Skip to main content

Noul an ne-a găsit în energia de pe șantier, inspirați de promisiunile unui nou început și motivați de planuri și proiecte ambițioase. Coresi Avantgarden se extinde, consolidându-și statutul de cartier creativ, rezilient și sustenabil. Cu câțiva ani în urmă, ne-am propus să redăm orașului 100 de hectare de teren uitate, ruinele fostelor uzine Tractorul și I.A.R. Brașov, și să transformăm noul cartier în cel mai important centru rezidențial și comercial al orașului. Am trecut prin multe etape de concepere și planificare, am făcut numeroase modificări și upgrade-uri, pentru ca acest spațiu să-și poată afirma acum cu forță o nouă identitate, construită prin soluții de amenajare urbană care răspund unor stiluri de viață, idei și standarde contemporane. Am integrat esența designului modern într-un ecosistem dinamic. Un ansamblu de clădiri și spații publice frumoase, cu arhitecturi deschise și fluide, susține o dezvoltare urbană compactă, bazată pe accesibilitate și conectivitate. Dincolo de ziduri și esplanade, dezvoltăm acest orășel minunat cu grijă pentru toate aspectele intangibile, economice și sociale, și luând în considerare temele actuale, de la emisii de carbon sau logistică, la soluții pentru stimularea economiei locale, durabilitate și mobilitate. Gândim, permanent, strategii eficiente de întreținere, potrivite alegerilor noastre de proiectare. Din această perspectivă, înțelegem sustenabilitatea ca pe un exercițiu civic, important atât pentru arhitecții și urbaniștii noștri, cât și pentru comunitatea în slujba căreia ne punem priceperea.

Imaginează-ți o zonă urbană în creștere rapidă, susținută de tehnologii curate, cu spații publice ample și zone de afaceri puternice, în plină dezvoltare. În Coresi ai prieteni cu care poți merge la filme, la expoziții sau la concerte. Nu trebuie să cauți prea departe locuințe de lux, centre comerciale sau restaurante, zone sportive, culturale, educaționale sau servicii de sănătate de înaltă clasă. La noi, spațiile de birouri au vedere către zone verzi revigorante, te poți bucura de ospitalitate în hoteluri de înalt standard sau în penthouse-uri elegante oferite în regim hotelier. Situat strategic în zona în creștere rapidă a Brașovului, Coresi Avantgarden este o destinație predilectă pentru afaceri internaționale. Perspectivele generale de dezvoltare și conectivitate ne sporesc șansele pe termen lung, astfel încât ne putem asuma misiunea de laborator creativ și motor economic al orașului.

Trebuie să știi, însă, că, înainte de toate, Coresi Avantgarden este o comunitate. Amenajarea unui spațiu are sens pentru noi doar în relație cu oamenii și își atinge pe deplin menirea doar atunci când poate sustine buna vecinătate, efervescența citadină, însăși viața. Nu construim doar ansambluri rezidențiale spectaculoase, ci construim visuri, speranțe și o viață mai bună. Ne-am fundamentat orice inițiativă pe principiul echitabilității și al bunelor practici, pe strategii pe termen lung și pe o cultură organizațională bazată pe valori reale. Cu acest capital de bună-credință, am rămas în permanentă relație cu mediul și cu comunitatea din care facem parte. Iar oamenii ne-au răsplătit prin încredere, prietenie și creativitate, atribute pe care le purtăm, cu mândrie, la rever, ca parte din identitatea noastră corporată.

Inspirați de aura acestei reușite, am început anul pe șantier, știind că avem competența și capacitatea de a construi viitorul. După ani de muncă permanent validată de mulțumirea voastră, o nouă etapă de construcție este pentru noi o provocare valoroasă. Construim mult, rentabil, durabil, flexibil și funcțional. Întâmpinăm provocările lumii moderne cu cele mai performante soluții de design. Ridicăm imobile adaptate stilului de viață al oamenilor și modului de lucru al organizațiilor, imaginăm un cartier dinamic folosind soluții contemporane pentru satisfacerea eficientă a nevoilor utilizatorilor finali, dar fără a neglija rentabilizarea costurilor. Pentru că ne respectăm munca și partnerii și pentru că dorim să facem România un loc mai bun.

Află din acest jurnal că o nouă serie de apartamente, spațioase, estetice și funcționale, va fi curând pregătită să adauge un nou capitol al poveștii noastre. Rămânem pe șantier, curioși să aflăm primii orice detaliu, orice schimbare, orice progres, pentru a vi le anunța imediat, prin intermediul acestui jurnal, astfel încât și cei care ne citesc de departe să fie la curent cu stadiul lucrărilor. Chiar astăzi i-am întâlnit pe inginerii noștri, care erau bucuroși că o nouă serie de blocuri a prins contur. Spuneau că nu va mai trece mult până când siluetele acum abia profilate vor fi modelate și finisate, în etapa de finalizare.

Blocul 38: lucrările pentru instalațiile electrice au fost finalizate

La Blocul 38 sunt finalizate lucrările aferente structurii de rezistență, de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la demisol, umpluturile perimetrale, precum și lucrările de zidărie. Tâmplăria exterioară din aluminiu a fost montată la parter, iar de la etajul 1, până la etajul 6 a fost montată și tâmplăria exterioară din PVC. În același spațiu, de la etajul 1 până la etajul 6, sunt executate și lucrările de hidroizolare perimetrală a logiilor și a balcoanelor.

Ne bucură să te anunțăm ca pe parcursul lunii ianuarie am înregistrat progrese și în ceea ce privește aplicarea tencuielii, până în prezent fiind executate aceste lucrări la demisol, etajul 1, 2 și 3. La etajul 4, tencuiala este aplicată în proporție de 20%. Evoluție s-a înregistrat și în ceea ce privește realizarea structurii metalice pentru realizarea ghenelor din gips-carton care vor masca instalațiile sanitare, până în prezent aceste lucrări fiind executate la etajele 1, 2 și 3.

Am finalizat luna trecută lucrările aferente instalațiilor electrice, constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție a acestora și a dozelor de aparataj. Procesul de montare a instalațiilor sanitare este și el în curs de finalizare. Până în prezent, la etajele 1, 2, 3, 4 și 6 sunt executate în proporție de 100% lucrările aferente instalației de canalizare menajeră, canalizare pluvială și alimentare cu apă potabilă, iar la etajul 5 aceste lucrări sunt executate în proporție de 50%.

În ceea ce privește lucrările de anvelopare a clădirii, află că până în prezent sunt executate lucrările de hidroizolare a terasei superioare, iar terasa circulabilă amplasată la etajul 6 este prevazută cu strat de difuzie a vaporilor, termoizolație și șapă. De asemenea, am montat primul strat de hidroizolație bituminoasă. Schela este montată pe toate fațadele și suntem în plin proces de termoizolare la acest nivel, lucrări care se află în diferite etape de execuție. Fațada Nord și etajul tehnic sunt placate în proporție de 100% cu vată minerală, în timp ce lucrările pentru masa de șpaclu și plasa din fibră au progresat până la 85%. Ne apropiem de finalizarea acestui proces și în cazul fațadei de Vest, care este placată în proportie de 80%  cu vată minerală, în timp ce masa de spaclu și plasa din fibră de sticlă sunt aplicate în proporție de 50%. De asemenea, elementele de ancoarare a confecțiilor metalice sunt executate în proporție de 100%.

Blocul 39: am finalizat lucrările de montare a tâmplăriei exterioare

Am înregistrat importante progrese și în cazul Blocului 39, unde sunt finalizate până în prezent lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la demisol, precum și umpluturile perimetrale.

De la ultimul jurnal de șantier și până acum am finalizat lucrările de zidărie, lucrările de montare a tâmplăriei exterioare din PVC, precum și procesul de hidroizolare perimetrală a logiilor și a balcoanelor. De asemenea, față de ultimul jurnal, s-au înregistrat progrese notabile și în ceea ce privește lucrările de aplicare a tencuielilor interioare, acestea fiind executate în proporție de 100% la etajele 1, 2 și 3. Am demarat acest proces și la etajul 4, unde am avansat până la 10%. Ca element de noutate, află că au fost demarate și lucrările de montaj a structurii metalice aferente ghenelor din gips carton cu rol de manscare a instalațiilor interioare și am finalizat această etapă pentru etajele 1, 2 și 3.

Dacă este să ne referim la instalațiile electrice, și această categorie de lucrări a cunoscut o evoluție notabilă, întrucât sunt executate în proporție de 100% la demisol, parter, etajele 1, 2, 3, 4 și 5, iar la etajul 6 aceste lucrări au avansat până la 10%. Instalațiile sanitare – constând în realizarea instalației de canalizare menajeră, canalizare pluvială și alimentare cu apă potabilă – sunt executate integral la etajele 1, 2, 3 și 4.

Lucrările de anvelopare a clădirii sunt, de asemenea, în fază avansată de execuție. Află că schela este montată pe toate fațadele, iar lucrările de placare a acestora cu vată minerală au fost demarate. Progrese s-au înregistrat și în ceea ce privește lucrările de hidroizolare ale cladirii, lucrarile de hidroizolare aferente terasei superioare fiind executate in totalitate iar terasa circulabila amplasata la etajul 6 a cladirii este prevazuta cu strat de difuzie a vaporilor,  termoizolatie si sapa.

Blocurile 40 și 41: lucrările de realizare a structurii de rezistență sunt în diferite etape de execuție

Blocul 40 se află în plin proces de realizare a structurii de rezistență. Echipele de structuriști lucrează momentan la realizarea stâlpilor din beton armat aferenți etajului 4. Pereții perimetrali de la demisol sunt prevăzuți cu hidroizolație și umpluturile perimetrale sunt executate. Între timp au fost demarate atât lucrările de realizare a zidăriei de compartimentare, cât și cele de închidere perimetrală, proces până la 90% finalizat la demisolul blocului.

Pentru structura de rezistență a blocului 41 au fost executate lucrările aferente radierului general, pereții, stâlpii și planșeul din beton armat – la demisol, parter și la etajele 1, 2 și 3. Momentan, echipele de structuriști sunt concentrate la realizarea planșelui peste etajul 4. Și în cazul acestui bloc, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat și umpluturile perimetrale sunt finalizate, iar lucrările de zidărie sunt în plin proces de execuție, până în prezent fiind executate aceste lucrări în proporție de 90% la demisol și parter.