Jurnal pe șantier… decembrie 2018

Jurnal pe șantier… decembrie 2018

Luna decembrie este luna nașterii Domnului, a cadourilor. Este acea perioadă din an în care ne amintim cu toții să fim mai buni sau mai generoși. Bucuria este prezentă la final de an și pe șantierul Coresi Avantgarden, unde lucrările de construcție au evoluat într-un ritm alert.

Știai că luna decembrie este cunoscută în popor sub mai multe denumiri? Undrea, Luna lui Cojoc, Ningău sau Luna lui Andrei. Aproape toate credințele populare au legătură cu temperatura specifică acestei perioade. Astfel, dacă Undrea-i geros, anul este mănos, iar dacă Crăciunul este ploios, Paștele-i friguros. Nu în ultimul rând, se consideră că vremea de la începutul lunii decembrie reprezintă un indiciu pentru cea din următoarele zece săptămâni. Fie vremea cât de rea, noi pe șantier am reușit să avem următoarele progrese…

 

Evoluția lucrărilor pentru blocurile din faza a doua

La blocul Dinamic (14) lucrările au rămas în același stadiu ca și în Jurnalul lunii noiembrie.

La blocul Unic (15), lucrările aferente apartamentelor și spațiilor comerciale sunt finalizate. Singurele aspecte pe care le mai avem de bifat sunt: mobilierul de pe casa scării (placarea cu PAL a spațiilor pnetru contoare de apă și gaz și legăturile interfoanelor. Le vom realiza în prima jumătate a lunii ianuarie. De asemenea, urmează să montăm gresia în zona rampei pentru persoanele cu dizabilități, balustrada metalică definitivă la scara de acces în bloc și balustradele de sticlă pentru spațiile comerciale. Până la momentul de față au fost recepționate 36 de apartamente și 4 spații comerciale.

Lucrările aferente apartamentelor sunt finalizate pentru blocul Stil (16). Singurele aspecte care au rămas de finalizat sunt mobilierul de pe casa scării – placarea cu PAL a spațiilor pentru contoare de apă și gaz și legăturile interfoanelor – termen 31 ianuarie 2019. De asemenea, gresia trebuie montată în zona rampei pentru persoane cu dizabilități, dar și balustrada metalică definitivă la scara de acces în bloc. Până la momentul de față au fost recepționate 60 de apartamente.

Despre Stil (17) trebuie să vă împărtășim că s-au finalizat lucrările de realizare a boxelor din demisol. În ceea ce privește lucrările aferente apartamentelor, acestea sunt finalizate. A rămas de executat mobilierul de pe casa scării: placarea cu PAL a spațiilor destinate contoarelor de apă și gaz și legăturile interfoanelor – termen 31 ianuarie 2019. Și aici trebuie montată gresia în zona rampei pentru persoane cu dizabilități, dar și balustrada metalică definitivă la scara de acces în bloc. Până în momentul de față au fost recepționate 11 apartamente, iar restul sunt în curs.

La Activ (18) s-au montat balustradele metalice ale balcoanelor, logiilor și ferestrelor și glafurile metalice aferente parapetelor pline din zidărie ale balcoanelor și logiilor pe toate fațadele. Au fost montate ușile de acces în apartamente, parchetul și plintele, ușile interioare, profilele decorative și de trecere și s-a aplicat silicon. A fost aplicată tencuiala decorativă, s-a montat balustrada metalică, precum și mâna curentă din inox și sunt finalizate boxele de depozitare din demisol. Lucrările aferente apartamentelor sunt finalizate. A rămas de executat mobilierul de pe casa scării – placarea cu PAL a spațiilor pentru contoarele de apă și gaz și legăturile interfoanelor. Le vom demara începând din ianuarie 2019. Și la acest bloc rămâne să montăm gresia în zona rampei pentru persoane cu dizabilități, dar și balustrada metalică definitivă la scara de acces în bloc. Până în momentul de față au fost recepționate 11 apartamente și restul sunt în curs.

Blocul Activ (19) are finalizate aproape toate lucrările. Au fost montate balustradele metalice ale balcoanelor, logiilor și ferestrelor, glafurile metalice aferente parapetelor pline din zidărie ale balcoanelor și logiilor. Obiectele sanitare, radiatarele, centralele termice și aparatajul electric sunt montate în întregul bloc, iar ușile interioare de la etajul 5 până la etajul 1. A rămas de executat mobilierul de pe casa scării: placarea cu PAL a spațiilor pentru contoarele de apă și gaz și legăturile interfoanelor. De asemenea, trebuie montată gresia în zona rampei pentru persoane cu dizabilități, balustrada metalică definitivă la scara de acces în bloc și balustradele de sticlă la spațiile comerciale. Până în prezent a fost recepționate 2 apartamente.

Blocul Tonic (28) are finalizate lucrările aferente apartamentelor și spațiilor comerciale. A rămas de executat mobilierul de pe casa scării – placarea cu PAL a spațiilor destinate contoarelor de apă și gaz și legăturile interfoanelor, dar sunt programate a fi executate până la vizita lui Moș Crăciun. Urmează să fie montată balustrada metalică definitivă la scara de acces în bloc și balustradele de sticlă pentru spațiile comerciale. Toate apartamentele și cele 3 spații comerciale de la parter sunt recepționate.

Pentru Avatar (29) s-au încheiat lucrările de aplicare a stratului de finisaj MaltaFina, iar la etajele 4 și 5 se aplică vopseaua lavabilă. În spațiile comune se finalizează lucrările de montare a granitului din holul de distribuție și acces în apartamente. Este finalizată și placarea perimetrală cu granit a accesului în lift aferentă fiecărui nivel. Despre Avatar (30) îți spunem că lucrările sunt aproape finalizate în toate aspectele de construcție. Lucrările de hidroizolare și placarea cu gresie a teraselor, a balcoanelor și a logiilor sunt de asemenea finalizate. În întregul bloc s-au încheiat activitățile de aplicare a stratului de finisaj MaltaFina. Obiectele sanitare se montează la etajul 4. Iar treptele de granit se montează la etajul 2.

 

Evoluția lucrărilor pentru blocurile din faza a treia

Știți deja că în blocul A sunt finalizate structura de rezistență, lucrările de zidărie și tâmplărie exterioară, instalațiile sanitare, termice și lectrice. În plus, s-au încheiat și aplicarea tencuielii și montarea structurii metalice aferente ghenelor din gips carton. Cu privire la lucrările exterioare, fațadele sunt placate cu polistiren. La fațadele de nord, sud și vest s-a aplicat deja plasa din fibră de sticlă și masa de șpaclu. Sunt terminate și lucrările de hidroizolare a terasei superioare.

Pentru blocul B, scara 1 are finalizată structura de rezistență până la etajul 7. Zidăria și tâmplăria au fost executate până la etajul 4. Instalațiile sanitare, termice și electrice au fost finalizate până la etajul 3. Structura de rezistență și zidăria sunt finalizate în tot corpul B2. Tâmplăria exterioară a fost montată în tot blocul. Instalațiile sanitare și termice au fost instalate de la parter până la etajul 5, iar instalațiile electrice au fost realizate de la parter până la etajul 3. Tot de la parter până la etajul 3 s-a finalizat aplicarea tencuielii. La parter, etajul 1 și etajul 2 sunt realizate structurile metalice ale ghenelor din gips carton și turnarea șapei.

Structura de rezistență și zidăria este finalizată în blocul C. Tâmplăria exterioară este montată în tot blocul. De la parter până la etajul 6 s-au montat instalațiile sanitare și termice. Instalațiile electrice sunt finalizate de la parter până la etajul 3. Tot de la parter până la etajul 3 s-au finalizat lucrările de aplicat tencuială.  La parter și la etajul 1 s-a montat structura metalică a ghenelor din gips carton și s-a turnat șapa.

Blocul D, ultimul din această etapă, are finalizată structura de rezistență, zidăria, tâmplăria exterioară și instalațiile sanitare și termice. Instalațiile electrice sunt montate de la parter la etajul 3.

Vă dorim să aveți parte de sărbători cu bucurie în case și în inimi, cu tihnă alături de cei dragi. Să ne auzim la anul cu bine pentru a continua să scriem noi file de poveste în cartierul nostru drag, Coresi Avantgarden.

Grup

IMMO LILA SRL

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, str. Ioan Popasu 15, Biroul 5A, Bl. C14, Ap. 50 și punct de lucru în municipiul Brașov, str. Zaharia Stancu nr. 8B, jud. Brașov, cu nr. de ordine în Registrul Comerțului J8/2159/2017 și CUI 37998040, cont bancar IBAN nr: RO04 BSEA 0110 0000 0062 6149, deschis la Credit Agricole Bank

Immo Lodgia S.R.L

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 2, județ Brașov, România, inregistrata sub cod fiscal RO 35259556, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr.: J8/1924/23.11.2015, având contul nr: RO22 INGB 0000 9999 0547 3352, deschis la banca ING Bank

Avantgarden Immo-Invest S.R.L.

societate de drept roman, cu sediul social in municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 5, județ Brașov, România, având cod unic de înregistrare RO 31570460, înregistrată la Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Braşov sub nr. J08/679/2013, cont bancar IBAN nr: RO72 BSEA 0110 0000 0134 9806, deschis la Credit Agricole Bank