Skip to main content

Jurnal pe șantier… septembrie 2020

Prima lună de toamnă s-a încheiat, iar noi ne simțim îndreptățiți să enumerăm primele roade. Motive de bucurie și de recunoștință găsim mereu și știți că le împărtășim întotdeauna cu voi, fie în Jurnal… fie în viața de zi cu zi.

Privim peste umăr, către 2016, când am demarat proiectul Coresi Avantgarden. Spuneam atunci că este un proiect ambițios, dezvoltat în parteneriat de către Kasper Development împreună cu Ceetrus România, având un masterplan de dezvoltare pentru un interval de 10 ani. În primii 4 ani și jumătate au fost planificate și executate cu succes 2 200 de noi locuințe, urmând ca în perioada următoare să înceapă construcția pentru următoarele 2 600. Dincolo de excelența în dezvoltarea imobiliară, cel mai de preț obiectiv atins este comunitatea oamenilor care locuiesc și se bucură de facilitățile din Cartier.

Avem în Coresi Avantgarden cea mai faină comunitate din oraș. Avem și cei mai cool parteneri care dețin un spațiu comercial. Am înțeles nevoia rezidenților și a celor care tranzitează Cartierul de a aduce o completare centrelor de cumpărături și am creat spațiile comerciale de la parterul blocurilor, care să satisfacă necesități reale ale comunității.

Planurile continuă

Înainte de a-ți povesti despre planurile de viitor și de a nota în Jurnal progresele înregistrate pe șantier în luna septembrie, ne bucurăm să îți comunicăm că am început să lucrăm la construcția ultimului etaj din faza a patra a proiectului Coresi Avantgarden. Planul de dezvoltare pentru primele 2 200 de locuințe a fost gândit pentru 6 ani. Seriozitatea echipei Kasper Development și interesul vostru pentru acest proiect au condus către atingerea unui obiectiv îndrăzneț mai rapid decât am estimat inițial: suntem aproape de finalizarea etapei a patra după doar 4 ani și jumătate.

Planurile noastre nu se opresc aici…

Evoluția lucrărilor în faza a patra

Am făcut un tur de șantier și te anunțăm că au rămas de finalizat doar câteva blocuri… Apartamentele din blocul 31 sunt în proces de predare către beneficiari, până în prezent fiind recepționate 21 de apartamente. Ponderea acestora reprezintă 60% din totalul unităților locative ale acestui bloc.

Prima lună de toamnă a însemnat pentru blocul 32 avansarea lucrărilor de finisare a apartamentelor și spațiilor comune. Dacă la începutul lunii septembrie apartamentele erau prevăzute cu gresie, faianță și stratul de finisare Malta Fina, la final de lună toate unitățile prezintă în plus vopsitorii lavabile, uși de intrare și parchet montat, iar apartamentele amplasate de la parter până la etajul 4 sunt prevăzute și cu uși la interior. In ceea ce privește partea de instalații, apartamentele din acest bloc sunt deja echipate cu căzi, lavoare, vase WC, centrale termice, radiatoare și aparataj electric. Nu omitem spațiile comune: notăm că și acestea sunt în curs de finalizare întrucât balustrada interioară de protecție a fost montată, iar lucrările de aplicare a tencuielii decorative pe pereții spațiilor comune sunt pe final. Ultimele lucrări ce urmează a fi realizate în perioada următoare sunt cele de montare a pragurilor din granit, placarea cu material decorativ din lemn a ghenelor de mascare pentru contoarelor amplasate pe casa scării și montarea accesoriilor decorative în vederea recepționării spațiilor.

 

În Jurnalul trecut menționam despre blocul 33 că lucrările aferente etapei “la gri” erau finalizate, iar plăcile ceramice erau montate de la etajul 6 până la etajul 3. La final de septembrie consemnăm că toate apartamentele sunt prevăzute cu gresie, faianță și strat de finisare Malta Fina, iar apartamentele amplasate de la etajul 6 până la etajul 2 au aplicată și vopseaua lavabilă albă. In ceea ce privește spațiile comune, holurile sunt prevăzute cu pardoseală din granit, iar treptele sunt placate cu același material. Nu uităm de arhitectura exterioară, unde gresia a fost montată în toate logiile, iar balustrada metalică a fost montată în proporție de 80%.

 

Știai deja că la blocul 34 au fost executate în întregime tencuielile și structura metalică a ghenelor din gips carton, șapa era turnată de la parter până la etajul 4, placarea cu gips carton a ghenelor era realizată de la parter până la etajul 3, iar glafurile de marmură erau montate în apartamentele amplasate la parter și etajul 1. Noutăți? In prezent șapa este turnată de la parter până la etajul 7, ghenele de mascare a instalațiilor sunt placate cu gips carton de la parter până la etajul 6, iar glafurile din marmură sunt executate de la parter până la etajul 6. Spre finalul lunii septembrie au fost demarate și lucrările de finisare a apartamentelor, hidroizolația în băi fiind executată de la parter până la etajul 5, iar gresia și faianța montate în apartamentele amplasate de la parter până la etajul 3. In ceea ce privește spațiile comune, acestea sunt în proces de finisare, până în prezent fiind montată pardoseala din granit pe hol, la parter și etajul 1. Notăm și progresele înregistrate la arhitectura exterioară, hidroizolarea logiilor fiind executată de la parter până la etajul 5, iar gresia de exterior fiind montată în logiile amplasate la parter, etajele 1 și 2.

 

Blocul 35 a întâmpinat toamna cu structura de rezistență finalizată, lucrările de zidărie, montarea tâmplăriei PVC și a instalațiilor sanitare încheiate. Instalația electrică era executată la etajele 6, 5 și 4, tencuiala aplicată la etajul 6, iar fațadele de pe laturile est, vest și sud erau prevăzute cu polistiren și vată minerală. In prezent, tencuiala este executată de la etajul 6 până la etajul 2, structura metalică aferentă ghenelor de mascare a instalațiilor este executată de la etajul 6 până la etajul 4, iar instalația electrică este executată integral. Fațadele sud, est și vest sunt prevăzute cu plasa din fibră de sticlă și masa de șpaclu, iar fațada sud are și tencuială decorativă.

 

La blocul 36 structura de rezistență a fost finalizata pe parcursul lunii septembrie. Zidăria a fost executată până la etajul 6, instalațiile sanitare și termice sunt executate de la parter până la etajul 5, iar hidroizolația aplicată perimetral în logii este executată la parter, etajele 1 și 2.

 

La blocul 37 structura de rezistență a fost finalizată pe parcursul lunii septembrie. Lucrările de zidărie din cărămidă sunt executate de la demisol până la etajul 4.

 

Semne bune de toamnă, motiv pentru care te așteptăm și luna viitoare pe blog.

Povestea continuă. În curând…