Bine te-am regăsit! Luna iunie s-a încheiat, iar noi consemnăm în jurnal noutățile. Înainte de a-ți împărtăși informațiile din șantierul Coresi Avantgarden, îți aducem în atenție un eveniment care a avut loc în această perioadă: Solstițiul de vară 2019.

Știai că Ziua Mondială a Soarelui este o sărbătoare anuală instituită de Societatea Internațională pentru Energie Solară și are drept scop popularizarea posibilităților de utilizare a energiei solare? Potrivit astronomilor, Soarele este o sferă gazoasă gigantică, în vârstă de 4 miliarde și jumătate de ani, stea care plutește pe un braț spiralat al Căii Lactee. Soarele are un diametru de 139.000.000 km și o masă de 2 miliarde de tone. Impresionat, nu? Temperatura la suprafața Soarelui este de aproximativ 5.500 grade Celsius.

Punerea în valoare a imensului potențial, pe care îl dăruiește planetei noastre, astrul zilei constituie în concepția oamenilor de știință soluția cea mai sigură și mai la îndemână pentru depășirea crizei energetice. Evenimentul marchează începutul verii astronomice. Începând din 21 iunie ziua se scurtează, devenind egală cu noaptea, la echinocţiul de toamnă. Solstiţiul de vară a fost, din cele mai vechi timpuri, prilej de bucurie și sărbătoare, fiind legat de momentul strângerii recoltei.

Și dacă tot am adus în discuție motivele de bucurie, iată de ce suntem mândri de evoluția lucrărilor în etapele a treia și a patra ale proiectului.

 

Evoluția lucrărilor pentru blocurile din faza a treia

La blocul A sunt finalizate lucrările de placare cu gresie și faianță, iar stratul de finisaj Malta Fina și vopseaua lavabilă sunt deja aplicate. De asemenea, toate apartamentele sunt prevăzute atât cu uși de acces cât și cu uși interioare. Anterior au fost montate parchetul și plinta. In ceea ce privește lucrările aferente spațiilor comune, află că sunt executate lucrările de placare a holurilor de acces, podestele casei scării și treptele cu granit. Tencuiala decorativă si vopseaua lavabila sunt aplicate, iar de la etajul 7 până la etajul 2 sunt executate lucrările de placare cu PAL a spațiilor destinate contoarelor de apă și gaz amplasate pe casa scării. In ceea ce privește instalațiile, majoritatea apartamentelor sunt echipate cu obiecte sanitare, radiatoare, centrale termice și aparataj electric. In prezent se aplică ultimele accesorii și retușuri pentru a avansa la recepția apartamentelor. Recepțiile se desfășoară conform programărilor comunicate.

Față de luna anterioară, află că s-au finalizat în întregul bloc B lucrările de montaj a structurii metalice aferentă ghenelor de instalații din gips carton, iar șapa este turnată. La scara B1, de la etajul 8 până la etajul 4 echipele au finalizat de placat cu gips carton ghenele de instalații, tavanele, precum și glafurile din marmură.

In ceea ce privește lucrările de arhitectură exterioară, te informăm că s-au încheiat lucrările de montare a termosistemului, toate fațadele fiind prevăzute cu polistiren expandat, vată minerală, plasă din fibră de sticlă, masa de șpaclu și tencuiala decorativă. Mai mult, la toate balcoanele și logiile s-a aplicat hidroizolația bicomponentă, urmând a se monta gresia exterioară.

La scara B2 a blocului sunt finalizate lucrările de structură, zidărie, tâmplăria exterioară, instalațiile sanitare, termice, electrice, precum și lucrările de aplicare a tencuielii. De asemenea, în intregul bloc este turnată șapa, sunt montate glafurile din marmură, iar ghenele și tavanele sunt prevăzute cu gips carton. Am demarat lucrările de finisare a apartamentelor, până în momentul de față fiind aplicată hidroizolația în toate băile, iar apartamentele amplasate de la etajul 1 până la etajul 4 sunt prevăzute cu gresie și faianță. Finisajele disponibile le poți vedea aici. În ceea ce privește lucrările de arhitectură exterioară, s-au încheiat lucrările de montare a termosistemului, toate fațadele fiind prevăzute cu polistiren expandat, vată minerală, plasă din fibră de sticlă, masa de șpaclu și tencuială decorativă. Mai mult, la toate balcoanele și logiile s-a aplicat hidroizolația bicomponentă, urmând a se monta ceramica exterioară.

La blocul C lucrările de finisare a apartamentelor sunt în plină desfășurare. Până în momentul de față, toate apartamentele au hidroizolație în băi, plăci ceramice, iar stratul de finisaj Malta Fina este aplicat. Totodată, de la etajul 7 până la parter s-a aplicat vopseaua lavabilă, iar la etajele 7 și 6 sunt montate deja ușile de intrare în apartament. In ceea ce privește spațiile comune, toate holurile de acces, podestele casei scării și treptele sunt placate cu granit.

Nu au fost neglijate nici lucrările de arhitectură exterioară. Procesul de montare a termosistemului s-a finalizat, precum și lucrările de placare cu gresie a balcoanelor și logiilor. In plus, balustradele metalice și glafurile sunt montate în proporție de 70%.

Foarte avansate sunt lucrările întreprinse la blocul D, etapa de finisare a apartamentelor este în plină desfășurare. Până în prezent, toate apartamentele sunt prevăzute cu hidroizolație în băi, gresie și faianță, iar stratul de finisaj Malta Fina este aplicat de la etajul 7 până la etajul 3. In ceea ce privește lucrările aferente spațiilor comune, holurile de acces și podestele casei scării de la parter până la etajul 3 sunt prevăzute cu granit. Referitor la lucrările de arhitectură exterioară, etapa de montare a termosistemului este finalizată, precum și lucrările de placare cu gresie a balcoanelor și logiilor. Balustradele metalice și glafurile din tablă sunt montate în proporție de 30%.

 

Evoluția lucrărilor pentru blocurile din faza a patra

Adăugăm în jurnal informații despre apartamentele aflate în construcție în această etapă. Află că la blocul Simbol (corp 20) sunt finalizate lucrările de structură, zidărie, tâmplărie exterioară, instalații sanitare, termice și electrice. La etajele 8, 6 și 4 lucrările de aplicare tencuială sunt finalizate, în timp ce la etajele 7, 5, 3 și 1 aceste lucrări sunt în curs de finalizare. La etajele 8 și 6 s-au executat lucrările de montare a structurii metalice aferentă ghenelor de instalații din gips carton, iar la etajul 6 șapa este turnată. Cu privire la lucrările de exterior, află ca fațadele est si vest sunt echipate în totalitate cu polistiren expandat și vată minerală. In ceea ce privește lucrările de hidroizolare, terasa superioară este finalizată în totalitate, terasele circulabile sunt prevăzute cu stratul de difuzie a vaporilor, iar toate balcoanele și logiile sunt hidroizolate perimetral. Despre hidroizolații am mai scris aici.

La blocul Simbol (corp 21) sunt finalizate lucrările de structură, zidărie și tâmplărie exterioară. Instalațiile sanitare și termice sunt executate de la etajul 6 până la etajul 4, iar lucrările electrice de la etajul 6 până la etajul 1 sunt executate în proporție de 80%. Cu privire la lucrările de exterior, fațadele nord și vest sunt prevăzute în totalitate cu polistiren expandat și vată minerală. In ceea ce privește lucrările de hidroizolare, terasa superioară este finalizată integral, terasele circulabile sunt prevăzute cu stratul de difuzie a vaporilor, iar toate balcoanele și logiile sunt hidroizolate perimetral.

La blocul Accent (corp 22) structura de rezistență este finalizată în totalitate, iar zidăria este realizată de la demisol până la etajul 5. Tâmplăria PVC este montată de la parter până la etajul 5, iar instalațiile sanitare, termice și electrice sunt realizate de la parter până la etajul 4.

Blocul Accent (corp 23) are finalizată întreaga structură de rezistență. Lucrările de zidărie sunt încheiate în întregul bloc, iar tâmplăria exterioară a fost montată de la parter până la etajul 5. In ceea ce privește lucrările la instalațiile sanitare, termice și electrice, acestea sunt finalizate de la parter până la etajul 2, momentan executându-se aceste lucrări la etajele 3 și 4. Etapa de hidroizolare a pereților exteriori de la demisol este finalizată, iar suplimentar, la terasa superioară s-a montat stratul de difuzie a vaporilor.

La corpul 24 structura de rezistență este finalizată până la etajul 7, iar echipele de structuriști lucrează la realizarea planșeului peste etajul 8. Lucrările de zidărie sunt finalizate la parter și etajul 1, iar la etajele 2 și 3 acestea sunt în derulare. Hidroizolația aferentă pereților exteriori de la demisol este realizată, iar la parter sunt executate lucrările de instalații sanitare, termice și electrice.

La corpul 25 structura de rezistență este finalizată integral, iar lucrările de zidărie sunt finalizate la parter, etajul 1 și 5. Totodată, află că pereții exteriori de la demisol sunt prevăzuți cu hidroizolație.

Despre corpul 26 află că are structura de rezistență finalizată până la parter, iar echipele de structuriști lucrează la realizarea planșeului peste etajul 1. De asemenea, pereții exteriori de la demisol sunt prevăzuți cu hidroizolație.

Despre corpul 27 îți comunicăm că are structura de rezistență finalizată până la etajul 1, iar echipele de structuriști lucrează la realizarea pereților și stâlpilor din beton armat de la etajul 2. Și în cazul acestei clădiri, pereții exteriori de la demisol sunt prevăzuți cu hidroizolație.

În această etapă a proiectului mai sunt prevăzute alte 7 corpuri de clădire. Atât pentru corpurile 31-32, cât și pentru corpurile 33-34 te anunțăm că s-au demarat lucrările de structură, până în momentul de față fiind executate fundația, pereții și stâlpii din beton armat de la demisol. Pentru celelalte blocuri lucrările vor fi demarate spre finalul anului.

Dacă te pregătești de vacanță, îți dorim zile senine și frumoase! Pe curând!

EN
Call Now Button