Skip to main content

În cartier Coresi viața își reia ritmul, vara dă semne că este aproape, iar măsurile impuse de autorități încep să se relaxeze. Bucuria de pe fețele celor mari și mici, plimbările și activitățile în aer liber ne ajută pe toți să ne acomodăm cu realitatea curentă și să conștientizăm, o dată în plus, cât de important este locul unde trăiești. Apreciezi mai mult valoarea cartierului în care locuiești, atunci când #staiacasa. Te bucuri de un nou stil de viață inspirat de tine…

Pe șantier echipele noastre au lucrat zi de zi pentru a respecta termenele de execuție. Adăugăm o nouă filă în Jurnal cu evoluția lucrărilor din complexul Coresi Avantgarden pentru ca tu să fii informat în fiecare moment.

Evoluția lucrărilor în faza a patra a proiectului

 

La blocul Accent, corpurile 22 și 23, lucrările aferente apartamentelor și spațiilor comune sunt finalizate. Au fost recepționate 55 de apartamente din 74 la corpul 22, iar la corpul 23 s-au recepționat 48 de apartamente din totalul de 53.

 

La blocul 24 echipele au finalizat lucrările de finisare a apartamentelor. Dacă până la începutul lunii mai toate apartamentele erau prevăzute cu hidroizolație în băi, gresie, faianță, stratul de finisare Malta Fina și vopsea lavabilă, pe parcursul lunii s-au executat lucrările de montaj a ușilor de acces în apartamente, a ușilor interioare și a parchetului și plintelor. Au fost montate toate obiectele sanitare, radiatoarele, centralele termice și aparatajul electric. Pentru luna iunie este planificată începerea recepțiilor unităților locative din acest bloc. Până la programarea primelor recepții se vor finaliza și lucrările aferente spațiilor comune, respectiv aplicarea tencuielii decorative, montarea pragurilor din granit, montarea balustradei metalice de protecție din casa scării și placarea cu PAL a ghenelor de mascare a contoarelor amplasate în spațiul comun.

 

Și la blocul 25 primele apartamente sunt pregătite pentru a-și întâmpina proprietarii, în perioada următoare fiind planificate recepțiile acestora. Toate unitățile sunt prevăzute cu hidroizolație în băi, plăci ceramice, parchet, strat de finisare Malta Fina, vopsea lavabilă, uși de acces și interioare, obiecte sanitare și aparataj electric. In ultimele săptămâni s-au montat centralele termice, radiatoarele și s-au aplicat ultimele accesorii. In zona spațiilor comune s-au finalizat lucrările de aplicare a tencuielii decorative, precum și de montare a balustradei metalice, de montare a placajului aferent ghenelor de mascare a contoarelor, precum și de montare a contoarelor de instalații, a liftului și de placare cu granit în zonele de acces în lift. S-au încheiat și lucrările exterioare aferente clădirii. In Jurnalul lunii aprilie menționam faptul că gresia era montată în toate logiile, precum și glafurile metalice pentru protejarea parapetelor pline. În cursul lunii mai s-au finalizat și lucrările de montare a balustradelor metalice.

 

Progrese înregistrate sunt și la blocul 26, aflat în prezent în etapa de finisare a apartamentelor. Viitoarele locuințe sunt prevăzute cu hidroizolație în bai, gresie, faianță, precum și stratul de finisare Malta Fina. În plus față de luna trecută, apartamentele amplasate la parter, etajul 1 și 2 sunt prevăzute și cu vopsea lavabilă. In ceea ce privește spațiile comune – casa scării și holul de distribuție și acces în apartamente – atât pardoseala, cât și treptele sunt prevăzute cu granit, iar tavanele sunt finisate. Despre lucrările de arhitectură exterioară, notăm în Jurnal că pe parcursul lunii mai s-au montat pardoselile de gresie aferente logiilor amplasate de la parter până la etajul 4.

 

Stadiul lucrărilor la blocul 27: în plin proces de finisare a apartamentelor. Față de luna trecută, echipele de structuriști au turnat șapa la etajul 6, iar ghenele de mascare a instalațiilor amplasate la etajele 4, 5 și 6 au fost placate cu gips carton. In ceea ce privește lucrările de finisaje interioare, menționăm că toate apartamentele au aplicată hidroizolația în băi, iar cele amplasate de la parter până la etajul 5 sunt prevăzute cu gresie, faianță și glafuri interioare din marmură. Apartamentele de la parter, etajele 1, 2 și 3 au deja aplicat stratul de finisare Malta Fina. Intre timp s-au demarat și lucrările de finisare a spațiilor comune, în prezent fiind montată pardoseala din granit de la parter până la etajul 5. S-au înregistrat progrese și la lucrările de arhitectură exterioară. După finalizarea lucrărilor de aplicare a termosistemului și de hidroizolare a logiilor, în luna mai s-au montat pardoselile de gresie aferente logiilor amplasate de la parter până la etajul 4.

 

Vești excelente pentru proprietarii apartamentelor din blocul 31, unde au fost demarate lucrările de finisare a apartamentelor. Evoluția lucrărilor pentru acest bloc a înregistrat un ritm alert. Pe parcursul lunii mai au fost finalizate toate lucrările ce fac parte din etapa “la gri”. Astfel, toate apartamentele sunt prevăzute cu instalații sanitare, termice, electrice, gaz, tencuială, șapă, iar ghenele de mascare a instalațiilor sanitare sunt executate. S-au montat glafurile interioare din marmură în toate apartamentele, iar hidroizolațiile în băi au fost realizate pentru apartamentele amplasate la etajele 2, 3, 4 și 5. In ceea ce privește arhitectura exterioară, notăm în Jurnal că fațadele sunt prevăzute în totalitate cu termosistem, balcoanele au hidroizolația perimetrală executată, iar terasa superioară beneficiază de hidroizolație.

 

La Blocul 32 progresele vizează finalizarea structurii de rezistență, hidroizolarea pereților exteriori de la demisol, zidăria din cărămidă, montarea tâmplăriei exterioare din PVC, hidroizolarea perimetrală aferentă logiilor, precum și instalațiile sanitare, termice și electrice. Tencuiala este aplicată de la parter până la etajul 7, structura metalică aferentă ghenelor ce maschează instalațiile sanitare este executată de la parter până la etajul 6, iar șapa este turnată la parter și etajul 1. Noutăți în privința fațadelor: în luna mai s-au finalizat lucrările de montare a termosistemului.

 

La blocul 33 avem structura de rezistență, zidăria, tâmplăria exterioară din PVC, hidroizolarea teraselor circulabile și necirculabile, hidroizolarea perimetrală a logiilor precum și instalațiile sanitare, termice și electrice finalizate. In luna mai s-au demarat lucrările de aplicare a tencuielii, executându-se până în prezent la etajele 1, 2 și 3. Și lucrările de montare a structurii metalice aferente ghenelor de mascare a instalațiilor sanitare pentru etajele 1 și 2 au fost executate. O evoluție demnă de a fi menționată în Jurnal s-a înregistrat și pentru lucrările aferente fațadelor. La finalul lunii toate fațadele au polistiren și vată minerală aplicate, plasă din fibră de sticlă și masă de șpaclu. In plus, fațada nord are prevăzută tencuială decorativă în proporție de 90%.

 

La blocul 34 structura de rezistență, zidăria, montarea tâmplăriei exterioare din PVC, hidroizolarea perimetrală a logiilor, precum și instalațiile sanitare și termice sunt executate. Instalațiile electrice sunt finalizate de la parter până la etajul 4, iar la etajele 5 și 6 sunt în curs de execuție. In ceea ce privește lucrările de arhitectură exterioară, în cursul lunii mai s-au demarat lucrările de montare a termosistemului. Până în prezent toate fațadele sunt prevăzute cu polistiren și vată minerală, iar fațadele nord și vest sunt prevăzute suplimentar cu plasă din fibră de sticlă, masă de șpaclu și tencuială decorativă.

 

La blocul 35 echipele de structuriști au finalizat etajul 5, iar în prezent se lucrează la pereții din beton armat de la etajul 6. Pereții exteriori amplasați la demisol beneficiază de hidroizolație, iar zidăria a fost executată de la demisol până la etajul 3. În prezent se execută lucrări de zidărie la etajul 4.

 

Structura de rezistență la blocul 36 este executată până la etajul 3. Echipele de structuriști lucrează în prezent la finalizarea planșeului peste etajul 4. Notăm progresele înregistrate și în privința zidăriei din cărămidă, până în prezent fiind executată de la demisol până la etajul 2; etajul 3 este în curs de execuție.

 

Blocul 37 avea la începutul lunii fundația de tip radier, precum și structura de rezistență de la demisol și parter realizate. De-a lungul lunii mai s-au înregistrat progrese pentru  structura de rezistență, aceasta fiind executată până la etajul 1. Zidăria a fost aplicată la demisol și parter, iar pereții perimetrali de la demisol beneficiază de hidroizolație.

 

Îți mulțumim pentru gândurile bune și pentru aprecierile transmise în această perioadă. Știm că acasă înseamnă un loc mai bun pentru tine și ai tăi și facem tot posibilul pentru a-ți livra locuința promisă la timp pentru ca tu să te bucuri de frumoasa atmosferă din cartier Coresi. Pe curând!