Jurnal pe șantier… martie 2019

Jurnal pe șantier… martie 2019

Se încheie prima lună de primăvară… Deși timid, soarele ne-a zâmbit și am putut lucra bine pe șantier. Sperăm ca și noi, la rândul nostru, să îți aducem zâmbetul pe buze prin veștile din jurnalul lunii martie. Știai că luna martie, înainte de introducerea calendarului gregorian, obișnuia să fie prima lună din an? Numele său provine din limba latină, de la Marte, zeul roman al războiului și strămoșul poporului roman. Pentru că în această perioadă în emisfera nordică se topeau zăpezile, iar pământul devenea din nou fertil, martie era excelentă atât pentru fermierii care își reluau activătățile agricole, cât și pentru războinici de a-și relua luptele. Acvamarinul și hematitul sunt pietrele specifice acestei luni, ambele fiind un simbol al curajului.

Dacă te-am făcut curios cu privire la evoluția lucrărilor, te invităm să derulezi o nouă filă din jurnal.

Evoluția lucrărilor pentru blocurile din faza a doua

Din cele 430 de apartamente din această a doua etapă, cea mai mare parte sunt recepționate. Despre blocul Avatar (29), află că au fost finalizate lucrările în apartamente. De asemenea, sunt terminate și lucrările de placare cu PAL a spațiilor comune pentru contoare de apă și gaz. Continuă recepțiile apartamentelor, fiind recepționate un număr de 24 de unități. Și blocul Avatar (30) are finalizate lucrările în apartamente, fiind recepționate un număr de 57 de apartamente până în prezent.

 

Evoluția lucrărilor pentru blocurile din faza a treia

În blocul A s-au demarat lucrările de finisare a apartamentelor, până în momentul de față toate băile fiind prevăzute cu hidroizolații. De la etajul 8 și până la etajul 3 este montată gresia și faianța. În plus, stratul de finisare MaltaFina este aplicat deja la etajul 7. În perioada următoare se va aplica și la celelalte etaje.

Cu privire la lucrările exterioare, s-au finalizat lucrările de aplicare a tencuielii decorative, precum și lucrările de hidroizolare a balcoanelor și a logiilor și placarea lor cu gresie. Urmează să se monteze schela.

Pentru blocul B, scara 1 sunt încheiate lucrările de montare a tâmplăriei exterioare, precum și cele de hidroizolare perimetrală a logiilor și a balcoanelor. De asemenea, sunt demarate lucrările aferente fațadelor, până în prezent fiind complete lucrările de placare cu polistiren a fațadei de est. Despre lucrările interioare, îți împărtășim că s-au finalizat lucrările la instalațiile sanitare, termice și electrice în întregul bloc. La etajele superioare s-au demarat lucrările de aplicare a tencuielii. La scara 2 a blocului, în plus față de luna trecută, s-au demarat lucrările de aplicare a tencuielii, fiind în curs de finalizare la etajele 4, 6 și 7. S-au demarat și lucrările aferente fațadelor, până în prezent fiind încheiate lucrările de placare cu polistiren a fațadei Est.

Blocul C beneficiază de următoarele realizări: montarea instalațiilor de gaz de la parter până la etajul 6 și turnarea șapei în întregul bloc. În același timp, lucrările de placare a ghenelor sunt finalizate de la parter până la etajul 6. La etajele superioare aceste lucrări sunt în curs de finalizare. Sunt realizate și hidroizolațiile în băi, iar la etajele 4 și 5 au fost demarate lucrările de placare cu gresie și faianță. Despre lucrările exterioare, află că toate fațadele sunt placate cu polistiren, peste care s-a aplicat plasă din fibră de sticlă și masa de șpaclu. Fațadele est și sud au în curs de finalizare lucrările de aplicare a tencuielii decorative. Urmează să se monteze pe aceste fațade schelele. Nu în ultimul rând, sunt complete lucrările de aplicare a hidroizolației la balcoane și logii. Gresia exterioară a fost montată în proporție de 80%.

Blocul D are multe noutăți. Sunt finalizate structura de rezistență, zidăria din cărămidă și tâmplăria exterioară. Instalațiile sanitare, termice, electrice și coloanele de gaz au fost montate complet în tot blocul. Toate balcoanele sunt prevăzute cu hidroizolație. Sunt finalizate și lucrările de aplicare a tencuielilor, iar la etajele 5, 6, 7 sunt finalizate lucrările de turnare a șapei. De la etajul 8 până la etajul 4 este terminată structura metalică a ghenelor din gips carton, iar la etajul 7 sunt montate glafurile de marmură la ferestre. În ceea ce privește lucrările exterioare de arhitectură, este finalizată hidroizolația pentru ultimul nivel și au fost placate cu polistiren și vată bazalicată toate fațadele. A fost aplicată plasă din fibră de sticlă și masă de șpaclu, iar fațada sud are deja aplicată tencuială decorativă.

Evoluția lucrărilor pentru blocurile din faza a patra

Blocul 20 are structura de rezistență finalizată în totalitate, inclusiv accesul în bloc, rampa pentru persoane cu dezabilități și pereții din beton armat aferenți curții de lumină de la demisol. Lucrările de zidărie sunt finalizate. Tâmplăria a fost montată la primele etaje, iar de la parter la etajul 7 logiile sunt prevăzute cu hidroizolație perimetrală. Instalațiile sanitare și termice au fost montate de la parter până la etajul 8. Instalațiile electrice sunt montate de la parte până la etajul 2, electricienii lucrând în prezent la etajele 3 și 4. De asemenea, s-au demarat lucrările de hidroizolare a terasei superioare, fiind montată membrana barieră de vapori.

Și blocul 21 are structura de rezistență finalizată. Și aici s-au demarat lucrările de hidroizolare a terasei superioare, fiind aplicată bariera de vapori. Lucrările de zidărie sunt complete, iar tâmplăria PVC a fost montată până la etajul 5. Hidroizolația perimetrală a logiilor este realizată de la parter până la etajul 4.

La blocul 22 structura de rezistență este finalizată până la etajul 4. Lucrările de zidărie au avansat, pereții exteriori de compartimentare fiind finalizați până la etajul 1.

Despre blocul 23 află că are structura de rezistență finalizată până la etajul 4, iar echipele de structuriști lucrează la realizarea pereților și stâlpilor din beton armat de la etajul 5. Lucrările de zidărie au avansat de asemenea, fiind realizați pereții exteriori și de compartimentare până la etajul 1.

Sperăm că începutul de primăvară a fost de bun augur pentru tine. Îți dorim ca și restul anului să fie plin de energie pozitivă și realizări frumoase, așa cum ai parte și la Coresi Avantgarden. O primăvară cu zâmbetul pe buze îți dorim!

Grup

IMMO LILA SRL

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, str. Ioan Popasu 15, Biroul 5A, Bl. C14, Ap. 50 și punct de lucru în municipiul Brașov, str. Zaharia Stancu nr. 8B, jud. Brașov, cu nr. de ordine în Registrul Comerțului J8/2159/2017 și CUI 37998040, cont bancar IBAN nr: RO04 BSEA 0110 0000 0062 6149, deschis la Credit Agricole Bank

Immo Lodgia S.R.L

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 2, județ Brașov, România, inregistrata sub cod fiscal RO 35259556, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr.: J8/1924/23.11.2015, având contul nr: RO22 INGB 0000 9999 0547 3352, deschis la banca ING Bank

Avantgarden Immo-Invest S.R.L.

societate de drept roman, cu sediul social in municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 5, județ Brașov, România, având cod unic de înregistrare RO 31570460, înregistrată la Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Braşov sub nr. J08/679/2013, cont bancar IBAN nr: RO72 BSEA 0110 0000 0134 9806, deschis la Credit Agricole Bank