Skip to main content

Where Imagination Meets Design.

Investiții în noul
centru al Brașovului.

Profit. Garantat
Din aprecierea valorii
apartamentelor în ultimii 3 ani.

“După un an în care piața părea să stagneze, traversăm sezonul prețurilor record în sectorul imobiliar. Iată-ne, deci, în cel mai bun moment pentru investiții. Rămâne să găsești imobilul potrivit, zona potrivită sau conceptul potrivit.”

Alexandru Tîrziu

CONSILIER DE INVESTITII

Inovăm, iar munca noastră
creează valoare.
Comercială, financiară și socială.

Cartier Coresi.
Zona contează în investiții

Cartier Coresi este cel mai amplu proiect de regenerare urbană din Transilvania, extins pe 8% din suprafața activă a orașului Brașov.

Cel mai mare centru
comercial din Transilvania

Primul centru comercial din țară cu certificare de excelență în evaluarea performanței ecologice a clădirilor, Coresi Shopping Resort este cel mai mare hypermarket Auchan din Transilvania, vital pentru zona metropolitană a Brașovului și relevant la nivel regional.

Magazine

204

Vizitatori / an

12 milioane

Suprafață închiriabilă (GLA)

59,000 m2

Locuri de parcare

900

Valoarea investiției.
Randament prin administrarea
proprietății de la A la Z.

Beneficiile se adună.
Optimizând randamentul
investiției.

SERVICIU INTEGRAT DE ADMINISTRARE
AL PROPRIETĂȚII DE LA DISTANȚĂ

Asigurăm consultanță premium și suport permanent în servicii de administrare sau mentenanță tehnică celor care văd afacerile imobiliare ca pe o simplă investiție.

Pachet de mobilare premium

Beneficiezi de pachete premium de mobilare, cu tarife preferențiale de producător și consultanță gratuită.

90% gradul anual de închiriere

Brașovul s-a impus ca una dintre cele mai puternice piețe imobiliare la nivel național, cu niveluri excelente de absorbție anuală raportate pentru fiecare sub-sector asociat.

Ești pe PLUS+
când investești în Brașov.

Evoluăm într-un oraș care-și afirmă vizionar valorile, contribuind la strategia de dezvoltare regională și consolidând statutul României în seria statelor cu cele mai dinamice economii la nivel mondial. Marcând multiple etape de evoluție, Brașovul a fost clasificat, pe rând, ca principal pilon de creștere economică sustenabilă, cel mai important centru industrial regional sau aria metropolitană cu cel mai rapid ritm de dezvoltare din Europa.

POPULAȚIE

633,00

Populația județului

253,00

Populația orașului

153,00

Angajați
VÂRSTA

15,6%

între 0 – 14 ani

63,7%

între 15 – 59 ani

20,7%

peste 60 de ani
ECONOMIE

72%

Populație activă

455€

Salariul mediu

3,8%

Rata șomajului

Repere în strategia regională
de dezvoltare. Brașov.

Orașul cu cel mai rapid ritm de creștere din Europa.

Lansarea aeroportului Internațional

2023

Spitalul Regional

2025

Autostrada București – Brașov

2026

Proiectul Capitala Europeană a Culturii

2028

Life Upgraded.

Investiții într-un proiect durabil,
cu perspective excepționale
de dezvoltare

Reproiectat la nivel tehnologic și de design, ansamblul Life Upgraded este un pas în avans în urbanismul centrat pe bunăstarea individuală și pe dezvoltarea comunităților. O combinație perfectă de experiențe, inovație și design.

Unic din Orice Punct. De vedere.
Life Upgraded.

Locație, infrastructură, design. Arhitecți, constructori și designeri de top. Lucrează împreună pentru a construi mai mult decât un proiect bine făcut. Creează un stil de viață peste așteptările tale.

Calitate și inovație.
Tehnologii avansate
pentru orașele viitorului.

Clasă de risc minim. Modele
de business cu randament ridicat.

Prioritare pentru investiții sunt ansamblurile rezidențiale noi din zone metropolitane în dezvoltare, formule urbanistice mixte susținute de rețele valorice interne, care au bune perspective de creștere comunitară.

1

Randamentul

Investiției

Formula de calcul pentru randament în scopul revânzării:
Prețul de revânzare – Prețul de achiziție / număr de ani de la momentul achiziției până la momentul revânzării.
Să presupunem că ai achiziționat apartamentul cu 120.000 de euro în 2022 și îl revinzi în 2026 cu 144.000 de euro. În cazul acestei revânzări, rezultă un profit de 24.000 de Euro realizat în 5 ani, cu un profit anual de aproximativ 4.800 de euro.
Dacă închiriezi acel imobil cu 500 euro pe lună, vei obține un venit anual de 6.000 euro, respectiv 30.000 euro in 5 ani.Dacă randamentul obținut prin închiriere este similar cu cel obținut prin revânzare, poate merită să aștepți ca imobilul să se aprecieze mai mult.

2

Aprecierea

Investiției

Varianta poate fi potrivită atât celor care cumpără cu bani cash, cât și celor care obțin împrumuturi de la bănci. În această din urmă categorie, printre argumentele pro se numără accesibilitatea finanțărilor și faptul că din banii obținuți pe chirie poți acoperi rata la bancă sau cel puțin o parte importantă din ea.
Pentru această variantă, există doi indicatori relevanți:
randamentul investiției și perioada de amortizare.
Pe baza acestor informații, utilizând multiplicatorul chiriei brute potențiale, aplică următoarea formulă de calcul:
Costul de achiziție al imobilului / Chiria lunară x 12
Astfel afli numărul de ani în care îți vei recupera investiția imobiliară complet. De exemplu, dacă vrei să achiziționezi o proprietate a cărei preț este de 120.000 euro, la o chirie lunară de 500 de euro, perioada de amortizare va fi de 20 ani.
Dar pe lângă valoarea de amortizare, mai vrei să afli și randamentul investiției, pentru a afla cât de rentabilă este investiția, comparativ cu alte tipuri de plasamente financiare.
Pentru asta aflăm procentul pe care chiria anuală o reprezintă din costul de achiziție al imobilului.
500 x 12 = 6.000 Euro anual
6.000 Euro / 120.000 Euro x 100% = 5%.

Astfel, în cazul exemplului prezentat anterior, randamentul brut este de 5%, adică de 6.000 de euro anual, o rată mulțumitoare pentru o investiție imobiliară.
Pentru a stabili randamentul net al proprietății mai trebuie să scazi din valoarea anuală a chiriei cheltuielile cu impozitul, lunile de neocupare a proprietății, precum și alte cheltuieli de mobilare.

3

Profitul

la revânzare

Prețurile locuințelor din portofoliul investițional crește constant în intervalul deținerii, ceea ce permite revânzarea avantajoasă a proprietății, profitând de perioadele caracterizate de curs

Kasper Development.
18 ani de experiență
în excelență.
5 proiecte ample finalizate

Excelența tehnică și calitatea impecabilă, reunite în formule unice de design, sunt atribute care ne-au adus prestigiul în grupul dezvoltatorilor de elită. Strategiile sustenabile și planificările pe termen lung ne-au consolidat reputatia in categoria companiilor stabile si responsabile.

Platforma rezidențială Coresi Avantgarden este dezvotată în parteneriat cu Ceetrus, divizia imobiliară a grupului francez Auchan, companie specializată în proiecte rezidențiale mixt

Să vedem concret.
Răspundem la cele mai importante întrebări cu privire investiția ta.

Cum îți poți monetiza investiția?

Vânzarea în scop speculativ.

Revânzarea unui imobil cu o valoare mai mare pe piață.

Randamentul investiției în scopul revânzării.

Beneficiul închirierii.

Beneficiul închirierii pe termen lung.