Tapet, foto-tapet sau zugrăveală decorativă?

Tapet, foto-tapet sau zugrăveală decorativă?

Odată finalizat apartamentul din complexul Coresi Avantgarden, te ajutăm cu sfaturi pentru a te bucura de niște pereți cu…personalitate. Decizia între tapet, foto-tapet sau zugrăveală decorativă este una extrem de dificilă, iar gama disponibilă în comerț este una extrem de variată.

Interiorul este cel care îți transformă casa într-un cămin. Iar în apartamentul tău  din Coresi Avantgarden suntem siguri că îți dorești o atmosferă cât mai primitoare, în care să te simți acasă. Chiar dacă mobila joacă un rol important pentru aspectul general al apartamentului tău, nimic nu va părea potrivit dacă pereții nu sunt personalizați. Fie că apelezi la tapet, foto-tapet sau la zugrăveală decorativă, pereții au un impact major asupra aspectului estetic al căminului tău.

Primul sfat pe care ți-l oferim este ca atunci când începi să îți decorezi apartamentul să te concentrezi întâi asupra pereților. Înainte de a fi ales o culoare, trebuie să decizi ce anume se va afla pe pereții tăi. În cazul în care iei decizia greșită poți ajunge să plătești zi de zi pentru ea, privind-o… Dacă ești în dubii apelează la un designer de interior sau la un decorator, care te pot ajuta să faci alegerea potrivită.

De ce trebuie să ții cont în alegerea ta…

Durata de viață sau durabilitatea – tapetul și foto-tapetul sunt durabile. Dacă optezi pentru un produs de calitate, acesta poate rezista până la 15 ani. Un avantaj mare este că nu ești nevoit să redecorezi des și că îl poți curăța cu ușurință, supraviețuind zgârieturilor, dacă ai copii. Spre deosebire de acesta, zugrăveala nu va rezista la fel de mult, ceea ce poate constitui un avantaj dacă ești o fire schimbătoare.

Pereți cu imperfecțiuni – dacă pereții nu sunt perfecți, tapetul poate ascunde multe defecte și nu necesită un efort deosebit. Dezavantajul în acest sens constă în faptul că se poate dovedi dificil de îndepărtat, la acest criteriu fiind de preferat zugrăveala, asupra căreia este mai ușor să intervii. Din acest punct de vedere, în România este preferată culoarea alb care, pe lângă faptul că reușește să confere o senzație de curățenie, de luminozitate, se potrivește multor stiluri de decorare.

Tipul de cameră – dacă ai o cameră mică, zugrăveala poate să o lumineze și să creeze o senzație aerisită, în același timp făcând-o să pară mai mare. Dacă însă ai o cameră spațioasă, tapetul conferă o senzație de confort și de acasă; nu este însă indicat în baie sau bucătărie. Pentru camera de zi sau cea destinată copiilor foto-tapetul reprezintă o variantă extrem de chic.

Varietate – atât tapetul, cât și vopseaua se pot găsi în nenumărate variante. Dacă ai nevoie de o anumită nuanță poți opta pentru vopsea combinată din mai multe culori, exact pe placul tău. Și tapetul poate fi găsit în multe stiluri și tipare și poate conferi caracter și stil unei camere comparativ cu zugrăveala.

Aplicare – zugrăveala este mult mai ușor de aplicat decât orice tapet, chiar și de către cei neexperimentați. Tapetul este și mai costisitor, iar dacă nu îl aplici cum trebuie este dificil de remediat; de aceea cel mai bine este să apelezi la un profesionist.

Atât tapetul cât și zugrăveala sunt variante excelente pentru a decora o cameră, în funcție de ceea ce îți dorești. Ține cont de avantajele și dezavantajele fiecăruia pentru a te decide care este cea potrivită soluție pentru fiecare încăpere. Dacă îți plac ambele la fel de mult nu este nicio problemă dacă le combini în aceeași încăpere alternându-le; vei obține un mix surprinzător.

Indiferent ce alegi, alocă-ți timp pentru această operațiune și te vei bucura cu siguranță un apartament de revistă.

Grup

IMMO LILA SRL

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, str. Ioan Popasu 15, Biroul 5A, Bl. C14, Ap. 50 și punct de lucru în municipiul Brașov, str. Zaharia Stancu nr. 8B, jud. Brașov, cu nr. de ordine în Registrul Comerțului J8/2159/2017 și CUI 37998040, cont bancar IBAN nr: RO04 BSEA 0110 0000 0062 6149, deschis la Credit Agricole Bank

Immo Lodgia S.R.L

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 2, județ Brașov, România, inregistrata sub cod fiscal RO 35259556, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr.: J8/1924/23.11.2015, având contul nr: RO22 INGB 0000 9999 0547 3352, deschis la banca ING Bank

Avantgarden Immo-Invest S.R.L.

societate de drept roman, cu sediul social in municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 5, județ Brașov, România, având cod unic de înregistrare RO 31570460, înregistrată la Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Braşov sub nr. J08/679/2013, cont bancar IBAN nr: RO72 BSEA 0110 0000 0134 9806, deschis la Credit Agricole Bank