Skip to main content

De la regenerare urbană și dezvoltare sustenabilă, la educație, tehnologii BIM și dezvoltare comunitară. Daniela Kasper, fondatorul companiei: „Ne bazăm creșterea pe o strategie durabilă de investiții, prioritizând cercetarea, inovarea și abordările interdisciplinare”

Cu proiecte complexe de sistematizare și dezvoltare durabilă, parteneri cu reputație internațională și multiple investiții în domenii creative sau strategice, grupul brașovean Kasper Development își consolidează reputația la nivel național, contribuind, totodată, la dezvoltarea strategiei urbanistice locale și la creșterea economică regională. Dezvoltarea constantă a companiei este susținută de un portofoliu integrat, căruia i-au fost adăugate în ultimul an produse adresate segmentului premium, afaceri în IT și realitate virtuală, inițiative în sistematizarea și managementul contemporan al centrelor urbane sau proiecte sociale și de dezvoltare comunitară. Garanțiile puternice dovedite, o cultură organizațională solidă și un model de management bazat pe oameni și pe creșteri sustenabile se numără printre ingredientele succesului la acest nivel.

Alte 15 hectare vor fi readuse la viață
În prezent, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din România, compania fondată în 2005 la Brașov s-a impus ca o voce distinctă a acestei industrii la nivel național, promovând atât bunele practici în afaceri, cât și noile concepte de locuire, centrate pe bunăstarea individului și a comunității. Cel mai important proiect din portofoliul companiei, ansamblul de locuințe Coresi Avantgarden este, totodată, și cel mai amplu plan de regenerare urbană dezvoltat până acum în România, vizând 8% din suprafața orașului Brașov. Lucrările de reabilitare a fostelor platforme industriale Tractorul și I.A.R. Brașov, realizate în parteneriat cu compania Ceetrus, divizia imobiliară a grupului francez Auchan, vor fi finalizate în următorii patru ani, cu o investiție finală de 94 de milioane de euro. „Am finalizat în timp record o etapă importantă în dezvoltarea cartierului Coresi Avantgarden, cu un an și jumătate înainte de data preconizată, astfel încât am putut lansa în avans o nouă fază de dezvoltare. În următorii șase ani, vom construi 2.500 de apartamente, pe o suprafață de 15 hectare”, spune Daniela Kasper.

Dezvoltare premium în zona centrală
Planuri recente aduc provocări noi unui dezvoltator cu experiență în proiecte de anvergură. Relevantă pentru strategia de dezvoltare a portofoliului companiei este achiziția unui teren de 4000 de metri pătrați în Centrul Istoric al Brașovului, pe Strada Lungă, un drum cu cinci sute de ani de istorie, care străbate cel mai vechi cartier al orașului pentru a urca spre ansamblul medieval Cetate. „Inspirați de eleganța și de valoarea culturală a acestei vecinătăți, dar și de dinamica unui oraș conectat și în dezvoltare accelerată, am proiectat probabil cel mai inovator ansamblu rezidențial al Brașovului, complexul Kudo, o suită de reședințe exclusiviste adresate segmentului premium”, spune Daniela Kasper.

Alături de proiectele imobiliare, o suită de investiții în domenii conexe îi asigură grupului brașovean dinamism și o viziune avangardistă într-un domeniu de business clasic. „Considerăm prezentul o permanentă confirmare a drumului ales, iar viitorul rămâne sursa noastră cea mai importantă de inspirație. Ne bazăm creșterea pe o strategie durabilă de investiții, prioritizând cercetarea, inovarea și abordările interdisciplinare”, spune Daniela Kasper, fondator și Director General al acestei companii. Cu un pas în avans către revoluția tehnologică și anticipând orașele inteligente de mâine, Kasper Development își modelează parcursul investind în soluții de proiectare digitală și fluxuri de lucru BIM (Building Information Modeling), care asigură instrumente de proiectare și de gestionare a datelor la scară largă.

„Urmărim îndeaproape modul în care inteligența artificială revoluționează modalitățile de lucru în inginerie, arhitectură și construcții, domenii asociate direcției noastre principale de dezvoltare. Proiectarea în realitatea virtuală și augmentată aduce soluții inteligente pentru provocările actuale ale acestor sectoare, urmând să revoluționeze, în următoarea decadă, întreaga industrie”, spune Daniela Kasper.

Dezvoltare în realitatea virtuală
Un domeniu important adăugat în ultimul an portofoliului Kasper Development este cel tehnologic. O linie de dezvoltare în realitatea virtuală B2B aduce compania cu un pas mai aproape de visul centrelor urbane hiperconectate, de automatizări sau de noile modele de afaceri impuse de economia digitală. „În strânsă legătură cu schimbările pe care le va antrena avansul tehnologic, Kasper Development investește în noi programe și tehnici de instruire destinate celor care vizează profesii asociate construcțiilor. Încercăm, astfel, să compensăm prejudiciile aduse acestui domeniu de declinul școlilor profesionale, anticipând, totodată, modul în care se vor diversifica nevoile acestui sector sub influența tehnologiei de mâine”, spune Daniela Kasper.

sursa: www.bizbrasov.ro