Ne place să construim pentru oameni, să le înțelegem visurile, dorințele și nevoile și să le venim în întâmpinare cu soluții inteligente și rentabile, gândite pentru o viață mai sigură și mai confortabilă. Construim potrivit standardelor contemporane, prioritizând elementele care ne transformă, cu fiecare nouă etapă de dezvoltare, în cea mai importantă zonă urbană ecologică a Brașovului. Iubim natura, pe care o lăsăm să năvălească în cartierul nostru, și respectăm mediul, căruia îi acordăm mereu prioritate. Suntem preocupați de efectele urbanizării, acordând o atenție specială emisiilor de carbon, una dintre cele mai importante teme asociate în ultimii ani dezvoltării marilor zone rezidențiale. În toate proiectele noastre de construcții am excelat armonizând viziuni și concepte noi cu tehnologii și echipamente inovatoare, pentru a contura încă de astăzi armonia și stabilitatea lumii de mâine. Ne folosim întregul capital de competență și experiență pentru a identifica soluții complexe de urbanism, în măsură să răspundă noilor nevoi și aspirații comunitare.
Gândim pragmatic, evaluând fenomenele în dinamică în lumea contemporană, astfel încât să fim pregătiți atât pentru oportunități, cât și pentru vulnerabilitățile pe care le-ar putea aduce viitorul. Consumul de energie, una dintre marile teme ale ultimelor decade, a devenit în ultimele luni un subiect de îngrijorare la nivel global. Urmărim atent evoluția prețului energiei, bucuroși să-ți putem oferi garanții într-un moment definit de incertitudini. Rentabilizarea consumului și identificarea unor concepte moderne de alimentare cu căldură au fost pentru noi, încă de la început, priorități de proiectare. Am înțeles că identificarea surselor de energie adecvate și formularea strategiilor optime de furnizare a căldurii sunt teme cruciale pentru zonele rezidențiale moderne. Experții și conslierii noștri evaluează permanent tehnologiile de încălzire actuale și emergente în sectoarele casnic, comercial sau industrial, căutând soluții alternative și echipamente avansate, în măsură să aducă un plus de eficiență și să reducă semnificativ costurile. Promovăm cu consecvență utilizarea surselor de energie regenerabilă, care au un imens potențial pentru a asigura furnizarea căldurii în mod durabil și eficient.
Consumul vechilor centrale termice poate deveni o problemă, mai ales atunci când sunt folosite mai mult decât te aștepți pe durata unui an. Sistemul hibrid de încălzire gândit pentru proiectul Life Upgraded mixează trei soluții performante, care îți vor asigura atât confortul termic, cât și pe cel financiar. Încălzirea în pardoseală este asigurată de o pompă de căldură aer-apă, iar căldura și apa menajeră sunt furnizate de o centrală termică pe gaz poziționată pe bloc. Le oferim rezidenților noștri, opțional, și posibilitatea de a folosi panouri solare pentru încălzirea apei menajere. Considerat unul dintre cele mai eficiente concepte de încălzire la nivel european, sistemul are un debit de 18-22 litri pe minut, la temperatura de 480o C, mai performant decât centralele standard, care au un debit de 12 – 13 litri pe minut, la temperatura de 450o C. Eficiența energetică a centralei amplasate pe bloc scade consumul pentru apă caldă și încălzire cu până la 30%. În plus, ai contor și circuit individual, presiune constantă și ceva mai mult loc în apartament, pentru că au dispărut țevile absolut necesare în cazul soluțiilor clasice. Capacitatea de producție a apei calde este aproape dublă față de capacitatea unei centrale standard, iar temperatura este mereu constantă. Fără surprize.
Scapi, totodată, și de unele griji inutile, deoarece modulul termic nu necesită servisare și revizie la 2 ani, așa cum erai obișnuit în cazul centralelor standard. Ne-am asigurat că performanțele acestei soluții sunt potențate prin sisteme ingenioase de izolare a apartamentelor și ne bucurăm să-ți reamintim că sistemul reduce semnificativ costurile anuale de încălzire și emisiile de CO2, întrunind, astfel, toate criteriile de eficiență actuale. Proiectăm astfel încât să-ți putem oferi costuri reduse și siguranța că nu vei fi nevoit să muncești în lunile de iarnă doar pentru a-ți putea încălzi locuința. Deloc întâmplător, noile soluții sunt și principalii vectori pentru sustenabilitate și pentru îmbunătățirea eficienței unui ansamblu rezidențial, teme centrale în strategia noastră de dezvoltare și repere fixe în seria standardelor noastre de calitate.
Gândiți-vă la Coresi Avantgarden ca la un centru modern, care devine, totodată, un punct comercial influent, dar și un laborator de idei și creativitate pregătit să-și asume roluri însemnate în viața orașului Brașov. Parte dintr-o serie complexă de soluții inovatoare, sistemul de încălzire cu consum redus de energie asigură cartea de vizită a unui ansamblu rezidențial modern, proiectat la standardele viitorului.
Ne place să construim pentru comunități, consolidând, prin soluții tehnice și de design urban, rolul esential pe care cartierele puternice și autonome și-l vor revendica în sistemele sociale de mâine. În ultimele luni am avansat mult cu lucrările pentru blocurile 38 și 39, care vor intra în curând în fază de finalizare. Se spune că aprilie este doar o promisiune pe care luna mai este apoi obligată să o onoreze. În perioada următoare, noi apartamente vor prinde viață, îmbogățind cu noi povești inima unui cartier creativ și dinamic. Până atunci, acest jurnal îți va aduce toate informațiile importante, astfel încât să fii mereu la curent cu stadiul lucrărilor. Trecem adesea prin șantier, pentru a prelua, diect de la inginerii noștri, cele mai noi vești cu privire la cele mai recente evoluții din zona de construcții. Îți povestim totul cu drag în acest jurnal lunar, astfel încât să ne poți fi alături, fie și doar cu gândul, până când cheile noului tău apartament te vor aduce aici, în cea mai frumoasă comunitate din Brașov.
Blocul 38: au fost demarate lucrările de placare a glafurilor interioare
Blocul 38 va intra în curând în faza de finalizare. Până în prezent sunt executate lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la demisol, umpluturile perimetrale, precum și lucrările de zidărie. La parter a fost montată tâmplăria exterioară din aluminiu, iar tâmplăria din PVC este și ea finalizată de la etajul 1 până la etajul 6. În același spațiu sunt executate și lucrările de hidroizolare perimetrală a logiilor și a balcoanelor. Am finalizat, în întregul bloc, aplicarea tencuielilor pe pereți și tavane, atât în apartamente, cât și în spațiile comune. De asemnea, sunt realizate și structurile metalice ușoare aferente ghenelor de mascare a instalațiilor.
Pe durata lunii aprilie am avansat semnificativ cu lucrările de turnare a șapelor și de placare a ghenelor cu gips carton. Dacă la finalul lunii martie te anunțam că șapele au fost turnate de la demisol până la etajul 4, în prezent aceste lucrări sunt finalizate în întregul bloc, atât în apartamente, cât și în spațiile comune. În același timp, placările cu gips carton sunt executate la etajele 1, 2, 3 și 4. Ca element de noutate, află că au fost demarate și lucrările de placare a glafurilor interioare și până în prezent am montat glafuri din marmura pentru ferestrele apartamentelor de la etajele 1, 2 și 3.
Dacă este să ne referim la lucrările aferente instalațiilor electrice – constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protecție și a dozelor de aparataj – acestea sunt finalizate în întregul bloc. De asemenea, sunt finalizate în întregul bloc lucrările de montare a instalației de canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu apă potabilă, precum și instalația de încălzire prin pardoseală.
În ceea ce privește lucrările de anvelopare a clădirii, află că până în prezent sunt finalizate lucrările de hidroizolare a teraselor amplasate peste spațiul centralei termice, a terasei peste etajul 6, precum și a terasei circulabile amplasate la același etaj. Dacă este să ne referim la arhitectura exterioară, află că toate fațadele sunt placate cu vată minerală, sunt prevăzute cu masă de șpaclu și plasă din fibră de sticlă, precum și cu tencuială decorativă. De asemenea, elementele de ancorare a confecțiilor metalice sunt executate în proporție de 100%.
Blocul 39: instalațiile electrice, montate în întregul bloc
În cazul blocului 39 sunt finalizate până în prezent lucrările aferente structurii de rezistență, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat de la demisol, umpluturile perimetrale, precum și lucrările de zidărie. Tâmplăria exterioară din aluminiu este montată la parter, iar de la etajul 1 până la etajul 6 sunt finalizate și lucrările de montare a tâmplăriei exterioare din PVC. În același interval sunt executate lucrările de hidroizolare perimetrală a logiilor și a balcoanelor. Tencuiala a fost aplicată pe pereți și pe tavane atât în apartamente, cât și în spațiile comune. Sunt finalizate și stucturile metalice ușoare aferente ghenelor de mascare a instalațiilor, iar la etajele 1 și 2 sunt executate lucrările de placare a ghenelor cu gips carton rezistent la umiditate.
Progrese semnificative au fost înregistrate și în cazul lucrărilor de turnare a șapelor, atât în apartamente, cât și în spațiile comune, de la demisol și de la etajele 1, 2, 3, 4 și 5. Dacă este să ne referim la lucrările pentru instalațiile electrice – constând în montarea cablurilor electrice, a tuburilor de protectie a acestora și a dozelor de aparataj – acestea sunt finalizate în întregul bloc. Au fosr executate și lucrările de montare a instalației de canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu apă potabilă, precum și instalația de încălzire în pardoseală.
În ceea ce privește lucrările de anvelopare a clădirii, află că până în prezent sunt finalizate lucrările de hidroizolare a teraselor amplasate peste spațiul centralei termice, a terasei peste etajul 6, precum și a terasei circulabile amplasate la etajul 6. Cât despre arhitectura exterioară, află că toate fațadele sunt placate cu vată minerală, prevazute cu masă de șpaclu și plasă din fibră de sticlă, precum și cu tencuială decorativă. De asemenea, elementele de ancorare a confecțiilor metalice sunt executate în proportie de 100%.
Blocul 40: strucutura de rezistență este executată până la etajul 6
În momentul de față, echipele de structuriști care lucrează la Blocul 40 sunt concentrate pe realizarea plăcii peste nivelul 6. Pereții perimetrali de la demisol sunt prevăzuți cu hidroizolație și umpluturile perimetrale sunt executate. Evoluții importante au fost înregistrate și în ceea ce privește lucrările de zidărie, până în prezent acestea fiind executate în proporție de 100 % la demisol, parter, etajul 1, 2 și 3. Dacă la finalul lunii martie precizam că au fost demarate lucrările aferente instalațiilor electrice, acestea au fost finalizate pe parcursul lunii aprilie la demisol, parter și etajul 1. La Etajul 2, aceste lucrări sunt executate în proporție de 60%. Tot luna trecută am demarat și lucrările de montare a tâmplariei exterioare din PVC, precum și lucrările de hidroizolare perimetrală a logiilor și a balcoanelor. Până în prezent acestea au fost executate la parter, etajul 1 și etajul 2.
Blocul 41: lucrările de zidărie sunt în plin proces de execuție
Structura de rezistență a blocului 41 a fost finalizată pe parcursul lunii aprilie. Și în cazul acestui imobil, lucrările de hidroizolare a pereților exteriori din beton armat și umpluturile perimetrale sunt executate. Lucrările de zidărie sunt în plin proces de executie, până în prezent acestea fiind realizate în proporție de 100% la demisol, parter, etajul 1, 2, 3 și 4, iar la etajul 6 – în proporție de 60%. Am înregistrat evoluții și în ceea ce privește lucrările pentru instalațiile electrice, până în prezent fiind executate în proporție de 100% la parter, etajele 1 și 2 și în proporție de 70% la etajul 3. Și în cazul acestui bloc au fost demarate lucrările de montare a tâmplăriei exterioare din PVC, precum și lucrările de hidroizolare perimetrală a logiilor și a balcoanelor, până în prezent fiind executate la parter și la etajele 1, 2, 3 și 4.