Jurnal pe șantier… septembrie 2018

Jurnal pe șantier… septembrie 2018

Primele frunze au părăsit ramurile copacilor, iar toamna și-a intrat pe deplin în drepturi. Lucrările de construcții de la Coresi Avantgarden evoluează cu pași repezi și, desigur, ne bucurăm să putem împărtăși cu tine cele mai recente realizări de pe șantier din luna septembrie.

În popor luna septembrie este cunoscută drept Răpciune, deschizând anotimpul rece prin culesul viilor (răpciune este un cuvânt popular pentru acest obicei). Denumirea lunii provine din latinescul septem – conform calendarului roman era cea de-a șaptea lună din an. Ce spun tradițiile populare despre luna septembrie? Dacă în septembrie vremea se arată caldă, în luna octombrie va fi rece și umezeală; dacă tună, în luna februarie va fi multă zăpadă; iar dacă înfloresc scaieții, ne vom bucura de o toamnă lungă și frumoasă. Începem această pagină din jurnal împărtășind cu tine evoluția lucrărilor de pe șantierul Coresi Avantgarden.

Evoluția lucrărilor pentru blocurile din faza a doua

Blocul Dinamic (14) are în curs de finalizare lucrările exterioare de arhitectură. S-au finalizat lucrările de hidroizolare pentru balcoane și logii. De asemenea, au fost placate cu gresie balcoanele, logiile și terasele de la parter până la etajul 4, urmând ca în curând să fie finalizate și aceste lucrări. Totodată, s-au montat balustradele pe fațada nord, urmând să se finalizeze montajul balustradelor și al celorlalte accesorii arhitecturale, precum pergolele și parasolarele. În ceea ce privește lucrările interioare, sunt finalizate hidroizolațiile băilor pentru toată clădirea, iar placarea cu ceramică – gresie și faianță – este finalizată până la etajul 3, momentan lucrându-se la etajele 4 și 5. De asemenea, toate spațiile comune precum holul de distribuție și acces în apartamente și podestele casei scării sunt placate cu granit.

Știm că aștepți să recepționezi apartamentul din blocul Unic (15). A durat mai mult, dar așteptarea a luat sfârșit. Află că sunt finalizate lucrarile exterioare de arhitectură, însemnând termosistemul, hidroizolarea balcoanelor, logiilor și teraselor și placarea lor cu gresie. Totodată, s-au finalizat lucrările de montaj balustrade, mâini curente, glafuri metalice peste atice și parapetele din zidarie, precum și accesoriile arhitecturale metalice cum ar fi pergolele și parasolarele. In ceea ce privește lucrările interioare, sunt finalizate lucrările de aplicare a stratului de finisaj MaltaFina, lucrările de zugraveală cu vopsea lavabilă, iar toate ușile de acces în apartament sunt montate. Parchetul laminat este montat de la etajul 5 până la etajul 1, iar ușile interioare sunt montate la etajul 4 și etajul 1, la celelalte etaje montajul ușilor fiind în curs de execuție. De asemenea, montajul obiectelor sanitare, aparatajelor electrice, radiatoarelor și centralelor termice este finalizat de la etajul 5 până la etajul 1, urmând ca în perioada imediat următoare să se aplice ultimele accesorii și retușuri în vederea receptionării apartamentelor. In ceea ce privește spațiile comune, sunt finalizate lucrările de placare cu granit a casei scarii, holului de distribuție și acces în apartamente, precum și placarea perimetrală cu granit a accesului în lift aferentă fiecărui nivel. Totodată, sunt finalizate lucrările de aplicare a tencuielii decorative și zugrăvelilor în spațiile comune de la etajele 5 și 4, urmând a se finaliza aceste lucrări și la celelalte etaje.

La blocul Stil (16) sunt finalizate lucrările de hidroizolare pentru balcoane și logii și placarea lor cu gresie în întregul bloc. Începând din prima săptămână a lunii octombrie vor fi montate elementele metalice de la fațadă precum balustradele, mâinile curente, parasolarele și pergolele. Cu privire la finisajele interioare, sunt finalizate în întregul bloc lucrările de placare cu granit a spațiilor comune, dar și treptatele de granit de pe casa scării. Nu în ultimul rând, de la parter și până la etajul 8 sunt montate căzile de baie, de la parter la etajul 6 este aplicat stratul de finisaj MaltaFina, iar de la parter la etajul 5 este realizată zugrăveala cu vopsea lavabilă.

La blocul Stil (17) realizate hidroizolațiile balcoanelor și logiilor, precum și placarea lor cu gresie de exterior. Pe fațadele nord și sud s-au montat balustradele metalice, urmând ca în perioada următoare să fie montate și pe celelalte două fațade, precum și accesoriile metalice. In același timp, în întregul bloc sunt finalizate lucrările de hidroizolare a băilor, placare cu gresie și faianță, iar căzile de baie sunt montate. Aplicarea stratului de finisaj MaltaFina a fost realizat de la etajul 4 până la etajul 2, la celelalte etaje această activitate fiind în curs de execuție. în scurt timp se va aplica zugrăveala cu vopsea lavabilă și se vor monta ușile de acces în fiecare apartament. In ceea ce privește spațiile comune, toate holurile de distribuție și acces în apartamente, precum și podestele casei scării sunt placate cu granit, urmând a se placa și treptele cu granit.

Lucrările în blocul Activ se desfășoară astfel: în corpul (18) lucrările de termoizolare a fațadelor sunt finalizate. Momentan se lucrează la hidroizolarea balcoanelor și logiilor, precum și la placarea acestora cu gresie; la etajele 5 și 4 aceste activități sunt deja finalizate. În băi gresia, faianța și căzile sunt montate în întregul bloc. Recent a fost încheiată și activitatea de finisare cu granit a pardoselii în zona spațiilor comune. Stratul de finisaj MaltaFina este finalizat la Parter, etajele 1, 3 și 4, la celelalte etaje acestă activitate fiind în curs de execuție. Ulterior se va aplica zugrăveala cu vopsea lavabilă și se vor monta ușile de acces în apartamente.

Pe parcursul lunii septembrie, în corpul (19) s-au finalizat lucrările de termoizolare a fațadelor, hidroizolarea balcoanelor și logiilor, cât și placarea acestora cu gresie. De asemenea, s-au finalizat lucrările de placare a băilor și bucătărilor cu gresie și faianță în întregul bloc, montându-se totodată și căzile de baie. Intre timp, s-au demarat lucrările de finisare cu MaltaFina, etajele 5 și 4 fiind deja finalizate. Urmează a se finisa și suprafețele celorlalte etaje, pentru ca ulterior să fie zugrăvite cu vopsea lavabilă și să fie montate ușile de acces în aparatament. Toate spațiile comune, precum holul de distribuție și acces în apartamente și podestele casei scării sunt placate cu granit.

Vești excelente și pentru beneficiarii apartamentelor din blocul Tonic (28). Sunt finalizate lucrările exterioare de arhitectură, însemnând termosistem, hidroizolarea balcoanelor, logiilor și teraselor, placarea lor cu gresie. Totodată, s-au finalizat lucrările de montaj balustrade, mâini curente, glafuri metalice peste atice și parapetele din zidărie, precum și accesoriile arhitecturale metalice cum ar fi pergolele și parasolarele. In ceea ce privește finisajele interioare, sunt finalizate lucrările de aplicare a stratului de finisaj MaltaFina, lucrarile de zugrăveală cu vopsea lavabilă, toate ușile de acces în apartament sunt montate. De asemenea parchetul, ușile interioare, plintele interioare, pervazele ușilor sunt montate de la etajul 5 până la etajul 3. De asemenea, montajul obiectelor sanitare, aparatajelor electrice, radiatoarelor și centralelor termice este finalizat de la etajul 5 până la etajul 1, urmând ca în perioada imediat următoare să se aplice ultimele accesorii și să se execute retușuri în vederea recepționării apartamentelor. Primele recepții au avut loc deja în această lună, altele sunt în curs. In ceea ce privește spațiile comune, sunt finalizate lucrările de placare cu granit a casei scării, holului de distribuție și acces în apartamente, precum și placarea perimetrală cu granit a accesului în lift aferentă fiecărui nivel. Totodată, sunt finalizate lucrările de aplicare a tencuielii decorative și zugrăvelilor în spațiile comune de la etajele 5 și 4, urmând a se finaliza aceste lucrări și pe celelalte etaje.

Pentru blocul Avatar (29) lucrările de fațadă sunt în curs de execuție. Fațada vest este finalizată, iar fațada sudică este placată cu polistiren, urmând a se aplica plasa din fibră de sticlă și masa de șpaclu. Cu privire la lucrările interioare, atât tencuiala, cât și structurile ghenelor din gips-carton sunt finalizate în întregul bloc. Totodată, sunt finalizate lucrările de șapă de la etajul 6 până la etajul 2, iar la etajele 6 și 5 sunt montate glafurile interioare din marmură la ferestre, iar ghenele au fost placate cu plăci din gips- carton, urmând să fie finalizate aceste operațiuni și la etajele inferioare.

Și despre ultimul corp din faza a doua, Avatar (30) avem vești bune: au fost demarate lucrările de fațadă; fațadele nord și est sunt deja placate cu polistiren, lucrându-se momentan la aplicarea plasei din fibră de sticlă și a masei de șpaclu. În același timp, este finalizată hidroizolația terasei superioare. Tencuiala a fost aplicată până la etajul 8, șapa este finalizată până la etajul 6, iar momentan se lucrează la finalizarea șapei la etajele 7 și 8. Totodată, structurile ghenelor din gips-carton sunt finalizate până la etajul 8, placarea cu gips-carton a ghenelor, precum și glafurile interioare din marmură la ferestre fiind executate până la etajul 5.

Evoluția lucrărilor pentru blocurile din faza a treia

Structura de rezistență a corpului A este în întregime finalizată. Zidăria este finalizată de la parter și până la etajul 6, lucrându-se în prezent la pereții de compartimentare din zidărie de cărămidă aferenți etajelor 7 și 8. Tâmplăria exterioară este montată de la parter și până la etajul 5. Cu privire la partea de instalații a clădirii, sunt finalizate instalațiile sanitare și termice de la parter până la etajul 5, momentan echipele de instalatori desfășurându-și activitatea la etajul 6. De asemenea, instalațiile electrice sunt în curs de execuție, fiind finalizate de la parter și până la etajul 2. Au fost demarate lucrările de tencuială la parter și la etajul 1, urmând să fie executate și la etajele superioare.

În blocul B, scara 1 echipa de structuriști lucrează la realizarea stâlpilor și a pereților din beton armat de la etajul 5, în timp ce echipele de zidari au finalizat pereții de închidere și compartimentare din cărămidă până la etajul 2. În perioada imediat următoare vor fi demarate lucrările de instalații sanitare, termice și electrice. Cu privire la scara 2, vă oferim o veste excelentă: structura sa de rezistență tocmai a fost finalizată. Echipele de zidari lucrează la realizarea pereților de închidere și compartimentare din cărămidă de la etajul 4, iar tâmplăria exterioară este montată până la etajul 2. De asemenea, în perioada următoare vor fi demarate lucrările de instalații sanitare, termice și electrice.

Referitor la corpul C, echipa de structuriși lucrează la realizarea stâlpilor și a pereților din beton armat de la etajul 7, în timp ce echipele de zidari au finalizat zidăria de închidere și compartimentare din cărămidă de la etajul 4. Instalațiile sanitare și termice sunt finalizate de la parter și până la etajul 3, urmând ca în perioada următoare să fie demarate lucrările de instalații electrice.

Lucrările de construcție din blocul D sunt concentrate pe finalizarea structurii de rezistență, momentan realizându-se planșeul care acoperă etajul 6.

Pentru moment acestea sunt veștile noastre de la Coresi Avantgarden. Urmărește-ne și în continuare pentru a afla cele mai noi informații de pe șantier. Între timp îți dorim să te bucuri de o toamnă rodnică și cât mai blândă!

Grup

IMMO LILA SRL

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, str. Ioan Popasu 15, Biroul 5A, Bl. C14, Ap. 50 și punct de lucru în municipiul Brașov, str. Zaharia Stancu nr. 8B, jud. Brașov, cu nr. de ordine în Registrul Comerțului J8/2159/2017 și CUI 37998040, cont bancar IBAN nr: RO04 BSEA 0110 0000 0062 6149, deschis la Credit Agricole Bank

Immo Lodgia S.R.L

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 2, județ Brașov, România, inregistrata sub cod fiscal RO 35259556, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr.: J8/1924/23.11.2015, având contul nr: RO22 INGB 0000 9999 0547 3352, deschis la banca ING Bank

Avantgarden Immo-Invest S.R.L.

societate de drept roman, cu sediul social in municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 5, județ Brașov, România, având cod unic de înregistrare RO 31570460, înregistrată la Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Braşov sub nr. J08/679/2013, cont bancar IBAN nr: RO72 BSEA 0110 0000 0134 9806, deschis la Credit Agricole Bank