Skip to main content

Octombrie a inundat aleile cu o simfonie pastelată, cu frunze roșcate, raze gălbui și cu bostani aurii în care vor scânteia, curând, lumânărele. Miroase a toamnă cu gutui și prune, un timp în care fularele-și fac loc prin magazine, aduse de un vânticel ascuțit de schimbare. Colecții noi, gânduri noi, planuri noi! Ultimele sandale se precipită pe trotuare, grăbite de un timp capricios, care schimbă prea repede mângăieri blânde, pe ironii înțepătoare. Nu risipim nicio rază de soare. Visăm pastel pe la terase, în aburi de cafea cu cardamon și scorțișoară.

Coresi vibrează în ritm alert, schimbându-și hainele anotimp după anotimp, doar pentru a ni se arăta mereu elegant, cu optimism molipsitor și atmosferă primitoare. Când frigul devine tăios, ne răsfățăm în paradisul de acasă. De aici, ploaia pare o perdea în fereastră, iar bruma – doar un șevalet fluid, în așteptarea unor degete cu chef să deseneze flori și inimioare. Răsfățăm tălpile pe pardoseli generoase, cărora Alexa sau Google le pot aminti să ne aștepte cu căldură. Din acest confort, gestionăm cu calm și provocările pragmatice, încrezători într-o rețea robustă și modernă, capabilă să susțină în totalitate viața. Cartierul crește prin soluții inovatoare de proiectare, gândite să ne protejeze resursele, fie că este vorba de mediu, de timp sau de portofel. Pentru că tot am amintit de asta, ai un minut să vorbim și despre centrala ta de apartament? Vei ajunge în curând în Coresi Avantgarden, faza 5 Life Upgraded. Află că implementăm aici un concept nou de încălzire centralizată, proiectat să respecte parametrii esențiali ai oricărui sistem de termoficare și distribuție contemporan, de la siguranța alimentării, la protecția mediului și eficiența costurilor. Este un sistem inovator, care permite o reducere considerabilă a emisiilor, oferind autonomie fiecărui apartament, chiar și în condițiile încălzirii centralizate. Ți-ar plăcea să poți regla, în orice anotimp, parametrii de încălzire ai centralei?

Cu credința că viitorul înseamnă sustenabilitate, de mediu și socială, suntem interesați de ecologie și de principiile comunităților sănătoase, pe care le transformăm zi de zi în urbanism. Construim un cartier liniștit, curat și eficient, cu un microclimat sănătos, cu un simț vibrant al locului și cu o identitate culturală autentică. Coresi Avantgarden este prietenos cu mediul și cu locuitării săi, sustenabil și durabil din punct de vedere social și ecologic. Urbanismul verde ne inspiră, așa că experții Kasper sunt specializați în soluții de proiectare care reduc utilizarea energiei, a apei și a materialelor în fiecare ciclu  de viață al orășelului nostru inteligent și dinamic. Am gândit, încă din etapa de proiectare, soluții eficiente pentru a reduce consumul de energie pentru funcționarea sa, de la iluminat, la încălzirea lui în zilele de iarnă sau pentru răcorirea lui din arșița verii.

Totul este pus la punct, suntem pregătiți, iarna poate să vină! Fără griji, putem continua să facem planuri, proiectând neobosit, cu competență și entuziasm, dezvoltarea cartierului Coresi Avantgarden. Șantierul este furnicar, mai ales acum, când o noi blocuri au fost finalizate, lăsând loc altor fundații, din cele peste 40 care urmează sa fie dezvoltate în cea de-a cincea etapă de dezvoltare. Capitalizând ani buni de experiență și inventariind cele mai recente soluții și concepte de dezvoltare, am îmbunătățit totul, de la spații și finisaje, până la facilități sau elemente de design urban.

Știm că ești nerăbdător să aflii totul despre progresele echipei de constructori, așa că mergem des pe șantier, pentru a prelua, diect de la inginerii noștri, cele mai noi informații. Ți le povestim pe toate cu drag în acest jurnal lunar, astfel încât să ne poți fi alături, fie și doar cu gândul, până când cheile noului tău apartament te vor aduce aici, în cea mai frumoasă comunitate din Brașov.

Faza 5

Blocul 38: structuri de rezistență și zidărie

Află că în cursul lunii septembrie am finalizat lucrările de realizare a structurii de rezistență pentru Blocul 38. Lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la demisol sunt finalizate și am încheiat și umpluturile perimetrale cu pământ. Au fost înregistrate progrese semnificative în această perioadă și în zona de zidărie, până în prezent etapa fiind finalizată de la demisol până la etajul 4. Între timp, au fost demarate și lucrările de montare a tâmplăriei exterioare PVC, acestea fiind executate la etajul 1 și 2. Tot la etajele 1 și 2 sunt executate lucrările de hidroizolare perimetrală a logiilor și a balcoanelor. În paralel, au avansat și lucrările pentru instalațiile electrice interioare, până în prezent acestea fiind executate în proporție de 100% la demisol, 75% la parter, 100% la etajul 1 și 50 % la etajul 2.

Blocul 39: zidărie de compartimentare până la etajul 4

În cazul Blocului 39, sunt finalizate, de asemenea, lucrările de realizare a structurii de rezistență. Și în cazul acestui bloc, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la demisol și umpluturile perimetrale cu pământ sunt executate. Pereții de compartimentare din zidărie sunt executați de la demisol, până la etajul 4. Pe parcursul lunii septembrie, au fost demarate și lucrările de montare a tâmplăriei PVC exterioare, precum și lucrările de hidroizolare perimetrală a logiilor și a balcoanelor de la etajul 1. Lucrările pentru instalațiile electrice interioare sunt în curs și în cazul blocului 39, până în prezent fiind executate în proportie de 100% la demisol și etajul 1.

Blocurile 40 și 41: lucrările de realizare a structurii de rezistență sunt în plină desfășurare

În cazul acestor imobile, sunt executate lucrările de săpătură generală, turnarea betonului de egalizare, precum și radierul general. La blocul 40, pereții și planșeul peste demisol au fost realizate, iar la blocul 41, pereții sunt finalizați, iar momentan se lucrează la planșeul peste demisol.