Skip to main content

Vara a adus vânt de vacanță în mini-orășelul nostru colorat, un Rivendell la poale de munte, care oferă o priveliște ca din cărțile lui Tolkien și o atmosferă de poveste. Află că la finalul lui iunie, norii s-au împrăștiat, lăsând cerul liber pentru vacanța mare! Ridicăm ancora! Ne îndepărtăm de țărm spre alte orizonturi, suntem pregătiți să descoperim noi mări și oceane, insule exotice, orașe de basm, culturi și lumi extraordinare. Exploratorii au inima sus și bagajele făcute. Le suntem alături în orice nouă expediție, cu provocări și idei ingenioase. Iar acasă îi așteptăm cu concerte și festivaluri, evenimente, competiții sportive, dans și animație stradală, cu întâlniri în hub-uri de creație sau în noi cafenele și restaurante.

 

Hai să dansăm la Ask diMANSIONS Hit Music Festival!

 

Cu gheață din belșug în limonadă, beri reci și arome rafinate de cafea, Bistro Ada și barul Montklint au venit în cartier, sporind freamătul pe alei și bucuria serilor de vară. Suntem în vacanță în fiecare zi și parcă ne distrăm ceva mai mult decât altădată! Pe pietonalele e mereu agitație, ne întâlnim la evenimente, facem sport, ne întrecem în concursuri de biciclete sau sprint, iar în centrul de afaceri e mai ceva ca la Electric Castle! Ne-am distrat ca în liceu la petrecerea retro a anului! Turbo B, DJ Sash sau Haddaway au fost invitați speciali la Ask diMANSIONS Hit Music Festival, un eveniment care aduce atmosfera marilor festivaluri în Coresi Business Campus. Am dansat fără oprire, cu orele, pe hiturile anilor ‘90, de la ”The Power” sau ”What is Love”, la ”Ecuador” sau ”Rhythm is a Dancer”.

 

Am fredonat, apoi, alături de Vița de Vie sau The Motans, i-am aplaudat pe cei de la Bosquito și ne-am distrat cu Gore din Chitila și alte personaje vesele și pitorești pe care ni le-a adus, la sfârșitul lui iulie, Mihai Mărgineanu. Ne-au trecut o mie de fiori alături de Goran Bregovic, la o petrecere balcanică cu Mesečina, Gas Gas și Kalasnjikov, îmblânzită doar cât să ne tragem sufletul de Ederlezi sau Lullabye. Nebunia continuă toată vara, neobosit, la fiecare sfârșit de săptămână. Ne pregătim pentru Carla’s Dreams, 5 Gang sau Irina Rimes.

 

Dacă treci prin Brașov, hai la petrecere! Trebuie să mai știi că zilele astea a fost inaugurat în Cartierul Coresi un hotel luxury hospitality, Quosmo, probabil cel mai elegant hotel din oraș, care-și întâmpină oaspeții cu 127 de camere și 5 apartamente de lux, gândite în cele mai mici detalii pentru voiaje confortabile și rafinate. O să fii încântat de camerele lui exclusiviste, mari și frumoase, cu perdele opace pentru orele de odihnă și protejate de vibe-ul orașului de instalații performante de izolare fonică. Ai la dispoziție tehnologie integrată pentru a-ți personaliza ușor mediul, astfel încât totul să fie pe gustul tău și să te simți ca acasă. Poate chiar mai răsfățat ca acasă!

 

Aleile senzoriale și alte comori care abia așteaptă să fie descoperite!

 

Ne pregătim pentru o petrecere cu Gașca Zurli! Pentru cei mici, oricum am ascuns în cartier nenumărate comori care abia așteaptă să fie descoperite. Am revigorat cele șapte parcuri de joacă, am plantat copaci și iarbă în parcuri și pe alei și am dotat centrul educațional din Cartier Hub. O să vă bucure mai ales faptul că am finalizat parcul aleilor senzoriale! Un adevărat paradis pentru cei care încearcă să-și regăsească echilibrul în inima unui ecosistem urban contemporan, faimoasele Barefoot Path aduc liniște, destind și impun ritmul binefăcător al naturii.

 

Șerpuind, misterioase, până departe, aleile senzoriale ne apropie cu fiecare pas de esențele naturii, ne învață regulile ei și ne împrumută ceva din imensul său echilibru. Au un efect relaxant asupra picioarelor, dezvoltă abilitățile motorii, antrenează percepția senzorială și îmbunătățesc abilitățile de coordonare. Le-am încercat primii, într-o seară caldă de iulie, lăsându-ne răsfățați de pavaje cu texturi diferite, de la nisip fin sau gresie lucioasă, la mătasea unui gazon praspăt sau structurile aspre de lemn, scoarță sau pietricele. Aleile sunt fascinante și pentru copii, care se amuză experimentând și învăță, în cel mai creativ mod, să caute și să cultive o legătură specială cu natura.

 

Aventuri în orășelul copiilor

 

Un jurnal de vară este, de altfel, cel mai potrivit prilej să vă reamintim că suntem un ansamblu rezidențial deschis copiilor, înveselit de parcuri și locuri de joacă de diverse dimensiuni, străbătut de zone pietonale sau piste pentru biciclete și îmbogățit de hotspoturi educaționale. Respectăm priorităților copiilor, pe care le promovăm fie independent, fie alături de organizații specializate sau de diferite departamente sau agenții municipale, asigurându-le celor mici cele mai bune oportunități de educație, sănătate, sport sau recreere. Unii dintre colaboratorii noștri caută permanent soluții pentru a aduce noi și noi idei creative la noi în cartier, oferindu-le asistență celor care doresc să organizeze aici activități recreativ-sportive comunitare.

 

Investim cu bucurie și încredere în viitor, oferindu-le celor mici dintre rezidenții noștri o atmosferă sigură și captivantă, care să-i încurajeze să creeze legături strânse cu orașul și să interacționeze cu vecinătatea în moduri potrivite vârstei lor. Încercăm să le sporim fascinația față de mediu și să le stimulăm curiozitatea și dragostea pentru natură. În felul acesta, dorim să-i încludem în viața cartierului lor, încântați de gândul că angajamentul lor timpuriu să va tranforma cândva în responsabilitate socială. Pe măsură ce zmeul și trotinetele se vor ascunde în amintiri, copiii de astăzi vor deveni liderii de mâine, ambasadorii noștri pentru dezvoltarea unei vieți urbane durabile, interesați și pregătiți să modeleze soarta orașelor și a comunităților din viitor.

 

Deschidem sezonul marilor performanțe pe șantier

 

În timp ce departamentele noastre creative imaginează cele mai fascinante povești de vară, echipele de lucru se bucură de vacanță doar pentru că acum au posibilitatea să-și intensifice eforturile. Pe șantier se muncește la întreaga capacitate, e forfotă, emulație, entuziasm, furnizorii ne aduc cele mai performante materiale, iar echipele noastre evaluează idei și soluții, pentru a vă aduce toate visurile în realitate.

 

Rămânem și noi aici, curioși să aflăm primii orice detaliu, orice schimbare, orice progres, pentru a vi le anunța imediat, prin intermediul acestui jurnal, astfel încât și cei care ne citesc de departe să fie la curent cu stadiul lucrărilor. Chiar astăzi, la prima oră, i-am întâlnit pe inginerii noștri, care erau bucuroși că Blocul 36 a prins viață, îmbogățind cu noi visuri și speranțe universul cartierului nostru.

 

Faza 4B

 

Blocul 36

 

Află din acest jurnal că în Blocul 36 apartamentele sunt locuite în proporție de 80%! Până în acest moment au fost receptionate 59 de locuințe din cele 74 de unități locative disponibile în acest imobil.

 

Blocul 37

 

Lucrările de finisare a Blocului 37 sunt în curs de finalizare. Până la începutul lunii august, toate apartamentele erau prevăzute cu hidroizolație în băi, pereții erau tratați cu strat de finisare Malta Fina și vopsea lavabilă, era montată faianța și pardoseala din gresie, parchetul, plintele și ușile de acces în locuințe. În plus, în apartamentele amplasate de la etajul 3 până la etajul 5 sunt montate și ușile interioare. În ceea ce privește instalațiile interioare, toate apartamenele sunt prevăzute cu obiecte sanitare (căzi de baie, lavoare, baterii), radiatoare, centrale termice și aparataj electric.

 

Lucrările de finisare a spațiilor comune (casa scării și holul de acces în apartamente) sunt în curs de finalizare. Până în prezent, pardoseala și treptele din granit sunt executate, peretii sunt finisați cu tencuială decorativă, iar tavanele sunt finisate cu vopsea lavabilă. Ghenele din gips carton în care sunt amplasate contoarele de apaă și gaz sunt, de asemenea, finisate cu placaj decorativ din material lemnos, iar montarea balustradei metalice este în curs de finalizare.

 

Lucrările de arhitectură exterioară sunt finalizate. Asta înseamnă că toate fațadele sunt prevazute cu tencuială decorativă, balustrade metalice, glafuri din tablă aferente parapetelor din zidărie, pergole și parasolare. De asemenea, în toate logiile sunt executate lucrările de hidroizolare și lucrările de montare a gresiei exterioare.

 

Referitor la lucrările de rețele exterioare, află că toate lucrările aferente Fazei 4 sunt finalizate și toate blocurile sunt racordate la utilități.

 

Lucrările de sistematizare verticală și peisagistică sunt, de asemenea, în curs de finalizare. În luna iulie s-au finalizat lucrările de pavare a trotuarelor și a parcărilor amplasate în zona de Vest a blocurilor 35, 36 și 37. În aceeași zonă s-au finalizat și lucrările de asfaltare, lucrările de aplicare a marcajelor rutiere și de montare a indicatoarelor rutiere. Zilele acestea se realizează lucrări pe ultimii 50 de metri de drum amplasați la Nord de blocul 37, în vederea asfaltării în următoarea perioadă.

 

Acordăm o atenție sporită lucrărilor de peisagistică! Află că în toate zonele în care există spații verzi sunt executate lucrările de irigații și de așternere a pământului vegetal. Zonele verzi aferente blocurilor 35 și 36 sunt inerbate, iar plantele și copacii decorativi sunt plantați, urmând ca în periooada imediat urmatoare să fie finalizate aceste lucrari și în zonele aferente blocului 37.

 

Faza 5

 

Blocurile 38 și 39 se află în plin proces de execuție a lucrărilor de structură.

 

Dacă este să ne referim la lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la Demisol, află că aceastea sunt finalizate, iar umpluturile perimetrale cu pământ sunt, de asemenea, realizate. Între timp s-au demarat și lucrările de zidărie, până în prezent acestea fiind executate de la demisol până la etajul 2 in cazul blocului 38, iar la blocul 39 sunt executate lucrările de zidărie la Demisol, Parter și Etajul 1.

 

Vești bune avem și pentru blocurile 40 si 41! Până în prezent, pentru ambele blocuri s-au executat lucrările de săpătură generală, turnarea betonului de egalizare, radierul general precum și pereții din beton armat de la Demisol.