Skip to main content

Jurnal pe șantier… august 2020

 

Știi deja că ne plac poveștile… Așa a apărut și acest Jurnal, în primăvara anului 2016, când s-a turnat fundația primului bloc din Coresi Avantgarden. De atunci am continuat să te informăm constant despre planurile noastre, despre munca echipelor din șantier, despre progresul lucrărilor și chiar despre poveștile de viață care au luat naștere în Cartier. Și nu sunt puține… Suntem deja o comunitate, iar acțiunile celor mari și mici aduc zi de zi culoare vieții din cartier. Experimentăm împreună, petrecem timp, facem mișcare sau pur și simplu ne relaxăm…

Coresi Avantgarden este locul în care fiecare detaliu este inspirat de tine și creat pentru ca tu să te bucuri de fiecare moment. Am gândit un spațiu în care ai libertatea să te exprimi așa cum vrei, să faci ce îți place, să fii așa cum îți dorești. Din apartamentul tău până în parc sau în locurile de joacă, Cartierul este gândit să îți ofere experiențe memorabile și să îți ușureze viața de zi cu zi. Pentru că ești parte din poveste… Iar lucrurile nu se opresc aici.

Avem multe să îți dezvăluim despre planurile de dezvoltare. Hai pe la noi, e cel mai simplu… sau urmărește-ne aici, pe blog.

 

Evoluția lucrărilor în faza a patra a proiectului

 

Primele vești vizează blocul 26, unde 33 de apartamente au fost recepționate (85% din totalul unităților locative din bloc), iar la blocul 27 au fost date în folosință 22 de apartamente, respectiv 63% din totalul locuințelor din bloc.

 

Apartamentele din blocul 31 sunt în curs de finalizare. Dacă la finalul lunii iulie erau montate plăcile ceramice de gresie și faianță, era aplicat stratul de finisare Malta Fina și vopseaua lavabilă, pe parcursul lunii august s-au finalizat mai multe dintre lucrările demarate anterior. În toate apartamentele s-au montat ușile de acces și ușile interioare, iar lucrările de montare a parchetului au fost finalizate. În toate unitățile locative sunt montate căzile și rigolele pentru dușuri, obiectele sanitare (lavoare, vas wc), centralele termice, radiatoarele și aparatajele electrice. Atât casa scării, cât și holurile de acces în apartamente au montată pardoseala din granit, iar tavanele sunt finisate.

În prezent echipele responsabile de finisaje lucrează la aplicarea tencuielii decorative în spațiile comune, iar în perioada care urmează se va monta balustrada interioară. Echipele vor placa cu material decorativ din lemn ghenele de mascare a contoarelor amplasate pe casa scării. Ultimele lucrări ce urmează a fi realizate în perioada următoare sunt cele de montare a accesoriilor decorative în vederea recepționării spațiilor.

 

Finalul verii a adus pentru blocul 32 un progres vizibil în activitatea de finisare a apartamentelor. Luna anterioară menționam în Jurnal că apartamentele situate de la parter până la etajul 5 sunt prevăzute cu gresie și faianță, iar cele situate la parter și etajul 1 aveau deja aplicat stratul de finisare Malta Fina. La final de august te anunțăm că toate apartamentele sunt prevăzute cu plăci ceramice, iar cele situate de la parter până la etajul 6 au aplicat și stratul de finisare Malta Fina. La apartamentele situate la parter, etajele 1, 2 și 3 s-a aplicat și vopseaua lavabilă. Progrese s-au înregistrat și în zonele comune de acces. Holurile și casa scării au căpătat noi texturi deoarece în întregul bloc s-au executat lucrările de placare a pardoselii și a treptelor cu granit. S-au executat și finisat tavanele, iar lucrările de aplicare a vopselei lavabile sunt în curs de finalizare. Toamna se apropie, iar hainele de exterior sunt importante. Lucrările de arhitectură exterioară sunt avansate, toate logiile sunt prevăzute cu hidroizolație și cu gresie de exterior, iar balustradele metalice exterioare sunt montate.

 

La blocul 33, pe parcursul lunii august s-au finalizat lucrările aferente etapei “la gri” și au fost demarate lucrările de finisare a apartamentelor. Astfel, toate locuințele sunt tencuite, șapa turnată, iar ghenele de mascare a instalațiilor sunt executate. Glafurile de marmură și hidroizolațiile în băi sunt executate în întregul bloc, iar gresia și faianța sunt montate de la etajul 6 până la etajul 3. S-au demarat lucrările de finisare a spațiilor comune, iar până la final de august și pardoseala din granit a fost montată la etajele 3 și 4. In ceea ce privește lucrările de arhitectură exterioară, în august s-a executat hidroizolația tuturor logiilor aferente apartamentelor, iar gresia exterioară în logii s-a montat de la etajul 6 până la etajul 3. Balustrada metalică este montată în proporție de 80%.

 

Întotdeauna am considerat fiecare clădire un element unic din poveste, chiar dacă unele par că seamănă între ele. Și privim cu mândrie cum se îmbracă în straturi de culoare până la tușa finală. La final de august blocul 34 este la “gri”. Tencuielile și structura metalică a ghenelor din gips carton au fost executate în întregime, șapa este turnată de la parter până la etajul 4, placarea cu gips carton a ghenelor este realizată de la parter până la etajul 3, iar glafurile de marmură sunt montate în apartamentele amplasate la parter și etajul 1.

 

În Jurnalul lunii trecute notam că blocul 35 avea finalizate lucrările de zidărie și de montare a tâmplăriei PVC. Pe parcursul lunii august s-au finalizat lucrările aferente instalațiilor sanitare și termice, iar instalațiile electrice sunt realizate la apartamentele amplasate la etajele 6, 5 și 4. Între timp au fost demarate și lucrările de aplicare a tencuielii, până în prezent fiind executată la etajul 6. Îți spuneam atunci că schela era montată la exterior în vederea demarării lucrărilor de montare a termosistemului pe fațade. Dragă cititorule, află că în prezent pe fațadele estică, vestică și cea nordică s-a montat polistiren și vată minerală.

 

La blocul 36 structura de rezistență a fost realizată până la etajul 8. Structuriștii lucrează în momentul de față la realizarea pereților din beton armat aferenți etajului 9. Zidăria este executată până la etajul 6, iar instalațiile sanitare și termice sunt executate la parter și etajul 1.

 

La blocul 37 echipele din șantier au progresat, iar la final de august structura de rezistență a fost executată până la etajul 5. Structuriștii lucrează în prezent la realizarea pereților din beton armat aferenți ultimului etaj. Lucrările de zidărie din cărămidă sunt realizate la demisol și parter.

 

Da, a mai trecut o vară… altfel. Privim cu încredere spre viitor și spre lucrurile și experiențele frumoase care ne așteaptă, spre noi povești ce vor fi scrise.

Te așteptăm și luna viitoare pe blog să culegem împreună roadele toamnei. Pe curând!