și la ultimele două corpuri din faza a patra, chiar dacă progresele înregistrate nu sunt foarte vizibile celor neavizați. Structura de rezistență a blocului 36 a fost executată până la etajul 6, așa cum prevede graficul de lucrări. În prezent echipele de structuriști finalizează pereții din beton armat aferenți etajului 7. In ceea ce privește lucrările de zidărie din cărămidă, acestea sunt realizate de la demisol până la etajul 3.

 

La corpul 37 structura de rezistență este executată până la etajul 3. Echipele de structuriști lucrează în prezent la realizarea planșeului peste etajul 4. Lucrările de zidărie din cărămidă sunt realizate la demisol și parter.

 

Nota de final te invită la o incursiune în istorie.

De la avioane la tractoare cu prestigiu mondial, platforma Tractorul a trecut prin nenumărate schimbări de-a lungul anilor, iar acest lucru se reflectă peste tot în Cartier Coresi. Un secol de istorie și inovație este prezentat în cadrul expoziției de imagini istorice de pe Aleea Aviatorilor, în zona în care este expus avionul IAR 824. Dacă nu l-ai instagramat încă, te invităm la o plimbare pe pietonală. Sperăm să te inspire.

 

Pe curând!