A venit toamna. Chiriaș sau proprietar?

A venit toamna. Chiriaș sau proprietar?

Anul universitar va debuta curând, iar gândul nostru se îndreaptă către impactul semnificativ pe care îl va avea acest lucruasupra pieței imobilare. Informații interesante pentru studenți și investitori, nu numai despre piața imobiliară locală, chirii și casa pe care ți-o dorești vei descoperi în rândurile următoare.

Anul universitar urmează să înceapă în luna octombrie, prin urmare studenții sunt principala categorie de persoane care își pune problema unei locuințe, mai ales că prețul pentru chirie a atins cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani. Tranzacțiile imobiliare sunt în ascensiune încă din luna septembrie ca urmare a unei cereri crescute, mai exact cu 15% comparativ cu restul lunilor din an. În Brașov însă, conform statisticilor, prețurile pentru chiriile la garsoniere nu au crescut, dimpotrivă au scăzut cu 2,2% raportat la aceeași perioadă din anul trecut, ajungând respectiv la 183 euro. Chiriile unde s-a observat o creștere față de anii trecuți sunt cele pentru apartamentele cu două sau trei camere. Astfel, în prezent chiria pentru un apartament cu două camere ajunge la un preț mediu de 277 euro pe lună în Brașov, comparativ cu 243 euro pe lună în 2016 și la 320 euro pe lună pentru un apartament cu trei camere, comparativ cu 299 euro în 2016.  Pentru locuințele noi, cu dotări moderne, aceste valori sunt mai mari.

Nu doar pentru un student, dar și pentru un tânăr sau o familie aflată la început de drum, achiziționarea unui studio se poate dovedi nu doar o alegere care te va scuti de plata unei chirii, ci și o investiție pe termen lung. De ce spunem acest lucru? În primul rând deoarece prețul apartamentelor se află în continuă creștere pe piața imobiliară.  Amplasarea sa, utilitățile de care dispune, precum și alte caracteristici individuale dispun, desigur, de un impact  în acest sens, dar deprecierea sa de cele mai multe ori nu trebuie să te îngrijoreze. În cazul în care la un moment dat te decizi să îl închiriezi, venitul pe care îl poți obține respectă aceeași regulă, și anume se află în creștere.

De ce alegerea unui studio reprezintă o investiție avantajoasă și cu cel mai redus risc pe piața imobiliară? Prin prețul său se distinge drept cea mai convenabilă categorie de locuințe; de asemenea, amenajarea sa va asocia în mod proporțional cheltuieli mult mai reduse prin comparație cu cele necesare pentru un apartament. În plus, un studio generează un randament investițional maxim, respectiv cu până la 1,5% mai mare decât în cazul unui apartament cu două sau trei camere. Este ușor de întreținut, implicând cheltuieli reduse și ușor de revândut, dacă vei dori acest lucru. Nu în ultimul rând, nivelul cererii lor pe piața imobiliară le indică drept investiții de încredere.

Dacă îți dorești să investești într-o zonă cu tradiție în Brașov, în cartierul Tractorul, să fii aproape de facultate, de centrul comercial Coresi Shopping Resort, de mijloacele de transport în comun și să simți că faci parte dintre-o comunitate, Coresi Avantgarden este colțul de rai pe care nu sperai să îl găsești. Un studio sau un apartament nou va reprezenta întotdeauna o alegere avantajoasă pentru orice cumpărător, iar proiectul Coresi Avantgarden se distinge prin calitatea materialelor de construcție, dar mai ales prin faptul că este un cartier construit de oameni pentru oameni.

Grup

IMMO LILA SRL

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, str. Ioan Popasu 15, Biroul 5A, Bl. C14, Ap. 50 și punct de lucru în municipiul Brașov, str. Zaharia Stancu nr. 8B, jud. Brașov, cu nr. de ordine în Registrul Comerțului J8/2159/2017 și CUI 37998040, cont bancar IBAN nr: RO04 BSEA 0110 0000 0062 6149, deschis la Credit Agricole Bank

Immo Lodgia S.R.L

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 2, județ Brașov, România, inregistrata sub cod fiscal RO 35259556, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr.: J8/1924/23.11.2015, având contul nr: RO22 INGB 0000 9999 0547 3352, deschis la banca ING Bank

Avantgarden Immo-Invest S.R.L.

societate de drept roman, cu sediul social in municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 5, județ Brașov, România, având cod unic de înregistrare RO 31570460, înregistrată la Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Braşov sub nr. J08/679/2013, cont bancar IBAN nr: RO72 BSEA 0110 0000 0134 9806, deschis la Credit Agricole Bank