Skip to main content

Calitatea va fi singura strategie de succes în următoarea decadă

 

“Oamenii sunt sufletul afacerilor moderne. Dacă sunt motivați, ei vor fi asemenea unui vehicul puternic  si stabil, capabil sa reziste in timp tuturor intemperiilor la care este supus. Un vehicul care sa dea ceva înapoi comunității in care trăiește si fata de care este dator, care sa schimbe in bine viața oamenilor si sa aibă o contribuție in acest sens prin ceea ce fac. spune Daniela Kasper, Director General al Grupului Kasper Development, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari la nivel național, expert într-un domeniu cu importanță strategică: orașele și modul în care acestea susțin viața și bunăstarea individuală și a comunităților. Locuirea este, probabil, una dintre cele mai discutate teme ale prezentului, de vreme ce planificarea și proiectarea urbană își asumă misiuni din ce în ce mai importante, modelând destinele oamenilor. Orașul, cartierul, vecinătatea încep să fie înțelese tot mai mult ca niște supra-structuri menite să susțină toate dimensiunile vieții, să asigure necesitățile de bază, să susțină vecinătăți sau să creeze oportunități de conexiune umană, favorizând longevitatea și echilibrul psihic. Pe scurt, să ofere medii în măsură să stimuleze bunăstarea colectiva.

 

Designul urban merge dincolo de rigorile clasice de a crea clădiri frumoase, căi de acces, transport public sau puncte utilitare. Orașul ne creează emoții și sentimente și ne stimulează bucuria de a le împărți cu ceilalți. Aceasta este, de altfel, combinația de ingrediente care a consacrat Kasper Development, o companie care construiește ansambluri rezidențiale extinse, respectând standardele europene de urbanism și promovând un concept al bunăstării și calității vieții, unic în România. Densitatea redusă, politicile verzi, calitatea locuirii și o comunitate importantă de afaceri, care contribuie la dezvoltarea locală, fac din cartierul Coresi Avantgarden o oportunitate unică pentru cumpărători și investitori deopotrivă.

 

“Avem privilegiul de a fi competenți într-o afacere creată de oameni pentru oameni și simțim că munca noastră este relevantă. Tocmai de aceea încurajăm cultura responsabilității. Pe măsură ce compania s-a dezvoltat, am adăugat ideii de responsabilitate cu noi nuanțe, de etica în afaceri si la contracte cu implicare sociala . Un plus de responsabilitate a venit alături de parteneri cu reputație și relevanță, care ne-au stimulat creativitatea și ne-au motivat să ne definim identitatea și să ne consolidăm cultura organizațională. Astăzi, creșterea oricărei companii se bazează pe empatie și dezvoltare umană, un model 3600, care include propriile echipe, partenerii, mediul și comunitatea. Este un model la fel de dinamic, ca vremurile in care traim. Se păstrează și câteva constante, cum ar fi faptul că munca este centrată pe a crea valoare, si pe ideea de colaborare. Ne bazăm pe parteneriate durabile pentru dezvoltare. Este, deci, prioritar pentru noi să asigurăm un mediu stabil și deschis de dialog pentru cei mai competenți proiectanți, structuriști, designeri, arhitecți, mulți profesioniști care gândesc vizionar și își transpun ideile în realitate. Iar ei vor fi liberi să creeze pentru ceilalți orașe sustenabile, moderne, pline de viață”, spune Daniela Kasper.

 

Coresi Avantgarden, un exemplu de management sustenabil

 

Coresi Avantgarden a devenit un nou centru al Brașovului, un orășel frumos, durabil, sigur, sănătos și in esența social. Însăși esența acestui proiect este comunitară, fiind vorba de un plan de regenerare urbană, probabil cel mai amplu dezvoltat până acum în România. După șapte ani de muncă, un  teren abandonat de 100 de hectare a fost redat comunității.

 

“Suntem aproape de finalizarea unui plan complex, lansat în 2016, și bucuroși că strategia noastră, bazată pe inovare și bune practici, ne va permite să finalizăm la termen lucrările, oricare ar fi fluctuațiile pe care le-ar putea traversa piețele între timp. Cartierul Coresi este o soluție integrată care răspunde multiplelor provocări pe care le ridică un ansamblu rezidențial contemporan, de la locuire, infrastructură, consum energetic sau trafic, la dezvoltarea comunităților, gestionarea deșeurilor sau protecția mediului. Alături de partenerii noștri, ne-am concentrat pe proiecte speciale pentru fluidizarea traficului, dezvoltarea zonei de afaceri, diversificarea ofertei educaționale, culturale și de divertisment. Nenumărate structuri ale societății civile asigură dinamica socială a cartierului, fie prin centre de asistență, centre educaționale, programe culturale sau de divertisment. Crizele consecutive ne-au adus mari provocări, dar am acumulat lecții importante iar principalul câștig a fost, că am învățat să mizăm pe tehnologie pentru un plus de eficiență. Am preluat soluții și concepte inovatoare pentru a construi un centru urban modern, adaptat noilor standarde de confort și stilurilor de viață contemporane. Bunăstarea oamenilor si  dezvoltarea de comunități sunt principalele repere ale ultimei etape de dezvoltare, până la finalizarea lucrărilor, în anul 2025”, spune Daniela Kasper.

 

Extins pe 8% din suprafața orașului Brașov, ansamblul de locuințe Coresi Avantgarden este protejat de perdele verzi și înviorat de un sistem de parcuri interioare, este străbătut de piste de biciclete, locuri de joacă amenajate, restaurante, școli, centre medicale, zone administrative și spații comerciale. Sectorul Life Upgraded, cel mai nou segment al cartierului Coresi, aflat încă în construcție, a fost în totalitate redefinit de crizele ultimilor ani. Evoluția prețului energiei a impus o reexaminare atentă a întregului concept privind încălzirea imobilelor și prepararea apei calde, proces urmat de investiții semnificative în reproiectarea sistemului, potrivit standardelor actuale.

 

Mediul este un obiectiv prioritar pentru Grupul Kasper, într-o strategie care vizează diverse teme comunitare, de la colectarea selectivă, reciclare și gestionarea deșeurilor. În acest fel, Coresi se încadrează în cele mai noi standarde ale orașelor sănătoase, punctând maxim la o întreaga categorie de indicatori, cum ar fi calitatea urbană, reziliența, eco-durabilitatea, mobilitatea, conectivitatea si capacitatea de a susține vecinătăți și conexiuni umane sau înalta calitate arhitecturală.

 

Piața imobiliară, în era expansiunii digitale

 

Lumea traversează,  o suită de “situații fără precedent”, o eră care refuză să se încheie, antrenând tot felul de îngrijorări, legate de mediu, de criză economică sau, în general, de perspectiva unui viitor incert. Contribuie la impresia de vârtej și ceea ce a fost numit cea de-a patra revoluție industrială – un aparent punct de macaz cu schimbări în cascadă, aduse de inteligența artificială, tehnologiile blockchain si robotică, printre multe altele. Sectorul imobiliar rămâne foarte sensibil la toate acestea, nu doar pentru că nebunia costurilor fluctuante se regăsește fie în prețul locuințelor, fie în seismele contabile, ci mai ales pentru că regulile se schimbă din mers: ce e vechi devine foarte vechi, iar noul mai are nevoie de timp să se cristalizeze.

 

Mulți se tem că viitorul ar putea aduce provocări deocamdată greu de anticipat, ceea ce îi îndeamnă fie la, hazard, fie la prudență. “Probabil că e o ” îndrăzneala” din partea unor dezvoltatori să-și imagineze că pot rentabiliza  renunțând la anumite standarde actuale de locuire si o iluzie ideea că s-ar putea  practica în continuare aceleași marje de profit ca si in trecut. Calitatea va fi singura strategie de succes în următoarea decadă, cu atât mai mult cu cât și cumpărătorii devin  din ce in ce mai educați, informați și interesați de detaliile tehnice ale unei locuințe inainte de a o achiziționa. Greșeala de a cumpăra la calitate  inferioara, va fi plătită pe termen lung. Într-un context cu o asemenea dinamică, munca noastră devine o misiune, pe care ne-o asumăm cu responsabilitate, creativitate și competență. Anticipând provocările viitorului, angrenăm resurse și întregul nostru capital de experiență pentru dezvoltarea continuă a performanțelor ansamblurilor rezidențiale pe care le construim. Știm că ceea ce proiectăm astăzi va avea impact în următorii 10-20 de ani asupra vieților clienților noștri.”, spune Daniela Kasper.

 

Investiții pentru o societate durabilă

 

Kasper Dvelopment se numără printre companiile imobiliare evaluate drept stabile de ultimele studii și printre puținele care și-au continuat dezvoltarea în perioada de criză. “Creștem organic, în strâns parteneriat cu comunitatea din care facem parte și ne adresâm din perspectiva competenței noastre, nevoilor cu care aceasta se confruntă. Fiecare reușită ne-a motivat să dăruim, sa ne angajam  social și sa fim mai motivați să ne implicăm în procesele de schimbare, care ar putea  îmbunătăți viața oamenilor și a comunității”, spune Daniela Kasper.

 

În strânsă legătură cu dezvoltarea economică, Kasper Development și-a reafirmat angajamentul social, integrând în strategiile sale teme critice și implicându-se în procesele de schimbare. Unui dezvoltator îi este, probabil, cel mai la îndemnă să construiască sau să pună spații construite la dispoziția celor care se implică în viața comunității. Din această serie, găzduirea unui grup de 250 de refugiați ucrainieni pe o perioadă de un an, încă de la începutul conflictului de la granițele României, a fost, probabil, cel mai complex proiect de susținere și inserție socială în care s-a angajat compania. De-a lungul timpului, însă, Kasper Development s-a implicat în diverse inițiative civice complexe, fie că a fost vorba de reabilitarea Secției de Urologie a Spitalului Tractorul din Brașov, lucrare executată exclusiv din fonduri proprii și finalizată în octombrie 2018, fie de susținere a educației, a categoriilor vulnerabile sau a performanței sportive.

 

“Suntem un partener de încredere pentru clienții noștri, pentru colaboratorii noștri și pentru comunitate. Proiectele mari necesită o abordare holistică, cu implicarea mai multor  entități, inclusiv autorități publice, sectorul privat, organizații ale societății civile și oameni. Avem experiență și deschidere să colaborăm în parteneriate multi-disciplinare în beneficiul oamenilor. Suntem conștienți de rolul vital pe care îl poate juca responsabilitatea socială și investim în proiecte cu relevanță, în măsură să asigure reziliența comunității. Suntem din Brașov și ne cunoaștem demult. Suntem vecini și prieteni. Putem construi împreună viitorul. Încă de astăzi”, mai spune Daniela Kasper.