Luna aprilie se încheie curând, iar sărbătoarea Paștelui este doar la un pas distanță, cu tihnă și ouă roșii. Știai că denumirea lunii aprilie are legătură cu zeița greacă a iubirii, Afrodita? În limba latină semnificația sa este de a deschide, acțiune în armonie cu fenomenul care are loc în emisfera nordică, anume de înflorire a copacilor și a tuturor planterlor. În emisfera sudică în același timp luna octombrie este în toi. Această a doua lună a primăverii îndeamnă la curățenie și la plantare prin grădini și livezi, dar și prin suflet.

Deoarece știm prea bine că sunteți la fel de nerăbdători ca și noi să aflați ultimele vești de la Coresi Avantgarden, vi le oferim, așa cum v-am obișnuit, proaspăt sosite de pe șantier. O nouă pagină în jurnal…

Despre faza a doua, aproape finalizată, îți împărtășim că au fost recepționate 29 de apartamente din 31 din blocul Avatar (corp 29) și 64 de apartamente din 70 din blocul Avatar (corp 30). Lucrările pentru amenajarea exterioară sunt accelerate. În această etapă am bifat și un record: 1 000 de apartamente predate în complexul Coresi Avantgarden!

Evoluția lucrărilor pentru blocurile din faza a treia

La blocul A sunt finalizate lucrările de structură, zidărie, lucrările de montaj a tâmplăriei exterioare, instalațiile sanitare, termice, electrice și de gaz. De asemenea, s-au încheiat și lucrările de aplicare a tencuielii, șapa fiind turnată în întregul bloc, iar ghenele de instalații și tavanele fiind placate în întregime cu gips carton. În ceea ce privește finisajele interioare, în întregul bloc sunt finalizate hidroizolațiile băilor, iar faianța și glafurile din marmură sunt montate în toate apartamentele. Totodată, de la etajul 8 până la etajul 2 sunt finalizate lucrările de aplicare a stratului de finisaj maltafina, iar la etajele 8 și 7 sunt finalizate lucrările de aplicare a vopsitoriilor lavabile. Despre spațiile comune, află că toate holurile de acces în apartamente și podestele casei scării sunt prevăzute cu granit, iar treptele din granit sunt montate de la etajul 8 la etajul 4.  Cu privire la lucrările de arhitectură exterioare, lucrările de hidroizolație a terasei superioare sunt finalizate, iar terasele circulabile sunt prevăzute cu stratul de difuzie a vaporilor. Nu în ultimul rând, fațadele sunt prevăzute în totalitate cu polistiren, vată minerală, fibră de sticlă, masă de șpaclu și tencuială decorativă, iar balcoanele și logiile sunt prevăzute cu gresie.

Pentru blocul B, avem vești despre lucrările de arhitectură exterioară. Fațadele Est și Vest sunt prevăzute cu polistiren și vată minerală, fibră de sticlă și masă de șpaclu. Tencuiala este deja aplicată în bloc, de la etajul 8 până la etajul 5. Dacă luna trecută te informam că la scara 2 a blocului B lucrările de tencuială de la etajele 4, 6 și 7 erau în curs de finalizare, află că în prezent sunt complete în întregul bloc. În plus, structura metalică a ghenelor de instalații este finalizată în întregul bloc. La parter, etajul 1 și etajul 2 sunt finalizate lucrările lor de placare cu gips carton. De asemenea, de la etajul 7 până la parter este turnată șapa, iar la parter, etajul 1 și etajul 2 sunt finalizate și tavanele din gips carton și glafurile din marmură. Au avansat și lucrările aferente fațadelor, până în prezent fiind placate cu polistiren și vată minerală fațadele Nord și Est în întregime. Hidroizolația terasei superioare este finalizată, terasele circulabile sunt prevăzute cu stratul de difuzie a vaporilor și toate balcoanele și logiile sunt prevăzute cu hidroizolație perimetrală.

La blocul C, până în momentul de față sunt finalizate lucrările de structură, zidărie, lucrările de montaj a tâmplăriei exterioare, instalațiile sanitare, termice, electrice și de gaz. În același timp, s-au încheiat lucrările de aplicare a tencuielii. Șapa a fost turnată în întregul bloc, iar ghenele de instalații și tavanele sunt placate cu gips carton în întregime. Cu privire la finisajele interioare, în întregul bloc hidroizolațiile băilor sunt finalizate, glafurile din marmură sunt montate, ca și gresia și faianța la etajele 3, 4, 5 și 6. Despre lucrările de arhitectură exterioară îți împărtășim că lucrările de hidroizolație a terasei superioare sunt finalizate, iar terasele circulabile sunt prevăzute și stratul de difuzie a vaporilor. De asemenea, fațadele sunt prevăzute în totalitate cu polistiren, vată minerală, fibră de sticlă, masă de șpaclu și tencuială decorativă, iar balcoanele și logiile sunt prevăzute cu gresie.

Și la blocul D echipa de construcții a fost harnică. Astfel, lucrările de instalații sanitare, termice, electrice și de gaz sunt complete în tot blocul. Lucrările de turnare a șapei s-au încheiat în întregul bloc, iar ghenele de instalații sunt placate cu gips carton de la etajul 7 până la etajul 2. Glafurile din marmură sunt montate în tot blocul, iar tavanele din gips carton sunt executate de la etajul 7 până la etajul 3. Despre lucrările de arhitectură, află că terasele circulabile sunt prevăzute cu stratul de difuzie a vaporilor, iar balcoanele și logiile sunt prevăzute cu gresie. Toate fațadele lor sunt placate cu polistiren și vată bazilicată, s-a aplicat fibra de sticlă și masa de șpaclu, precum și tencuiala decorativă.

Evoluția lucrărilor pentru blocurile din faza a patra

Despre corpul 20 trebuie să știi că are finalizate lucrările de zidărie și montarea tâmplăriei exterioare din PVC. De asemenea, instalațiile sanitare și termice sunt finalizate în întregul bloc. Instalațiile electrice sutn executate de la parter până la etajul 6, în prezent lucrările de montaj fiind în toi la etajul 7. Sunt încheiate și lucrările de hidroizolație de la terasa superioară. La terasa circulabilă s-a executat stratul de difuzie a vaporilor, iar hidroizolațiile perimetrale aferente logiilor și balcoanelor sunt finalizate de la parter până la etajul 8.

Și la corpul 21 mistriile s-au mișcat cu spor, lucrările de zidărie și montarea tâmplăriei exterioare din PVC fiind complete în întregul bloc. De asemenea, sunt complete și lucrările de hidroizolare a terasei superioare. Totodată, s-a executat stratul de difuzie a vaporilor la terasa circulabilă și de la parter la etajul 5 sunt realizate hidroizolațiile perimetrale ale logiilor și balcoanelor. În ceea ce privește lucrările de instalații interioare, află că s-au demarat lucrările de instalații electrice, sanitare și termice.

La corpul 22 structura este finalizată până la etajul 5, iar echipele de structuriști lucrează la realizarea stâlpilor din beton armat de la etajul 6. Zidăria este realizată de la demisol până la etajul 2.

Ultimul, dar nu cel din urmă, corpul 23 are structura de rezistență finalizată până la etajul 5, iar echipele de structuriști lucrează la realizarea planșeului peste etajul 6. Zidăria este realizată de la demisol până la etajul 1.

Urmărește-ne blogul și în luna mai pentru a rămâne conectat la pulsul lucrărilor din Coresi Avantgarden. Între timp, îți dorim să ai parte de sărbători în liniște și iubire alături de cei dragi, iar Iepurașul să fie darnic atât cu cei mici, dar și cu cei mari… 😉

EN
Call Now Button