Frumusețea se află în detalii, iar unele de mici dimensiuni se pot dovedi de efect, mai ales când vorbim despre un spațiu restrâns precum este cel dintr-un apartament. Dacă adori natura și îți dorești o oază de verdeață chiar la tine în casă, îți recomandăm să îți achiziționezi câteva plante ușor de îngrijit, pe care să le amplasezi în mod strategic. Vei avea astfel parte de nelipsita gură de oxigen, în intimitatea casei tale.

Beneficiul pe care îl dețin plantele asupra aerului, respectiv capacitatea acestora de a-l purifica, este binecunoscut de toată lumea; află că în casă aerul poate ajunge din cauza obiectelor care se află în acest mediu de până la 12 ori mai poluat. Un aspect mai puțin cunoscut este că plantele din jurul tău pot ajuta și la întărirea sistemului imunitar, precum și la a-ți conferi o stare de bună dispoziție. Din acest motiv îți prezentăm câteva plante ușor de întreținut, care rezistă cu lumină puțină și nu necesită nici udarea frecventă, nici îngrijire specializată:

  1. Cactusul de Crăciun este o plantă îndrăgită grație florilor în culori ce variază de la alb, purpuriu, roșu, roz, violet, galben, auriu și roz-portocaliu; poartă supradenumirea de “nu mă deranja” deoarece va înflori dacă o menții timp de câteva luni în poziția inițială. Aceasta are nevoie de lumină și, deși nu te-ai fi gândit, și de multă apă.
  2. Dracena se aseamănă cu un palmier și este înzestrată cu niște frunze elegante, iar uneori poate produce flori albe. Este indicată udarea constantă a frunzelor sale cu un pulverizator, precum și a pământului, însă nu în mod excesiv. Așază planta într-un loc luminos din apartament pentru a evita decolorarea frunzelor.
  3. Crotonul poate fi încadrat drept arbust, ce se distinge prin frunze cărnoase, cu un aspect cameleonic. Acesta este conferit de combinația de culori galben, portocaliu, roșu și verde care, de altfel, depinde de cantitatea de lumină pe care o primește. Și această plantă trebuie amplasată într-o zonă în care să se poată bucura la maxim de razele soarelui, însă necesită o udare adecvată.
  4. Yucca de apartament dispune de mănunchiuri de frunze ascuțite, sub formă de sabie, care ajunge în timp să se asemene cu un palmier. Există și o specie care produce flori vara. Iubește lumina, iar iarna are nevoie de o udare rară; în restul anului este suficientă udarea sa moderată.
  5. Epipremnum este ultima recomandare pentru apartamentul tău, o plantă extrem de rezistentă cu frunze de culoare verde înfrumusețate de pete și striuri galbene, potrivită chiar și pentru persoanele puțin pricepute la grădinărit. Aspectul său pletos, cu creștere rapidă o recomandă pentru a fi amplasată ca plantă curgătoare, însă nu o expune la lumina directă a soarelui. Urmărește menținerea umidității solului în mod constant.

În final, în cazul în care ai plante ce trebuie udate des, apelează la un truc de efect: scufundă ghivecele într-un vas cu apă și apoi așază-le la locul lor, repetând când observi uscarea pământului. Dacă există părți ale plantei bolnave, infestate sau în stare proastă, îndepărtează-le rapid și nu uita săle schimbi pământul la începutul primăverii.

Pentru că o grădină este desemnată oglinda unei minți, nu putem decât să îți dorim să ai parte de multă imaginație și gânduri cât mai libere. Bucură-te la maxim de toate detaliile vieții tale!

EN
Call Now Button