Ne-am bucurat de o toamnă frumoasă la Brașov în luna octombrie. Probabil ai ajuns pe Tâmpa sau îți dorești să ajungi, să vezi orașul de la înălțime este o experiență și o senzație ce nu le vei uita prea curând și de care îți vei aduce aminte cu mândrie și plăcere.

La fel de relaxantă poate fi și o plimbare prin Parcul Sportivilor din proximitatea cartierului Coresi. Ai încercat? Poți pleca cu trotineta sau cu bicicleta din Coresi Avantgarden, străbătând Aleea Aviatorilor spre campus. Îți recomandăm să te oprești un moment la cafeneaua Schilthorn de la parterul blocului Tonic. Poți zăbovi mai mult sau poți lua la pachet o cafea aromată și un croissant de casă cu unt și Cedar, traversezi apoi zona office și strada Turnului, până ajungi la destinație. Un spectacol al naturii în culori de toamnă, de la verde pal și galben la arămiu. Odată străbătute aleile parcului, îți poți ocupa liniștit/ă locul pe o bancă, poți savura cafeaua sau croissantul… sau pur și simplu te bucuri de liniștea locului pentru a te încărca cu energie și chef de viață.

În paralel zumzetul șantierului, la doar câteva sute de metri distanță, ne reamintește de o mare de oameni care lucrează la viitoarele locuințe, într-o forfotă continuă.

Să vedem cum arată pagina lunii octombrie în Jurnal.

 

Evoluția lucrărilor pentru blocurile din faza a treia

După cum ai aflat deja în urmă cu o lună, toate apartamentele din Blocul A sunt predate.

Echipele au avansat și la Blocul B.

Scara B1 –  toate lucrările aferente apartamentelor sunt încheiate. Urmează a fi finalizate lucrările ce vizează balustrada interioară, placarea cu granit la intrarea în lift și accesul în scara blocului. Tot în curs de finalizare sunt și lucrările de placare cu PAL a ghenelor amplasate pe casa scării, unde se regăsesc contoarele. În prezent se fac ultimele retușuri și se montează accesorii pentru a avansa spre următoarea etapă: recepția apartamentelor. Momentul în care vei intra în posesia cheii se apropie, programarea recepțiilor pentru apartamente fiind demarată deja.

Scara B2 –  s-au înregistrat progrese mari în luna octombrie. Lucrările aferente apartamentelor sunt finalizate. Urmează a fi bifate următoarele realizări: fixarea balustradei interioare, placarea cu granit a accesului în lift, precum și accesul în bloc. S-au recepționat până în prezent 35 de apartamente, alți 15 beneficiari urmând a păși pragul locuinței în perioada imediat următoare.

Blocul C –  toate apartamentele au fost predate. În scurt timp vor fi finalizate și predate și spațiile comerciale de la parter.

Blocul D –  au rămas de predat 2 unități locative și un spațiu comercial. Așteptăm cu interes noi servicii și zone de petrecere a timpului liber în cartier.

 

 

Evoluția lucrărilor pentru faza a patra

Blocul Simbol (20) –  în prezent lucrările de finisare a apartamentelor sunt în plină desfășurare. In toate apartamentele sunt montate deja plăcile ceramice, glafurile interioare din marmură la ferestre, precum și stratul de finisare MaltaFina. Toate unitățile locative din acest bloc sunt prevăzute cu vopsea lavabilă albă, uși de acces în apartamente, parchet laminat sau din lemn. Apartamentele situate începând de la etajul 8 până la etajul 5 au deja montate ușile interioare. In ceea ce privește spațiile comune, află că holurile de acces în apartamente și treptele sunt placate cu granit. Toate locuințele din blocul Simbol (20) sunt echipate cu obiecte sanitare, centrale termice, radiatoare și aparataj electric.

De menționat încă un aspect cu privire la fațade. Iarna poate veni la Brașov, lucrările de montare a termo–sistemului sunt încheiate; toate balcoanele și logiile sunt prevăzute cu hidroizolație și gresie de exterior. Recent s-au demarat lucrările de montare a glafurilor de protecție și a balustradelor metalice.

 

Blocul Simbol (21) – se află la stadiul de finisare a apartamentelor. Până în prezent sunt finalizate în totalitate lucrările de structură, zidărie, tâmplărie PVC, precum și toate instalațiile sanitare, termice, electrice și gaze. In privința finisării apartamentelor află că toate unitățile sunt prevăzute cu hidroizolație în băi, gresie și faianță, glafuri interioare din marmură la ferestre, precum și stratul de finisaj MaltaFina. Așa cum menționam și în jurnalul anterior, holurile de acces în apartamente sunt placate cu granit. Referitor la fațade, lucrările de montare a termosistemului sunt încheiate; toate balcoanele și logiile sunt prevăzute cu hidroizolație și gresie de exterior. Echipele au demarat lucrările de montare a glafurilor de protecție și a balustradelor metalice.

 

Blocul Accent (22) –  a înregistrat progrese mari în octombrie. Sunt finalizate lucrările de structură, zidărie, instalații sanitare, termice și electrice. Tâmplăria PVC este montată integral, iar balcoanele și logiile sunt hidroizolate perimetral. In plus, s-au montat coloanele de gaz, tencuiala este aplicată în întregul bloc. In plus față de luna trecută, de la etajul 8 până la parter au fost finalizate lucrările de structură metalică aferentă ghenelor de instalații si lucrările de turnare a șapei. La etajele 8 și 6 sunt finalizate lucrările de placare a ghenelor cu gips carton, iar glafurile de marmură sunt montate. In privința lucrărilor aferente exterioarelor, consemnăm că s-au finalizat lucrările de aplicare a tencuielii decorative. Toate logiile sunt prevăzute cu hidroizolație perimetrală și șapă, iar de la etajul 8 până la etajul 6 s-a aplicat hidroizolația bicomponentă.

 

Blocul Accent (23) –  au fost finalizate între timp instalațiile sanitare, termice, electrice, coloanele de alimentare cu gaz, precum și hidroizolația terasei superioare. Tâmplăria PVC este montată integral, iar lucrările de aplicare a tencuielii decorative aferente fațadelor tocmai s-au finalizat. In ceea ce privește logiile, toate sunt prevăzute cu hidroizolație perimetrală, șapă și hidroizolație bicomponentă, iar de la etajul 5 până la etajul 3 este montată gresia. Lucrările de aplicare a tencuielii, de turnare a șapei, de montare și placare a ghenelor de instalații din gips carton s-au finalizat. În prezent apartamentele sunt la stadiul de finisare. La final de octombrie toate apartamentele sunt prevăzute cu hidroizolație în băi, iar cele situate de la etajul 5 până la etajul 3 sunt prevăzute deja cu gresie și faianță.

 

Corpul 24 –  Sunt finalizate structura de rezistență, lucrările de zidărie, lucrările de montaj a tâmplăriei PVC, instalațiile sanitare, termice și electrice. Acțiunea de aplicare a tencuielii s-a demarat la etajele 8 și 7. In ceea ce privește execuția lucrărilor de arhitectură exterioară, notăm în Jurnal că sunt finalizate lucrările de hidroizolare a terasei superioare, iar terasa circulabilă este prevăzută cu stratul de difuzie a vaporilor; toate logiile sunt prevăzute cu hidroizolație perimetrală. Lucrările de finisare a fațadelor sunt în desfășurare. Fațada nord este prevăzută cu polistiren, vată minerală, plasă din fibră de sticlă și masă de șpaclu, iar fațada de est este prevăzută cu polistiren în proporție de 40%.

 

Blocul 25  – are finalizată structura de rezistență. Lucrările de zidărie, cele de montaj a tâmplăriei PVC, instalațiile sanitare, termice și electrice sunt încheiate. Lucrările de aplicare a tencuielii s-au finalizat la etajele 5 și 4. In ceea ce privește lucrările de arhitectură exterioară, află că sunt finalizate atât cele de hidroizolare a terasei superioare, cât și cele de amenajare a terasei circulabile prevăzută cu stratul de difuzie a vaporilor. La început de sezon rece toate logiile sunt prevăzute cu hidroizolație perimetrală. Ce presupune acest lucru? Detalii aici. Ultimul aspect: lucrările de finisare a fațadelor sunt în plină desfășurare, până în momentul prezent fațada nord fiind prevăzută cu polistiren, vată minerală, plasă din fibră de sticlă și masă de șpaclu.

 

Blocul 26 – Notăm în Jurnal faptul că structura de rezistență este finalizată până la etajul 4. În prezent echipele de structuriști lucrează la realizarea planșeului peste etajul 5. In plus, pereții exteriori de la demisol sunt prevăzuți cu hidroizolație. De la demisol până la etajul 3 s-a executat zidăria din cărămidă. Totodată, de la parter până la etajul 2 sunt executate lucrările de montare a tâmplăriei PVC, lucrările de instalații sanitare, termice și electrice. Logiile sunt prevăzute cu hidroizolație perimetrală.

 

Blocului 27 –  structura de rezistență este finalizată până la etajul 3. In plus față de luna septembrie, pereții exteriori de la demisol sunt prevăzuți cu hidroizolație, iar de la demisol până la etajul 3 s-au executat lucrările de zidărie din cărămidă. De la parter până la etajul 2 sunt executate și lucrările de montare a tâmplăriei PVC, lucrările de instalații sanitare, termice și electrice, iar logiile sunt prevăzute cu hidroizolație perimetrală.

 

Corpul 31 –  are în prezent structura de rezistență realizată până la etajul 4. Echipele de structuriști lucrează la realizarea planșeului peste etajul 5. Și în cazul acestui bloc aflat în stadiu avansat putem nota că în acest moment pereții exteriori de la demisol sunt prevăzuți cu hidroizolație, iar zidăria este executată de la parter până la etajul 3. Urmează a fi demarate lucrările de realizare a pereților de la etajele intermediare.

 

Blocul 32 –  consemnăm că are structura de rezistență realizată până la etajul 4. Echipele de structuriști lucrează la realizarea planșeului peste etajul 5. Și în cazul acestui bloc, la final de octombrie, pereții exteriori de la demisol sunt prevăzuți cu hidroizolație. De la parter până la etajul 3 s-a executat zidăria din cărămidă, iar tâmplăria exterioară PVC a fost montată de la parter până la etajul 2.

 

Corpul 33 –  vești bune deoarece  structura de rezistență a fost realizată până la etajul 4. Echipele de structuriști lucrează la realizarea planșeului peste etajul 5. Și în cazul acestui imobil aflat în construcție putem nota pe fila lunii octombrie că pereții exteriori de la demisol sunt prevăzuți cu hidroizolație. S-au demarat recent lucrările de zidărie la parter.

 

Blocul 34 –   Echipele din șantier au realizat structura de rezistență până la etajul 5. În prezent lucrează la realizarea pereților de la etajul 6. Și în cazul acestui bloc din faza a patra pereții exteriori de la demisol au deja prevăzută hidroizolația, iar zidăria de cărămidă este realizată de la parter până la etajul 2.

 

Sperăm că veștile din cartier te bucură.

Dacă printre prieteni sau vecini ai și purtători ai numelor de sfinți Mihail sau Gavriil, ai un nou motiv de sărbătoare în doar câteva zile. Pont: un coș cu bunătăți de la Băcănia lui Tomiță sau un buchet cu flori parfumate de la Florăria Dolce Emozione le va face ziua mai frumoasă sărbătoriților.

 

Pe curând!

EN
Call Now Button