Skip to main content

 

Coresi Avangarden este o comunitate deschisă tuturor rezidenților săi, pe care-i întâmpină si-i însoțește cu atenție și drag deopotrivă, oricare ar fi stilul sau momentul de viață al fiecăruia, oricare ar fi aspirațiile sau drumul său de viitor. La început de vară, însă, se cuvine să amintim că suntem un cartier deschis familiilor, pentru care am proiectat un întreg univers fermecător, cu sisteme  complexe, utilități și spații sociale gândite conform celor mai noi principii de urbanism, astfel încât orice nevoi și visuri să-și poată găsi cu ușurință un corespondent în realitate. Sărbătorim acest parcurs la fiecare început de iunie, cu evenimente ample dedicate copiilor, alături de care ne aventurăm cu curaj pe tărâmul poveștilor. Păstrăm din realitate doar un strop, cât să-i încurajăm pe cei mai mici dintre rezidenții noștri să creeze legături strânse cu orașul lor și să interacționeze cu vecinătatea în moduri creative, amuzante și potrivite vârstei lor. Pentru că dorim să construim o comunitate mai vibrantă și mai incluzivă, copiii sunt mereu o prioritate și pentru proiectanții noștri, care au studiat cărțile vulturilor și alte documente secrete pentru a imagina spații frumoase și sigure special pentru cei mici. Am amenajat cu multă grijă centre care să le sporească încântarea, să le incite imaginația și să contribuie la educația și dezvoltarea lor armonioasă. Ne inspirăm uneori chiar din poveștile micilor noștri eroi, convinși că un orășel conceput prin ochii unor copii va aduna idei ingenioase, sănătoase și benefice pentru toți locuitorii săi. Ne place să privim orașele prin ochii copiilor, știind că aceasta este, poate, cea mai bună modalitate, poate chiar singura cale, de a crea o viziune coerentă de dezvoltare a unor ansambluri rezidențiale curate, verzi, aerate, sigure și în totalitate deschise oamenilor.

 

Ne-am întâlnit de 1 iunie să spunem cele mai frumoase dintre poveștile copilăriei. Tinerii care înveselesc spațiul public reprezintă un semn nu doar al propriei lor bunăstări, ci și al unui mediu urban sănătos și locuibil. Construim un orășel la scară umană, în care totul este disponibil la câțiva pași distanță, ceea ce le asigură totală independență tuturor celor care nu conduc vehicule, în special copiilor și adolescenților. Străzile sunt sigure, iar școlile sunt dimensionate adecvat și amplasate în puncte cheie, pentru a le permite tuturor elevilor să ajungă la cursuri repede și în siguranță, pe jos sau cu bicicleta. Cartierul Coresi este presărat cu centre educaționale sau locuri de joacă amuzante, este traversat de piste pentru role sau biciclete, este înverzit de parcuri și rigole și dinamizat de spații cool de întâlnire. Toate sunt gândite prioritizând siguranța și securitatea oamenilor. Încă de la proiectarea străzilor și a clădirilor ne bucurăm la gândul că vom construi și consolida medii sigure, dar nu în detrimentul accesibilității și al deschiderii. Rămânem un cartier prietenos și comunicativ, care încurajează legăturile personale și civice, esențiale pentru o comunitate autentică.

 

Ne fascinează jocurile copilăriei, care au devenit esențiale în viziunea noastră cu privire la un oraș incluziv. Cunoaștem importanța pe care cei mici o acordă orelor în aer liber, un timp care susține sănătatea și dezvoltarea lor în moduri în care alte activități, cum ar fi sportul structurat sau jocul în interior, nu o fac. Iubim natura și dorim să-i apropiem pe toți rezidenții noștri, în special pe cei mai mici dintre aceștia, de valorile ei perene. Construim un ecosistem de susținere pentru copii și familii, prin îmbinarea designului urban cu oportunitățile de educare și învățare. Am regândit investițiile în cartier pentru a îmbunătăți sănătatea, bunăstarea și educația copiilor. De asemenea, am reexaminat vechile opinii despre cum și unde își pot dezvolta copiii competențele și abilitățile necesare pentru a prospera mai târziu, ca adulți integrați și activi. Construim încântați de gândul că angajamentul lor timpuriu să va tranforma cândva în responsabilitate socială. Pe măsură ce poveștile copilăriei se vor ascunde în amintiri, micuții noștri rezidenți vor deveni liderii lumii de mâine, ambasadorii noștri pentru dezvoltarea unei vieți urbane durabile, interesați și pregătiți să modeleze soarta orașelor și a comunităților din viitor.

 

Mai avem multe de învățat într-un domeniu emergent cum este adaptarea orașelor pentru ca acestea să rămână în totalitate deschise și celor mai mici dintre locuitorii lor. Dar știm deja suficient de multe pentru a dezvolta programe care să se adreseze copiilor de toate vârstele, de la naștere, până la adolescență. Avem alături organizații cu experiență pentru a continua această muncă și dincolo de competențele noastre. Respectăm prioritățile copiilor, pe care le promovăm fie independent, fie alături de organizații specializate sau de diferite departamente sau agenții municipale, asigurându-le celor mici cele mai bune oportunități de educație, sănătate, sport sau recreere.

 

Investim cu încredere în viitor și îl construim, cu entuziasm și pricepere, încă de astăzi. Trecem adesea prin șantier, nerăbdători să aflăm de la inginerii noștri care sunt cele mai importante progrese, asfel încât și cei care ne citesc de departe sa fie mereu la curent cu stadiul lucrărilor. Ne bucurăm să-ți putem spune, în Jurnalul curent, că luna mai a fost foarte bună, că am avut spor în toate și că o nouă serie de blocuri va fi în curând finalizată. Ne încântă gândul că vom cunoaște oameni noi, care vor îmbogăți comunitatea noastră cu propriile visuri și speranțe.

 

 

Blocul 38 se află în plin proces de finisare a apartamentelor

 

Află că, în cazul Blocului 38, am finalizat până în prezent lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la demisol, umpluturile perimetrale, precum și lucrările de zidărie. La parter, tâmplăria exterioară din aluminiu este montată, la fel și tâmplăria exterioară din PVC de la etajul 1 până la etajul 6. În același spațiu sunt executate și lucrările de hidroizolare perimetrală a logiilor și a balcoanelor. Totodată, am aplicat tencuielile pe pereți și pe tavane atât în apartamente, cât și în spațiile comune. Am finalizat în întregul bloc structurile metalice ușoare, aferente ghenelor de mascare a instalațiilor.

 

În luna mai au fost finalizate în întregul bloc lucrările de turnare a șapelor, iar cele de placare a ghenelor cu gips carton sunt executate la etajele 1, 2, 3 și 4. Totodată, lucrările de placare a glafurilor interioare cu marmură sunt executate de la etajul 1 până la etajul 5, iar boxele de depozitare amplasate la demisolul clădirii sunt executate în proporție de 25%.

 

Am demarat, între timp, și lucrările de finisare a locuințelor. În prezent, echipele noastre lucrează la apartamentele amplasate de la etajul 1 până la etajul 4, spații care sunt prevăzute cu hidroizolații în băi, cu pardoseală din gresie și cu plăcări ceramice pe pereții din baie și din bucătărie. De asemenea, am demarat și lucrările de finisare a spațiilor comune, până în prezent fiind executate lucrările de finisare cu glet în proporție de 50%.

 

Dacă este să ne referim la instalațiile electrice – constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj – acestea sunt finalizate în întregul bloc. De asemenea, sunt finalizate în întregul bloc și lucrările de montare a instalației de canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu apă potabilă, precum și instalația de încălzire prin pardoseală.

 

În ceea ce privește lucrările de anvelopare a clădirii, află că până în prezent sunt finalizate lucrările de hidroizolare a teraselor amplasate peste spațiul centralei termice, a terasei peste etajul 6, precum și în spațiul terasei circulabile amplasate la etajul 6. Lucrările de hidroizolare a logiilor și a balcoanelor sunt executate în proporție de 65% la etajele 2, 3, 4 și 5.

 

În cazul lucrărilor aferente arhitecturii exterioare, află că toate fațadele sunt placate cu vată minerală, sunt prevăzute cu masă de șpaclu și plasă din fibră de sticlă, precum și cu tencuială decorativă. De asemenea, elementele de ancorare a confecțiilor metalice sunt executate în proporție de 100%.

 

Blocul 39: tencuieli finalizate pe pereți, tavane și în spațiile comune

 

La blocul 39 sunt finalizate până în prezent lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la demisol, umpluturile perimetrale, precum și lucrările de zidărie. La parter, tâmplăria exterioară din aluminiu este montată, la fel și tâmplăria exterioară din PVC de la etajul 1 până la etajul 6. În același interval sunt executate și lucrările de hidroizolare perimetrală a logiilor și a balcoanelor. Am aplicat tencuielile pe pereți și tavane atât în apartamente, cât și în spațiile comune. De asemenea, am finalizat și stucturile metalice ușoare aferente ghenelor de mascare a instalațiilor.

 

Progrese semnificative au fost înregistrate și în ceea ce privește lucrările de turnare a șapelor, atât în apartamente, cât și în spațiile comune. Lucrările de placare cu gips carton au cunoscut evoluții importante, până în prezent fiind executate în proportie de 80% în cazul etajelor 1, 2 și 3. Ca element de noutate, află că au fost demarate lucrările de finisare a apartamentelor, până în prezent fiind executate în totalitate lucrările de placare a glafurilor ferestrelor cu marmură la etajele 1, 2, 3, 4 și 5.

 

Dacă este să ne referim la instalațiile electrice – constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj – acestea sunt finalizate în întregul bloc. Sunt finalizate și lucrările de montare a instalației de canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu apă potabilă, precum și instalația de încălzire în pardoseală.

 

În ceea ce privește lucrările de anvelopare a clădirii, află că până în prezent sunt finalizate lucrările de hidroizolare a teraselor amplasate peste spațiul centralei termice, a terasei peste etajul 6, precum și a terasei circulabile amplasate la etajul 6.

 

Dacă este să ne referim la lucrările aferente arhitecturii exterioare, află că toate fațadele sunt placate cu vată minerală, sunt prevazute cu masă de șpaclu și plasă din fibră de sticlă, precum și cu tencuială decorativă. De asemenea, elementele de ancorare a confecțiilor metalice sunt executate în proporție de 100%.

 

Structura de rezistanță a Blocului 40 a fost finalizată

 

În cazul Blocului 40, pereții perimetrali de la demisol sunt prevăzuți cu hidroizolație și umpluturile perimetrale sunt executate. Am înregistrat evoluții semnificative și în ceea ce privește lucrările de zidărie, până în prezent fiind executate în proporție de 100 % la demisol, parter, etajul 1, 2 și 3. În cazul etajului 6, aceste lucrări sunt executate doar în proporție de 20%.

 

Tâmplaria exterioară PVC este executată în proporție de 100% la parter și 50% la etajele 1, 2 și 3.  De asemenea, instalațiile electrice sunt executate integral la parter, etajul 1, 2 și 3. La parter, etajul 1 și la etajul 2 am finalizat și lucrările de hidroizolare perimetrală a balcoanelor și a logiilor.

 

Blocul 41: lucrările de aplicare a tencuielilor sunt în plină desfășurare

 

La blocul 41 sunt finalizate lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat și umpluturile perimetrale. Pe parcursul lunii mai am finalizat lucrările de zidărie și de montare a tâmplăriei exterioare PVC și am demarat lucrările de aplicare a tencuielilor pe pereții și tavanele apartamentelor și pe cei ai spațiilor comune. Până în prezent, aceste lucrări sunt executate în proporție de 100% la parter și 20% la etajul 1. Evoluții semnificative au fost înregistrate și în ceea ce privește lucrările de instalații electrice, până în prezent fiind executate integral la demisol, parter, etajele 1, 2, 3 și 4. În cazul etajului 6, am avansat cu aceste lucrări în proporție de 40%.

 

Am demarat, în același timp, și munca la instalațiile sanitare, până în prezent fiind finalizate instalațiile de canalizare menajeră, canalizare pluvială și alimentare cu apă potabilă la parter, alături de etajele 1, 2 și 3.

 

Referitor la lucrările de arhitectură exterioară și la cele de anvelopare a clădirii, află că acestea au cunoscut o evolutie substanțială. Pe parcursul lunii mai au fost executate lucrările de hidroizolare a terasei acoperiș peste centrala termică și peste etajul 6. Terasa circulabilă amplasată la etajul 6 a fost prevăzută cu stratul de difuzie a vaporilor. De asemenea, logiile și balcoanele amplaste la parter și la etajele 1, 2 și 3 sunt prevazute cu hidroizolație perimetrală. Schela este montată în proporție de 100% pe fațadele de Nord și Sud și în proporție de 80% pe fațadele de Est și Vest. Fațadele Nord, Sud și Vest, precum și etajul tehnic, sunt prevăzute în totalitate cu vată minerală bazaltică, iar fațada de Est este placată în proporție de 70%. De asemenea, fațadele de Nord și Sud sunt prevăzute cu plasă din fibră de sticlă și masă de șpaclu în proporție de 100%, iar fațada de Vest – în proporție de 80%.