Skip to main content

Jurnal pe șantier… octombrie 2020

 

Toamna și-a intrat în drepturi. O replică auzită de câteva ori pe zi. Încep discuțiile despre pornirea centralei. Și despre haine mai groase. Și bocanci…

Poate unii dintre voi consideră că toamna este mohorâtă, friguroasă, enigmatică cu ceața ei… dar la o simplă plimbare prin Cartier poți observa ușor că acest anotimp este plin de culoare și de inspirație. Viziunea pe care o conturăm în Jurnal este constituită din pleiada frunzelor zvârlite pe alei de vânt, zgomotul apăsat creat de pasul grăbit al trecătorilor, apusurile care dau foc orizontului sau soarele timid care se ivește dimineața printre clădiri și macarale. Zi după zi…

 

Evoluția lucrărilor în faza a patra

Niciun tablou de toamnă nu ar fi complet fără zumzetul din șantier. Lucrările la faza a patra continuă… Pe parcursul lunii octombrie am predat cheile beneficiarilor din blocul 31 și am finalizat lucrările de finisare a apartamentelor și spațiilor comune din blocul 32. Am demarat între timp și etapa de predare a apartamentelor către viitorii rezidenți. Până în prezent s-au recepționat 6 apartamente.

 

În urmă cu o lună te anunțam că în blocul 33 toate apartamentele sunt prevăzute cu gresie, faianță și strat de finisare Malta Fina, iar apartamentele amplasate de la etajul 6 până la etajul 2 au aplicată și vopseaua lavabilă albă. În prezent, în toate apartamentele s-a aplicat vopseaua lavabilă, iar apartamentele situate de la etajul 6 până la etajul 1 au montate ușile de acces, ușile interioare, parchetul, obiectele sanitare din băi, centrala termică și radiatoarele. Aparatajul electric este montat în apartamentele situate de la etajul 6 până la etajul 4. Despre spațiile comune putem nota în Jurnal că holurile sunt prevăzute cu pardoseală din granit, treptele sunt placate cu același material, iar tavanul este finisat. Urmează a fi aplicată vopseaua lavabilă și tencuiala decorativă. S-au înregistrat progrese și la arhitectura exterioară: gresia și balustradele metalice sunt montate în toate logiile, iar glafurile metalice de protecție a parapetelor din zidărie sunt montate în proporție de 60%.

 

Beneficiarii apartamentelor din blocul 34 știau la început de octombrie că sunt în stadiul de finalizare a lucrărilor “la gri”. Fuseseră demarate lucrările de finisare a apartamentelor, iar în prezent toate lucrările de aplicare a tencuielii, turnare șapă și de realizare a ghenelor din gips carton pentru mascarea instalațiilor sunt finalizate. În prezent, unitățile din această clădire se află în plin proces de finisare, iar apartamentele situate de la etajul 7 până la parter beneficiază de hidroizolație în băi, gresie, faianță, glafuri interioare din marmură și strat de finisare Malta Fina. În ceea ce privește spațiile comune, află că pardoseala din granit este montată în holurile comune de la demisol până la etajul 7, iar treptele sunt placate cu granit de la parter până la etajul 3. Noutăți avem și cu privire la arhitectura exterioară, întrucât pe parcursul lunii octombrie s-au finalizat lucrările de placare a logiilor cu gresie, iar balustradele metalice au fost montate în proporție de 50%.

 

Lucrările au avansat și la blocul 35. Notam la final de septembrie că lucrările de zidărie, de montare a tâmplăriei PVC, precum și lucrările aferente instalațiilor sanitare și termice erau finalizate. Tencuiala era executată de la etajul 6 până la etajul 2, iar structura metalică aferentă ghenelor de mascare a instalațiilor era executată de la etajul 6 până la etajul 4. In prezent, tencuiala este finalizată în întregul bloc. Structura metalică a ghenelor de mascare a instalațiilor este realizată de la etajul 6 până la etajul 1, iar șapa a fost turnată de la etajul 6 până la etajul 3. In plus, au fost demarate și lucrările de instalații pentru gaze naturale, această etapă fiind în prezent în execuție. Cu privire la lucrările de arhitectură exterioară te anunțăm, dragă cititorule, că toate fațadele sunt prevăzute cu polistiren, vată minerală, plasă din fibră de sticlă și masa de șpaclu, iar la fațadele est și sud s-a aplicat și tencuiala decorativă.

 

Notăm în Jurnalul lunii octombrie că la blocul 36 lucrările de realizare a zidăriei sunt în curs de finalizare. Aceasta este executată la majoritatea etajelor, mai puțin la 7 și 9, unde stadiul de execuție este de 40%, respectiv 90%. Au fost demarate în ultimele săptămâni și lucrările de montare a tâmplăriei exterioare din PVC, până în prezent fiind montate ferestrele de la parter până la etajul 6. Instalațiile sanitare și termice sunt executate de la parter până la etajul 5, iar instalațiile electrice sunt finalizate la etajele 4, 5 și 6. La apartamentele amplasate la etajele 1, 2 și 3 instalațiile electrice sunt executate în proporție de 20%. Tot pe parcursul lunii octombrie au fost demarate și lucrările la arhitectura exterioară a clădirii. S-a început hidroizolarea terasei superioare, până în prezent fiind executat stratul de difuzie a vaporilor, termoizolarea, turnarea șapei și aplicarea primului strat de hidroizolație. De asemenea, logiile amplasate de la parter până la etajul 6 sunt prevăzute cu hidroizolație perimetrală, iar fațada sud este placată cu polistiren și vată minerală în proporție de 30% din suprafața totală.

 

Finalul lunii octombrie înseamnă pentru blocul 37  structura de rezistență a fost finalizată, zidăria din cărămidă executată de la demisol până la etajul 4, iar hidroizolația executată în zona pereților de la demisol și pe terasa superioară.

 

Mai avem două mențiuni importante în acest Jurnal

Povestea continuă cu o nouă fază de proiect în care se vor construi 2 400 de apartamente. #LifeUpgraded

Iar în curând ne vom bucura de un nou parc la noi în Cartier. Este în curs de amenajare și suntem siguri că te va surprinde plăcut. Am gândit un Cartier în care să fie spațiu generos, să ne simțim inspirați de natură, să ne dorim să ieșim afară, să ne plimbăm, să stăm pur și simplu. Și să ne bucurăm de fiecare anotimp.

Te așteptăm și luna viitoare pe blog. Povestea continuă…