Cum să alegi salteaua potrivită?

Cum să alegi salteaua potrivită?

Dacă îți cauți o saltea pentru apartamentul tău din Coresi Avantgarden, ai aflat deja cu siguranță că trebuie să ții cont de o mulțime de detalii. Alegerea saltelei poate deveni o reală provocare când vine vorba despre asigurarea confortului, precum și de respectarea unor cerințe de bază. Există câteva criterii pe care trebuie să le urmezi pentru a face alegerea corectă, pe termen lung. Procesul de selecție nu este deloc ușurat de faptul că pe piață se găsesc nenumărați producători, felurite produse, cu funcționalități și materiale diferite. În plus vei auzi frecvent de termeni precum saltea din cocos, saltea din latex, saltea cu spumă poliuretanică, aloe vera, cu fibre de bambus sau ioni de argint.

Te ajutăm cu câteva caracteristici de urmărit:

  • Durata de viață a saltelei. Multe persoane își schimbă patul la un interval de câțiva ani, dar reprezintă o cheltuială semnificativă, motiv pentru care achiziția patului și a saltelei acestuia trebuie realizate cu chibzuință. În general este necesară înlocuirea după 7-8 ani a unei saltele (durata variază în funcție de calitatea și materialul său).
  • Bugetul pe care îl ai la dispoziție. Deși poți fi tentat să crezi că un preț mai mare indică o calitate ridicată, adevărul este că nu se întâmplă întotdeauna astfel. În același timp, nu trebuie să mergi pe cea mai ieftină variantă de saltea doar pentru a face economie – te vei alege cu un produs cu durabilitate redusă, nivel crescut de toxine și calitate scăzută a somnului în general.
  • Tipul de saltea și materialul. Majoritatea persoanelor respectă la acest aspect doar criterii ce țin de preferința personală. Saltelele cu arcuri continuă să rămână printre preferințele personale ale cumpărătorilor doar prin prisma faptului că fac parte din abordarea tradițională. Acestea sunt ideale pentru persoanele care își doresc suport solid, durabilitate, răcorire și elasticitate. Latexul este o altă variantă cunoscută pentru efectul de răcorire și confort și pentru faptul că revine rapid la forma inițială. Trebuie menționate, desigur, și saltelele de tip spumă cu memorie care sunt capabile să ofere suport zonei superioare a corpului, adaptându-se fiecărui centrimetru care o presează. Când te ridici de pe saltea își recapătă forma originală, fiind practic perfectă pentru orice tip de constituție corporală. Un alt atribut important al saltelelor cu memorie este cel de izolare al mișcării; energia pe care o imprimă o anumită mișcare nu este transferată către alte părți din saltea. Prin urmare partenerul nu va fi afectat în timpul somnului. Nu în ultimul rând, salteaua cu memorie reține căldura. Acest tip de saltea este ideal pentru cei care își doresc modelare corporală, contur, ameliorarea presiunii și sprijin bun. Există și așa-numitele saltele tip hibrid unde se îmbină mai multe dintre tipurile menționate mai sus precum și tehnologiile aferente, desigur cu prețuri destul de mari.
  • Poziția de somn. Există saltele care își pot modifica poziția în funcție de modul în care dormi, de exemplu poți ridica patul sau picioarele mai sus decât restul corpului. Sunt utile pentru persoane care suferă de diverse afecțiuni precum durere de spate, sforăit etc. Deși sunt achiziționate mai rar, există și categoria saltelelor cu apă, potrivite pentru persoanele care preferă să aibă un suport moale, care suferă de durere de spate și artrită, dar și pentru cele care suferă de alergii. Fiecare dintre noi are o poziție aparte de a dormi și este important să ții cont de ea atunci când alegi salteaua pe care o vei achiziționa; factorii cei mai importanți în acest sens sunt fermitatea și suportul pe care le conferă.
  • Masa corporală. Cu siguranță te întrebi care este legătura dintre numărul de kg și tipul de saltea pe care îl vei cumpăra. Află că suportul, senzația și efectul de răcorire pe care îl conferă sunt strâns legate de tipul tău de corp și de greutate. Iată și câteva indicii: dacă ai mai puțin de 70 kg ai nevoie de o saltea cu fermitate 5-6 sau 3-4 dacă preferi variantele mai moi. Dacă ai peste 70-90 kg ai nevoie de o fermitate standard de 5-7 sau 3-5 dacă preferi aspectul moale. Persoanele solide, care cântăresc mai mult de 90 kg ar trebui să caute variante mai dure de saltea și mai groase, pentru a beneficia de suportul optim al greutății.

 

Pentru copil se adaugă și alte repere de care trebuie să ții cont pentru a face alegerea corectă a saltelei. Îți recomandăm o discuție cu un specialist. Sperăm ca sfaturile noastre să îți fie de folos și să te bucuri de nopți odihnitoare și vise frumoase pe salteaua aleasă.

 

Grup

IMMO LILA SRL

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, str. Ioan Popasu 15, Biroul 5A, Bl. C14, Ap. 50 și punct de lucru în municipiul Brașov, str. Zaharia Stancu nr. 8B, jud. Brașov, cu nr. de ordine în Registrul Comerțului J8/2159/2017 și CUI 37998040, cont bancar IBAN nr: RO04 BSEA 0110 0000 0062 6149, deschis la Credit Agricole Bank

Immo Lodgia S.R.L

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 2, județ Brașov, România, inregistrata sub cod fiscal RO 35259556, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr.: J8/1924/23.11.2015, având contul nr: RO22 INGB 0000 9999 0547 3352, deschis la banca ING Bank

Avantgarden Immo-Invest S.R.L.

societate de drept roman, cu sediul social in municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 5, județ Brașov, România, având cod unic de înregistrare RO 31570460, înregistrată la Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Braşov sub nr. J08/679/2013, cont bancar IBAN nr: RO72 BSEA 0110 0000 0134 9806, deschis la Credit Agricole Bank