Skip to main content

Jurnal de șantier

 

Iarna blândă, topită într-o primăvară timpurie, ne-a fost cel mai generos aliat în noile proiecte. A fost un privilegiu să anunțăm, la începutul lui ianuarie, lansarea celei de-a cincea faze de dezvoltare a cartierului Coresi Avantgarden, etapă care va aduce, într-un interval de patru ani, peste 2.600 de locuințe noi, alături de noi infrastructuri, comerciale, culturale sau comunitare. Cu bucurie și emoție, deschidem un nou capitol în povestea celui mai complex plan de regenerare urbană dezvoltat până acum în România. Alături de partenerii noștri și de comunitate, ne-am angajat să redăm orașului o zonă gri, 100 de hectare de teren uitate, și să transformăm acest loc în cel mai important centru rezidențial și comercial al Brașovului până la finalizarea lucrărilor de construcție.

 

Orașul în 15 minute

 

Pentru că fiecare început este, totodată, și un bun moment de bilanț, află că am încheiat anul 2020 cu 2020 de apartamente predate. Coresi Avantgarden este acum un mini-orășel creativ, rezilient și sustenabil, care se dezvoltă accelerat, respectând exigențele contemporane în design și planificare urbană. Proiectul este în totalitate adaptat noilor standarde de amenajare bazate pe principiul proximității, promovate generic prin conceptul ultra-modern al “orașului în 15 minute”. Sunt ani de când distanțele nu se mai măsoară în kilometri, ci în minute irosite în trafic. Capitalizăm acest timp prețios și ți-l oferim în dar, pentru a ne asigura că ai un stil de viață plăcut și confortabil, centrat pe ceea ce-ți place și conteză cu adevărat pentu tine.

 

Vei afla în curând că cea mai tânără comunitate din Brașov este susținută de centre comerciale, hoteluri sau spitale, într-un lung șir al furnizorilor care asigură un pachet complet de servicii interne. Ai, în apropiere, grădinițe, școli și clinici medicale, alături de parcuri, restaurante, centre culturale, bănci sau magazine. Durează cel mult un sfert de oră să ajungi la sala de sport, la cinema sau la cumpărături, într-un centru comercial ultramodern. Tot la maxim 15 minute distanță poți avea și locul de muncă, în elegantele birouri din Coresi Business Center.

 

Vești bune de pe șantier

 

Bucuria de a-ți oferi cheile noii tale locuințe ne obligă să pregătim acest moment cu o grijă specială pentru detalii. Toate echipele noastre, de la designeri, la grupuri specializate de implementare, lucrează pentru a-ți aduce visul în realitate. Vremea a ținut cu noi, așa că multe dintre proiectele deja demarate vor ajunge în curând în fază de finalizare. Exigenți și experimentați, specialiștii noștri selectează produse și soluții din gamele premium al unor producători de elită, pentru a spori eleganța noii tale locuințe prin finisaje impecabile și dotări tehnologice de ultimă generație.

 

Veștile bune circulă repede! Direct din șantier, inginerii noștri ne transmit cele mai recente informații cu privire la stadiul lucrărilor. Vom nota totul în Jurnal, marcând cele mai importante progrese, astfel încât cei care ne citesc de departe să poată urmări ultimele evoluții. Dorim să te avem alături la fiecare început de drum și să te ținem mereu la curent cu planurile noastre.

 

Cea mai bună veste din Jurnalul de astăzi este că peste 60 de cupluri au legat primul fir de mărțișor în locuințele din Coresi Avantgarden. Am fost fericiți să le urăm bun venit tuturor celor care au început o viață nouă o dată cu primul vânt călduț de primăvară. Se spune, însă, că martie este doar o promisiune pe care aprilie și mai sunt obligate să o onoreze. În lunile următoare, mulți alții își vor inaugura noile apartamente, îmbogățind cu noi povești inima unui cartier creativ și dinamic. În Blocul 34 au fost recepționate până acum 63 de apartamente, reprezentand 85% din totalul locuințelor disponibile. Comunitatea noastră se va extinde și mai mult, pe măsură blocurile 35, 36 și 37 vor ajunge în etapa de finalizare.

 

Blocul 35, aproape de finalizare

 

Ne bucură să-ți aducem la cunoștință că Blocul 35 se afla în plin proces de finisare a apartamentelor si a spatiilor comune. Specialiștii noștri finalizează băile din fiecare locuință, montând instalațiile de hidroizolatie, gresia si faianța, căzile și alte elemente sanitare. În luna februarie am finalizat instalarea centralelor termice în toate apartamentele, iar echipe specializate se îngrijesc acum ca tavanele și pereții să arate impecabil, aplicând stratul de finisare Malta Fina. În locuințele de la etajele 2 și 6 a fost aplicată deja si vopseaua lavabilă. Am montat ușile de acces în apartamentele de la etajele 3 și 6, iar la demisol au fost finalizate lucrarile de construcție a boxelor de depozitare.

 

Acordăm o atenție specială spatiilor comune, care sunt, la rândul lor, într-un stadiu avansat de finisare. Află că până în prezent holul comun, casa scarii si treptele au fost placate cu granit, iar tavanele, trecute prin toate etapele de finisare, sunt acoperite cu vopsea lavabila.

 

Ești, fără îndoială, interesat și de evoluția lucrărilor de arhitectură exterioară. În jurnalul anterior, te informam că lucrările de aplicare a termosistemului pe fațade au fost încheiate. Logiile și balcoanele apartamentelor de la etajul 2 până la etajul 6 erau deja prevăzute cu gresie de exterior. Între timp, am finalizat lucrările de placare cu gresie a logiilor, iar parapetele din zidărie sunt acum prevăzute cu glaf din tablă vopsită în câmp electrostatic. Putem nota în jurnal și stadiul lucrărilor de montare a balustradelor metalice, proiect implementat în proporție de 45%.

 

Finisarea apartamentelor din Blocul 36

 

Am înregistrat progrese notabile și în cazul Blocului 36, care se află acum în faza de finisare a apartamentelor. Toate lucrările aferente etapei “la gri” au fost finalizate, în cazul tuturor apartamentelor, de la parter și pana la etajul 7. Instalațiile sanitare, termice, electrice si de gaz au fost montate în locuințele din întregul bloc. Am aplicat tencuiala și șapa în toate locuințele, de la parter, până la etajul 7. Am finalizat, de asemenea, lucrările de placare a ghenelor și am încheiat procesul de mascare cu gips carton a instalațiilor. În locuințele de la etajele 8 si 9 este aplicată tencuiala pe pereti si pe tavane, urmând ca în curând să finalizăm lucrarile de turnare a șapei, de montare a ghenelor și de mascare a instalațiilor.

 

Dacă vrei să știi în ce stadiu se află finisajele, află că de la apartamentele amplasate la parter și până la cele de la etajul 7 au fost executate lucrările de aplicare a hidroizolației în băi, iar gresia și faianța au fost montate în proporție de 75%. De la etajul 2 și până la etajul 6, apartamentele sunt prevăzute glafuri interioare din marmură la ferestre, iar pereții și tavenele au fost acoperite în proporție de 70% cu stratul de finisare Malta Fina.

 

În ceea ce privește lucrările de arhitectură exterioară, te informăm toate fațadele sunt prevăzute în prezent cu polistiren și vată minerală, iar plasa din fibră de sticlă și masa de șpaclu este aplicată pe fațadele de est, nord și sud.

 

Lucrări de arhitectură exterioară la Blocul 37

 

Pe lângă veselia de primăvară, beneficiarii apartamentelor din Blocul 37 au un motiv în plus de bucurie: am finalizat lucrările de structură, de zidărie și de montare a tâmplăriei exterioare PVC, precum și a instalațiilor sanitare, termice și electrice. Echipele noastre au înregistrat progrese și în cazul lucrărilor de arhitectură exterioară a clădirii. Pe fațadele construcției sunt montate acum schele metalice, care permit demararea lucrărilor de aplicare a termosistemului. Până în prezent, fațada est și fațada sud au fost îmbrăcate în polistiren și vată minerală. Atât terasa superioară, cât și terasa circulabilă de la etajul 6 sunt prevăzute cu hidroizolație, iar logiile tuturor apartamentelor sunt prevăzute cu hidroizolație perimetrală.

 

Inspirați de primăvară, construim potrivit noilor concepte care modelează domeniul proprietăților imobiliare, pentru a consolida cartiere frumoase și comunități inteligente durabile. Coresi Avantgarden este un orășel rezilient și total deschis rezidenților săi. Vom injecta viață pe străzi, consolidând sentimentul de comunitate și promovând interacțiunile sociale, sănătatea și bunăstarea comunității și a fiecăruia dintre membrii săi.

 

Povestea noastră continuă. Până la următorul Jurnal, vă dorim o primăvară frumoasă!