Skip to main content

Tot mai puţini români îşi vor permite să îşi cumpere o locuinţă în viitor, având în vedere că preţurile proprie­tăţilor cresc în fiecare zi, crede Daniela Kasper, fondatoarea dezvoltato­rului imobiliar Kasper Development din Braşov.

„Din păcate, preţurile la imobiliare cresc în fiecare zi şi acest lucru nu poate fi încă controlat şi stopat deocamdată. Categoria de oameni şi de clienţi care pe viitor îşi vor mai putea permite o locuinţă va fi din ce în ce mai mică. Este o realitate cu care ne confruntăm. Încă este un moment foarte potrivit pentru a achiziţiona un imobil la ora actuală în România pentru că piaţa din Europa a luat-o în sus cu preţurile mult mai galopant decât ceea ce se întâmplă în România, iar tendinţa se transferă şi la noi. Este un moment bun de investiţie, dar tendinţele de creştere sunt galopante şi nu se vede un orizont în care lucrurile să se poată opri“, a declarat Daniela Kasper în cadrul emisiunii Femei în business realizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu Vodafone.

Daniela Kasper este economist de profesie şi a intrat in antreprenoriat în domeniul imobiliar din 2005, iar astăzi conduce o companie cu afaceri de 65 de milioane de euro şi peste 200 de angajaţi în 2020. Kasper Development a dezoltat patru ansambluri rezidenţiale în Braşov şi are un portofoliu de peste 3.700 de apartamente finalizate. Profilul clientului Kasper Development nu s-a schimbat foarte mult în pandemie, spune ea.

„Noi avem cam acelaşi profil de client, unul care alege o investiţie sigură, alege un alt tip de viaţă, alege o componentă urbanistică care să aibă spaţii verzi, să aibă distanţă între blocuri, să aibă o comunitate în care să se simţă bine. Clientul a devenit din ce în ce mai atent în achiziţie, din ce în ce mai informat şi mai pretenţios, ceea ce este foarte bine. Acest lucru face ca oferta de pe piaţă să fie din ce în ce mai bine structurată, mai bine elaborată şi mai bine construită şi predată către clienţi.“

Domeniul construcţiilor este unul dintre domeniile care nu s-au dezvoltat mai deloc în ultimii 50 de ani, iar pentru următorii zece ani Daniela Kasper crede că vor avea loc schimbări majore.

„Chiar este şi timpul să se întâmple ceva. Eu cred că pe viitor construcţiile modulare se vor dezvolta foarte puternic pentru că este extrem de necesar, suntem confruntaţi cu o criză a forţei de muncă calificate extrem de acută şi sistemul modular cred că va rezolva în mare parte aceste probleme. Domeniul construcţiilor se eficienti­zează şi acest lucru va trage şi generaţia tânără care la ora actuală fuge de domeniul construcţiilor.

Prin tehnologie şi intrând în zona VR-ului, eu cred că acest domeniu va atrage şi generaţiile mile­nialilor, generaţiile Y şi Z, iar ei vor veni cu idei noi, care vor revoluţiona în continuare mai mult această industrie“, explică ea.

sursa: www.bizbrasov.ro