Recomandare: Cetatea Râșnov și Dino Parc

Recomandare: Cetatea Râșnov și Dino Parc

Brașovul și obiectivele turistice din împrejurimi atrag anual un număr tot mai mare de turiști. Importanța și frumusețea lor este cunoscută și peste graniță, stârnind interesul vizitatorilor. Avantajul de a locui la Coresi Avantgarden? Toate aceste obiective sunt ușor de accesat în timpul liber. Fie că ești însetat de cultură și istorie, fie că ești în căutarea câtorva momente de respiro sau de petrecut cu cei mici, soluțiile sunt la doar câțiva kilometri de casă. Cetatea Râșnov, sit istoric de seamă pentru Transilvania, alături de Dino Parc, un loc destinat agrementului întregii familii, sunt două dintre reperele din preajma orașului Brașov care merită vizitate. Timpul tău liber din vara aceasta va fi cu siguranță îmbogățit.

Cetatea Râșnov

Cetatea Râșnov este considerată una dintre cele mai bine conservate cetăți din Transilvania, prezentându-se totodată drept un monument istoric impresionant, atractiv din punct de vedere turistic atât pentru români cât și pentru străini. Este situată în sudul orașului Râșnov, din județul Brașov, pe drumul Brașov-Rucăr-Câmpulung, la distanță de 30 km de reședința de județ, între Poiana Brașov și Munții Piatra Craiului. Prima atestare documentară a cetății este din anul 1335, an în care în urma năvălirii tătarilor nu a putut fi cucerită. În urmă cu 30-40 de ani a servit drept locație de filmare pentru mari producții cinematografice românești, precum Dacii și Nemuritorii.

Punctele sale forte sunt aerul medieval de altădată și obiectele de patrimoniu pe care le găzduiește. Caracterizată de un stil architectonic simplu, această cetate s-a numit Cetate țărănească, dat fiind faptul că agricultura era principala ocupație a constructorilor săi; cetățile de acest tip făceau parte dintr-un sistem de apărare al localităților transilvănene expuse invaziilor. Este construită din piatră și cărămidă, iar zidurile sale au înălțimea de 5 m. Cetatea Râșnov este format dintr-o incintă exterioară aflată în fața zidului estic, mărginită de un zid fortificat cu un turn pătrat și dintr-o incintă interioară înconjurată de zidurile și turnurile cetății. În interiorul cetății poți vizita muzeul de artă feudală care conține mobilier de epocă, porturi, armuri, arme, precum și instrumente de tortură. De asemenea, poți achiziționa diverse suveniruri. Pentru detalii cu privire la punctele de atracție ale cetății și programul de vizitare acesează site-ul oficial.

Dino Parc

Dacă îți dorești să petreci două ore de bună dispoziție presărată cu informații interesante despre animale dispărute poți face cu încredere o vizită de aventură la Dino Parc, primul din România de acest fel și cel mai mare din sud-estul Europei. Acesta se întinde pe o suprafață de 1.4 hectare și este situat în localitatea Râșnov, pe drumul de acces către cetatea cu același nume. Pentru accesul facil poți apela la trenulețul special de transport.

Detaliile celor 47 de dinozauri în mărime naturală, împrăștiați prin pădure, le reproduc excelent pe cele naturale. Toți dinozaurii sunt atestați științific și realizați pe baza ultimelor descoperiri paleontologice, fiind creați din fibră de sticlă și un tip special de rășină. În parc, pe lângă trasee de aventură și tiroliană, mai poți găsi unicul cinematograf 9D din România, precum și un vulcan realizat în colaborare cu o echipă de la Hollywood. Nu în ultimul rând, există locuri de joacă pentru copii, dar și căsuțe din copac care găzduiesc expoziții sau ateliere pentru cei mici (pictură, traforaj și sculptură). La finalul vizitei ai posibilitatea de a achiziționa suveniruri din magazinul din incintă. Pentru informații despre program de vizitare și prețuri accesează site-ul.

Foto: www.dinoparc.ro

Grup

IMMO LILA SRL

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, str. Ioan Popasu 15, Biroul 5A, Bl. C14, Ap. 50 și punct de lucru în municipiul Brașov, str. Zaharia Stancu nr. 8B, jud. Brașov, cu nr. de ordine în Registrul Comerțului J8/2159/2017 și CUI 37998040, cont bancar IBAN nr: RO04 BSEA 0110 0000 0062 6149, deschis la Credit Agricole Bank

Immo Lodgia S.R.L

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 2, județ Brașov, România, inregistrata sub cod fiscal RO 35259556, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr.: J8/1924/23.11.2015, având contul nr: RO22 INGB 0000 9999 0547 3352, deschis la banca ING Bank

Avantgarden Immo-Invest S.R.L.

societate de drept roman, cu sediul social in municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 5, județ Brașov, România, având cod unic de înregistrare RO 31570460, înregistrată la Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Braşov sub nr. J08/679/2013, cont bancar IBAN nr: RO72 BSEA 0110 0000 0134 9806, deschis la Credit Agricole Bank