Schimbarea începe cu tine…

Schimbarea începe cu tine…

Și noi la Coresi Avantgarden, pe 22 aprilie, sărbătorim Ziua Internaţională a Planetei Pământ. Această zi oferă oportunitatea de a sensibiliza opinia publică cu privire la provocările care pot distruge bunăstarea planetei şi viaţa. Sunt mulți cei care consideră că este nevoie de o schimbare, atât la nivelul valorilor, cât şi la nivelul atitudinilor, în mod special al modelelor de gândire. În prezent, peste un miliard de oameni, îşi exprimă interesul pentru protejarea planetei, participând la diverse acţiuni dedicate acestei zile.

Se întâmplă adesea să vedem că cei din jurul nostru fac tot felul de greşeli. Iar tendinţa generală este să-i schimbăm. Să-i determinăm să-şi facă treaba pe care au promis-o, atunci când au promis-o şi cum au promis-o. Dar schimbarea vine cu fiecare dintre noi…

Și, pentru că regenerare urbană înseamnă și colectarea gunoiului prin metode cât mai prietenoase cu mediul, o soluție nouă a fost importata și în cadrul complexului Coresi Avantgarden. Am adoptat pentru colectarea gunoiului sisteme de platforme cu pubele îngropate, cu sistem automat de ridicare a sistemului din subteran. Sistemul de ridicare este amplasat într-o groaptă betonată, iar la suprafaţă rămân doar capetele toboganelor în care se aruncă gunoiul. La prima vedere par niste coșuri de gunoi obișnuite, dar cu un design mai special. Sub această platformă există 10 pubele – în fiecare încap peste 200 kg de gunoi. Majoritatea pubelelor sunt pentru gunoiul menajer, iar celelalte pentru deșeuri reciclabile. Această soluție, deși este mai costisitoare, ne scapă de mirosuri, dar și de mizeria care se strange în jurul tomberoanelor.

Împreună vom reuși!

Poluarea cu plastic este una dintre cele mai presante probleme de mediu ale lumii noastre. Ce poți face pentru a diminua impactul materialelor plastice?

  • Întreabă-te de fiecare dată când intenționezi să cumperi un articol din plastic de unică folosință: Am absolut nevoie de asta? Pot să îl înlocuiesc cu un alt obiect pe care îl am deja? Pot să cumpăr ceva pe care îl pot folosi pe termen lung?
  • Nu arunca produsele din plastic în apropierea plajelor sau în spații deschise pentru a împiedica răspândirea acestora. Ridică plasticul ori de câte ori îl vezi, în special în iazuri, cursuri, râuri și pe plaje.
  • Schimbă modul în care îți speli hainele pentru a reduce numărul de microfibre eliminate. Spală hainele sintetice mai rar, cumpără obiecte din fibre naturale atunci când este posibil.

Fiecare lucru mic pe care îl faci astăzi are impact pe termen lung.

Grup

IMMO LILA SRL

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, str. Ioan Popasu 15, Biroul 5A, Bl. C14, Ap. 50 și punct de lucru în municipiul Brașov, str. Zaharia Stancu nr. 8B, jud. Brașov, cu nr. de ordine în Registrul Comerțului J8/2159/2017 și CUI 37998040, cont bancar IBAN nr: RO04 BSEA 0110 0000 0062 6149, deschis la Credit Agricole Bank

Immo Lodgia S.R.L

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 2, județ Brașov, România, inregistrata sub cod fiscal RO 35259556, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr.: J8/1924/23.11.2015, având contul nr: RO22 INGB 0000 9999 0547 3352, deschis la banca ING Bank

Avantgarden Immo-Invest S.R.L.

societate de drept roman, cu sediul social in municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 5, județ Brașov, România, având cod unic de înregistrare RO 31570460, înregistrată la Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Braşov sub nr. J08/679/2013, cont bancar IBAN nr: RO72 BSEA 0110 0000 0134 9806, deschis la Credit Agricole Bank