Ce culori folosești în amenajarea locuinței

Ce culori folosești în amenajarea locuinței

Pentru amenajarea apartamentului tău din Coresi Avantgarden toamna este întotdeauna o sursă de inspirație. Anul acesta în domeniul amenajărilor specialiștii au preferat o serie de nuanțe calde, care aduc aminte de natură. Le poți integra pe toate cu ușurință în câminul tău, iar dacă citești informațiile și sfaturile noastre vei reuși să îl personalizezi într-o manieră armonioasă.

După cum știi deja, expertul în culori Pantone a proclamat pentru 2018 drept Ultra Violet culoarea anului. Dar adevărul este că există o mulțime de alți specialiști în domeniul designului care, în funcție de numeroase criterii, pot emite recomandări similare pentru un anumit sezon sau an. Astfel, Heart Wood (în traducere inima lemnului) este desemnată de către Dulux, o marcă de renume de vopsea, drept culoarea regină. Aceasta reprezintă căldura lemnului natural, tonuri de lila calde, inspirând confort și relaxare. La această căldură consumatorii apelează în vremuri agitate și când își doresc să resimtă mai pregnant senzația de acasă. Pentru că întreaga societate pare orientată către tehnologie, revenirea către natură va reprezenta întotdeauna un refugiu binevenit. Natura, cu toate că uneori pare că ne-am îndepărtat de ea, continuă să rămână alături de noi și să ne ghideze pretutindeni. Iar atunci când ajunge să se regăsească în obiectele de mobilier, în decorațiuni și chiar în cele de design din cadrul apartamentului, transmite armonie și echilibru.

Culoarea Heart Wood se integrează perfect în tendința Human Nature, un trend în materie de design al acestui an, inspirată de nuanțele regăsite în mediul natural, respectiv cele pe care le  regăsești la linia orizontului, acolo unde cerul întâlnește pământul într-o îmbrățișare. Această paletă autumnală poate fi observată în peisajele scandinave și, cu toate că emană bogăție vizuală, prin alegerile corecte poate fi inclusă în orice tip de spațiu casnic. Mai exact, este vorba de culorile maro, verde și albastru, iar ca materiale este vorba de metal, sticlă și lemn, reprezentate de piese de mobilier clasice și de diverse elemente arhitecturale.

Nu în ultimul rând, Pinterest, aplicația care te ajută cu idei nenumarate din toate domeniile de activitate, recomandă la rândul său o culoare printre clasicele alb și bej specific amenajărilor interioare. Această culoare a fost de fapt stabilită chiar de către utilizatorii săi prin intermediul listei Pinterest 100 care au preferat verdele salvie pentru designul interior al anului 2018. Această nuanță neutră, dar caldă este ușor de integrat într-o locuință, nefiind însă previzibilă sau plictisitoare. Se potrivește pentru orice obiect de mobilier, fie că este vorba de țesături, finisaje metalice sau lemn, dar poate reprezenta o pată de culoare plăcută într-o cameră cu multe contraste. În funcție de culorile pe care le însoțește, emană un aer cald sau rece, însă întotdeauna inspiră o atmosferă relaxantă și armonioasă, cu o notă romantică. În cazul în care nu te-a cucerit definitiv și nu dorești să o folosești pentru colorarea pereților apartamentului tău, există scaune, pernuțe sau pături în această nuanță sau poți recondiționa cu ajutorul său piese vechi de mobilier.

Sperăm că te-au ajutat recomandările noastre și că ți-am ușurat alegerile în materie de design interior. Nu uita: orice alegere ai face, cel mai important rămâne sentimentul de acasă.

Grup

IMMO LILA SRL

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, str. Ioan Popasu 15, Biroul 5A, Bl. C14, Ap. 50 și punct de lucru în municipiul Brașov, str. Zaharia Stancu nr. 8B, jud. Brașov, cu nr. de ordine în Registrul Comerțului J8/2159/2017 și CUI 37998040, cont bancar IBAN nr: RO04 BSEA 0110 0000 0062 6149, deschis la Credit Agricole Bank

Immo Lodgia S.R.L

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 2, județ Brașov, România, inregistrata sub cod fiscal RO 35259556, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr.: J8/1924/23.11.2015, având contul nr: RO22 INGB 0000 9999 0547 3352, deschis la banca ING Bank

Avantgarden Immo-Invest S.R.L.

societate de drept roman, cu sediul social in municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 5, județ Brașov, România, având cod unic de înregistrare RO 31570460, înregistrată la Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Braşov sub nr. J08/679/2013, cont bancar IBAN nr: RO72 BSEA 0110 0000 0134 9806, deschis la Credit Agricole Bank