În popor se spune: Mai este Rai şi tot poporul este cel care numeşte luna Mai ca fiind Florar. Este ușor de înţeles de ce… pământul se manifestă printr-o explozie de vegetație, copacii prind culoare și viață datorită frunzelor și florilor, vremea se încălzeşte şi pentru toate acestea şi multe altele, poporul sărbătorea venirea lui Florar cu multă bucurie. Mai este o lună plină de prospețime și culoare. Culoare au prins și fațadele blocurilor din Coresi Avantgarden Brașov. Am scris o nouă pagină în Jurnal cu privire la etapele de execuție ale blocurilor din complex.

Stadiul lucrărilor în prima etapă

În faza întâi se lucrează de zor… La blocul Zen (7) fațada este finalizată în proporție de peste 90%. La etajele 6, 7 și 8 se aplică zugrăveală. Gresia și faianța se montează în prezent la etajele superioare ale clădirii. La Blocul Armonia se lucrează la amenajarea exterioară. La începutul lunii iunie se va monta și semnalizarea interioară pe etaje, pentru apartamente și spații comerciale.

La blocul Bucuria fațada este finalizată în procent de 90%. În corpul 13 se recepționează apartamentele. În ceea ce privește corpul 12, încă se mai lucrează la aplicarea gletului, a tencuielilor și zugrăvelii. Ultimul pas este reprezentat de montarea parchetului laminat și a ușilor. Începând cu luna iunie se vor recepționa mai multe apartamente din corpul 12. La corpul 11 echipele lucrează intens la aplicarea gletului, a tencuielilor și zugrăvelii, dar se execută și lucrări pe spațiile comune. La primele etaje se montează ușil și parchetul laminat.

După finalizarea lucrărilor exterioare, amenajarea aleilor și parcărilor, se va asfalta integral prima fază din complex.

 

Evoluția lucrărilor pentru blocurile din faza a doua

La blocul Dinamic (14) termosistemul este realizat în proporție de 70%. La etajul 5 lucrările sunt în toi, turnându-se șapa și aplicându-se tencuială. Iar la etajul 5 se execută instalațiile sanitare și electrice la roșu.

Termosistemul la blocul Unic (15) este finalizat, se execută lucrări la fațadă, 30% fiind deja realizată. La etajele 3 și 4 se toarnă șapa, iar la etajul 5 se aplică tencuiala.

În corpul Stil (16) zidăria se execută la etajul 8, iar la etajul 6 se montează tâmplăria PVC. Lucrările de zidărie sunt finalizate integral. La etajul 4 eforturile echipei sunt concentrate asupra execuției instalațiilor sanitare și electrice la roșu. La Stil (17) zidăria este finalizată 100%, tâmplăria PVC se montează la etajul 6, iar instalațiile sanitare și electrice la roșu se execută la etajele 4 și 5.

La etajul 6 din blocul Activ (18) se execută lucrări de zidărie. La etajul 5 al aceluiași imobil se montează tâmplăria PVC. La etajul 2 se execută instalațiile sanitare, precum și cele electrice la roșu. În blocul Activ (19) se execută lucrări de zidărie la etajul 5. La etajul 5 se montează tâmplăria PVC. La etajul 3 se lucrează la instalațiile sanitare și electrice, la roșu.

Tonic (28) are lucrările de zidărie finalizate, la fel și tâmplăria PVC. La etajul 4 se aplică tencuieli, iar la etajul 2 se toarnă șapa. Fațada este realizată în proporție de 40%.

La etajul 6 al blocului Avatar (29) se lucrează la structura aticului, iar la etajul 1 se montează tâmplăria PVC. În blocul Avatar (30) se lucrează la structura planșeului de la etajul 8, precum și la zidăria de la etajul 3. Tot la etajul 3 se montează și tâmplăria PVC.

Pentru blocurile A, B, C și D situate în imediata apropiere a aleii de promenadă se execută lucrări la structură.

Urmează Rusaliile sau Pogorârea Sfântului Duh, o sărbătoare extrem de importantă pentru toţi creştinii. Conform tradițiilor populare, pentru a apăra gospodaria de invazia spiritelor, în sâmbâta Rusaliilor se recomandă să arborezi pe terasă, în foișoare sau la intrarea în casă frunze de nuc și ramuri verzi de tei. Bucură-te de zilele de sărbătoare și de cei dragi! O minivacanță reușită îți dorim!

 

Call Now Button
RO
EN RO