De Ziua Internaţională a Fericirii fiecare dintre noi ar trebui să ne simţim mai bine, să fim mai veseli şi mai optimişti. Campaniile de advertising ne spun că fericirea vine de la cumpărarea produselor și a gageturilor de ultimă generație. Celebritățile și mass-media pretind că fericirea vine cu frumusețea și faima. Iar politicienii susțin că nimic nu contează mai mult decât creșterea economiei. Mulți dinte noi suntem fericiți când ne cumpărăm o locuință… la Coresi Avantgarden. 🙂 Dar ce arată cele mai recente cercetări?

Fericirea ar trebui să fie unul dintre principalele țeluri ale fiinţei umane, spun experții. Conform lucrării ”10 Keys to Happier Meaning” a psihologului britanic Vanessa King, există zece chei spre o viaţă mai fericită. Prima este generozitatea, care nu se rezumă doar la oferirea de obiecte materiale, ci şi la timp şi atenţie. O a doua cheie, o consecinţă a celei dintâi, este apropierea de oameni, stabilirea de relaţii sociale solide, de încredere. Pe locul al treilea se situează sportul, mişcarea, menţinerea unui corp tonifiat şi sănătos contând enorm pentru atingerea satisfacţiei de viaţă.

Curiozitatea, dorinţa de a afla lucruri noi despre lumea înconjurătoare este o cale sigură dacă nu întotdeauna spre informaţii plăcute, cel puţin spre mai puţine surprize neplăcute. A încerca mereu lucruri noi este o altă cheie spre fericire. Cea de-a şasea cheie spre fericire este stabilirea unor scopuri, ţeluri relevante în viaţă. Stăruinţa, puterea de a trece peste neplăceri este un alt secret spre un trai fericit.

Un sfat este acela de a medita zilnic. Pune-ți pe fundal muzică ambientală sau de pian, stai turcește pe podea sau pe pat cu ochii închiși și încearcă să nu te gandești la nimic timp de 15 minute. Să-ți relaxezi mușchii și creierul este una dintre cele mai bune modalitati de a-ți menține tonusul fizic și psihic ridicat. Să îți spui, în gând, cât de recunoscător ești pentru familie, prieteni, job sau corpul pe care îl ai poate fi dificil, mai ales dacă treci printr-o perioadă grea. Dar dacă îți repeți lucrurile acestea suficient de des, vei începe să fii recunoscător pentru ele. Și, încet, încet, viața ta se va schimba.

Dacă te vei forța să spargi barierele și să faci imposibilul posibil o să-ți provoci stres în plus. Stăruinţa, puterea de a trece peste neplăceri este un alt secret spre un trai fericit. Setează-ți obiective realiste și atunci când le vei duce la bun sfârșit vei fi fericit. Fericirea nu poate fi atinsă în totalitate fără o viaţă emoţională împlinită şi nici fără a putea să accepţi cine eşti cu adevărat. În sfârşit, apartenenţa la ceva mai mare decât propria persoană, precum religia sau întemeierea unei familii, poate fi o condiţie pentru o existenţă fericită.

 

EN
Call Now Button